MEDIA

Συνεργασία Σωτηρακόπουλου και Μαλέλη

Συνεργασία Σωτηρακόπουλου και Μαλέλη

Δύο σε… ένα το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ και η New Media Studies. Γράφει ο Mediaρχης του Sport24.gr, Νίκος Μποζιονέλος.

Το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ και η New Media Studies… ένωσαν τις δυνάμεις τους. Δύο σχολές, εξειδικευμένες στα mass media με μεγάλη πορεία και εμπειρία στο χώρο της εκπαίδευσης, ενώθηκαν για να δημιουργήσουν μια υπερδύναμη που θα μπορεί να καλύψει όλο το φάσμα των επαγγελμάτων της τηλεόρασης, του δικτύου, του ραδιοφώνου και του εντύπου, καθοδηγούμενες από τους Σταμάτη Μαλέλη και Χρήστο Σωτηρακόπουλο.

Η Νew Μedia studies με ιδρυτή τον Σταμάτη Μαλέλη, καταρτίζει και εξειδικεύει στα επαγγέλματα τηλεόρασης και γενικότερης δημοσιογραφίας και ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος, δημιουργός και διευθυντής του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ, της παλαιότερης και της πλέον εξειδικευμένης σχολής, που ασχολείται αποκλειστικά με την αθλητική σύνταξη.

Η φοίτηση στο ΚΑΡ είναι διετής για αποφοίτους Λυκείου και τριών εξαμήνων για τελειόφοιτους ΑΕΙ-ΤΕΙ, καθώς και για άλλο συναφές με το αντικείμενο πτυχίο, ενώ η φοίτηση στην εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση είναι δύο εξαμήνων. Για την NMS το πρόγραμμα σπουδών διαρκεί τρία εξάμηνα και στην εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση δύο.

«Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να φτιάξουμε τη νέα μεγάλη σχολή. Δεν υπάρχει παρόμοια στην Ελλάδα, είναι η μεγαλύτερη από όλες και από εδώ θα βγουν οι άνθρωποι που θα μπορούν να κάνουν καλή αθλητική δημοσιογραφία, τηλεοπτική δημοσιογραφία. Το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ βγάζει εδώ και πάρα πολλά χρόνια τους αθλητικούς συντάκτες που δουλεύουν σε όλα τα αθλητικά Μέσα. Είναι από την εποπτεία του Χρήστου Σωτηρακόπουλου, που είναι μεγάλη τιμή μου να συνεργάζομαι μαζί του. Θεωρώ ότι είναι η συνέχεια πολύ μεγάλων ανθρώπων και συντακτών οι οποίοι έκαναν περιγραφή αγώνων. Όταν ξεκινούσε ο Χρήστος όλοι βλέπαμε στο πρόσωπό του τον διάδοχο του Γιάννη Διακογιάννη. Είναι μεγάλη μου τιμή που η New Media Studies θα συνεργαστεί με το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ» υπογράμμισε ο Σταμάτης Μαλέλης.

« Ερχόμενη σε αυτή τη συνεργασία η New Media Studies, μας δίνει τη δυνατότητα, χάρη στο Σταμάτη που γνωρίζει την τηλεόραση όσο ελάχιστοι, και όντας μία σχολή που είναι ήδη επιτυχημένη, να προσφερθούν αυτές οι καινούριες ειδικότητες που πιστεύω ότι θα δώσουν διέξοδο σε μία εποχή δύσκολη, σε παιδιά που ακόμα μαγεύονται από τον κόσμο των media. Σε μια εποχή πολύ δύσκολη, παραμένει μία όμορφη δουλειά, παρά τον κόπο και τα αμείλικτα ωράρια. Η δημοσιογραφία πρώτα από όλα παραμένει μία τρέλα. Όχι μόνο μπροστά από τις κάμερες, αλλά γενικότερα στο χώρο, πίσω από τις κάμερες οργανώνοντας. Δύο σε ένα, μαζί, η ισχύς εν τη ενώσει, γιατί πάντα έτσι υπήρχε η δυναμική, όλα τα χρόνια στον πλανήτη» ήταν οι δηλώσεις του Χρήστου Σωτηρακόπουλου.

FB page Nίκος Μποζιονέλος, Twitter @nbozionelos

E-mail: [email protected]

Hashtag #s24media

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ