MEDIA

Στίβο έκλεισε η ΕΡΤ, αθώωση… Γέροντα Παστίτσιου

Στίβο έκλεισε η ΕΡΤ, αθώωση… Γέροντα Παστίτσιου

Ο Mediaρχης του Sport24.gr, Νίκος Μποζιονέλος, γράφει για το πού θα δούμε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου αλλά και τι δικαστική περιπέτεια του Φίλιππου Λοΐζου.

Η ΕΡΤ απέκτησε τα δικαιώματα τηλεοπτικής μετάδοσης τριών κορυφαίων διοργανώσεων του κλασικού στίβου.

Ειδικότερα, από τις συχνότητες της δημόσιας τηλεόρασης οι Έλληνες φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου (Παρασκευή 3 – Κυριακή 5 Μαρτίου 2017, Βελιγράδι) και την προσπάθεια της Κατερίνας Στεφανίδη, του Κώστα Φιλιππίδη, της Βούλας Παπαχρήστου, του Μανώλη Καραλή, του Μιχάλη Σταματόγιαννη, της Ραφαέλας Σπανουδάκη και της Ελισάβετ Πεσιρίδου.

Ακόμα, η ΕΡΤ εξασφάλισε τα τηλεοπτικά δικαιώματα της σειράς των σημαντικότερων meeting Στίβου Diamond League 2017, καθώς και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στο Λονδίνο, τον ερχόμενο Αύγουστο.

Αθώος ο… Γέροντας Παστίτσιος

Αίσιο τέλος είχε η δικαστική περιπέτεια του Γεροντα Παστίτσιου, κατά κόσμο Φίλιππο Λοΐζο, ο οποίος ελέω σάτιρας βρέθηκε στο εδώλιο και μάλιστα καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δέκα μηνών. Σήμερα το δευτεροβάθμιο δικαστήριο κατά την έναρξη της διαδικασίας έκρινε την εξάλειψη του αξιοποίνου. Σύμφωνα με το άρθρο 8 του νόμου 4411/2016, αυτό ισχύει για τα πλημμελήματα και τα πταίσματα που είχαν τελεστεί μέχρι 31/3/2016 και απειλούνται με ποινή φυλάκισης μέχρι δύο χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι ο Φίλιππος Λοΐζος με το γκρουπ Γέροντας Παστίτσιος στο Facebook, διακωμωδούσε αποσπάσματα από τα λεγόμενα του μοναχού Παΐσιου ή τα μετέφραζε σατυρικά. Συνελήφθη το 2012, ύστερα από ερώτηση στη Βουλή του χρυσαυγίτη Χρήστου Παππά, και πρωτόδικα καταδικάστηκε σε δέκα μήνες φυλάκιση με αναστολή για το αδίκημα της εξύβρισης θρησκεύματος κατ' εξακολούθηση.

FB page Nίκος Μποζιονέλος , Twitter @nbozionelos

Ε-mail: [email protected]

Hashtag #s24media

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ