MEDIA

Τηλεθέαση Εθνικής, έκλεισε εφημερίδα

Τηλεθέαση Εθνικής, έκλεισε εφημερίδα

Λουκέτο στις καθημερινές «Ειδήσεις», καταδίκη για Σκαναβή – Μπενέκο. Γράφει ο Mediaρχης του Sport24.gr, Νίκος Μποζιονέλος.

Το γυναικείο μπάσκετ κέρδισε κόσμο αυτές τις μέρες με την πορεία των διεθνών μας στην Τσεχία.

Τον ημιτελικό με τη Γαλλία είδαν από την ΕΡΤ κατά μέσο όρο 700.000 τηλεθεατές ενώ έστω για ένα λεπτό είδαν ΕΡΤ το Σάββατο 996.806 τηλεθεατές (9,6% τηλεθέαση, 31,2% τηλεμερίδιο).

Εκλεισαν οι «Ειδήσεις»

Δύσκολη η εποχή για καθημερινές πολιτικές εφημερίδες. Σήμερα έγινε γνωστό (από τον εκδότη της Νίκο Χατζηνικολάου) ότι αναστέλλεται άμεσα η καθημερινή έκδοση της εφημερίδας «Ειδήσεις» και θα παραμείνει η έκδοση του Σαββάτου, «Ειδήσεις Σαββατοκύριακο».

Συνάμα, μέσα στις επόμενες μέρες, αναμένεται να εφαρμοστεί η φερόμενη ως ειλημμένη απόφαση, με την οποία η σαββατιάτικη οικονομική εφημερίδα «Επένδυση» θα γίνει ένθετο της «Ελευθερίας του Τύπου» της Κυριακής, η οποία επίσης θα καταργήσει τις καθημερινές εκδόσεις.

Φυλάκιση στους ιδιοκτήτες του «Επενδυτή»

Σε φυλάκιση συνολικά 31 μηνών καταδικάστηκαν οι νόμιμοι εκπρόσωποι της εταιρείας DBAS που εξέδιδε τον «Επενδυτή» για τη μη καταβολή δεδουλευμένων πολλών μηνών στους εργαζόμενους της εφημερίδας μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2013, οπότε οι ιδιοκτήτες της ανέστειλαν την έκδοσή της. Το Ζ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών έκρινε ενόχους την πρόεδρο της εταιρείας Ευαγγελία Κοπάτου (σύζυγο του Δ. Μπενέκου) και τον διευθύνοντα σύμβουλο Αλέξη Σκαναβή για μη καταβολή δεδουλευμένων σε 9 από τους συνολικά 42 εργαζόμενους της εφημερίδας «Επενδυτής» που είχαν καταθέσει σχετική μηνυτήρια αναφορά στο Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας.

FB page Nίκος Μποζιονέλος, Twitter @nbozionelos

E-mail: [email protected]

Hashtag #s24media

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ