Στο ΣτΕ τα κανάλια για τον διαγωνισμό

Στο ΣτΕ τα κανάλια για τον διαγωνισμό

Εξελίξεις αναφορικά με τον διαγωνισμό των επτά τηλεοπτικών αδειών. Γράφει ο Mediaρχης του Sport24.gr, Νίκος Μποζιονέλος.

Το πρωί της Τετάρτης 10 Ιανουαρίου θα συζητηθούν στην ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων τεσσάρων τηλεοπτικών σταθμών κατά της διαδικασίας χορήγησης των επτά τηλεοπτικών αδειών, με τιμή εκκίνησης η οποία έχει καθοριστεί στα 35 εκατ. ευρώ έκαστος.

Στο ΣτΕ έχουν καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ΑΝΤ1, Alpha, ΣΚΑΪ και Star και ζητούν να… παγώσει η υπ' αριθμ. 1/2017 προκήρυξη του διαγωνισμού, όπως και δύο αποφάσεις του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά, που αφορούν στις δημοπρατούμενες άδειες παρόχων επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευροεκπομπής ελεύθερης λήψης, εθνικής εμβέλειας και ενημερωτικού προγράμματος. Οι νομικοί εκπρόσωποι των καναλιών κάνουν λόγο για αντισυνταγματικότητα του νομικού πλαισίου και πλήρη διαφωνία του με την ευρωπαϊκή και την ελληνική νομοθεσία.

Υπενθυμίζεται ότι το ΣτΕ ήταν αυτό που είχε κρίνει, 14 μήνες πριν, ως αντισυνταγματικό τον προηγούμενο διαγωνισμό.

Οι αιτήσεις θα συζητηθούν κεκλεισμένων των θυρών μια ημέρα πριν από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων των ενδιαφερομένων για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό του ΕΣΡ.

Nίκος Μποζιονέλος (nbozionelos@gmail.com)

Hashtag #s24media

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Η Anna Nystrom προσφέρει το καλύτερο ζέσταμα για το Champions League

Είναι γυμνάστρια, είναι από τη Σουηδία, μόλις γύρισε από τις διακοπές της στην Ελλάδα και είναι ό,τι καλύτερο θα δεις μέχρι να ξεκινήσει η μπάλα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24