MEDIA

Στην ΕΡΤ η Basket League για δυο χρόνια, η Football League, το βόλεϊ, το πόλο και το χάντμπολ

Το λογότυπο της ΕΡΤ.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Το λογότυπο της ΕΡΤ. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Η ΕΡΤ ανακοίνωσε τη συμφωνία της για την μετάδοση για τα επόμενα δυο χρόνια του πρωταθλήματος μπάσκετ αλλά και της Football League καθώς και των αγώνων σε βόλεϊ, πόλο και χάντμπολ.

Η ΕΡΤ παίζει μπάλα σε όλα τα γήπεδα... καθώς εκτός από τους αγώνες της Super League όπως ανακοίνωσε θα δείχνει και για τα επόμενα δυο χρόνια το πρωτάθλημα της Basket League ενώ από την κρατική τηλεόραση θα μπορεί όλος ο κόσμος να βλέπει την Football League, το πρωτάθλημα βόλεϊ, το πόλο και το χάντμπολ.

Η ανακοίνωση της ΕΡΤ αναφέρει τα εξής:

"Τα μεγαλύτερα πρωταθλήματα των πιο δημοφιλών αθλημάτων έρχονται στην ΕΡΤ.

Μετά την απόκτηση της Super League, η ΕΡΤ προχωρά στην απόκτηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Basket League, της Football League, της Volley League, καθώς και των Πρωταθλημάτων Χάντμπολ Handball Premier και της Α1 Πόλο.

Με αυτόν τον τρόπο η ΕΡΤ θα προσφέρει στο τηλεοπτικό κοινό το μεγαλύτερο και πλουσιότερο αθλητικό πρόγραμμα της ελληνικής τηλεόρασης, χωρίς περιορισμούς, όπως επιτάσσει ο ρόλος της και η πρόβλεψη της ελληνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την ελεύθερη πρόσβαση σε γεγονότα μείζονος σημασίας.

Μετά την περσινή χρονιά που το μπάσκετ επέστρεψε στη δημόσια τηλεόραση, οι φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν για δύο ακόμα χρόνια τη Basket League, με μια νέα οπτική, καθώς η ΕΡΤ απόκτησε τα δικαιώματα για πρόσθετες διαδικτυακές υπηρεσίες, όπως video on demand, χρήση της υπηρεσίας «Over the top» (mobile application, ert GO) κ.ά.

Φέτος, το πρωτάθλημα της Football League, με τη νέα αναδιάρθρωση θα διαμορφώσει το χάρτη του ελληνικού ποδοσφαίρου τη σεζόν 2019-20, καθώς οι ομάδες που την απαρτίζουν, μετά την τελική κατάταξή τους, θα μοιραστούν σε τέσσερις κατηγορίες. Δύο από αυτές θα διεκδικήσουν την άνοδο στη Super League 1, οκτώ την άνοδο στη Super League 2 και τέσσερις θα υποβιβασθούν.

Με προηγμένα γραφικά και στατιστικά στοιχεία επί της οθόνης θα μπορούν οι τηλεθεατές να παρακολουθούν το πρωτάθλημα της Volley League που επέστρεψε στη δημόσια τηλεόραση μετά από μια δεκαετία, ενώ στο πλαίσιο συνολικής ανάδειξης του ελληνικού αθλητισμού, η ΕΡΤ αποφάσισε την ανανέωση των συμβάσεων των Πρωταθλημάτων Χάντμπολ και Πόλο.

Εντός των επόμενων ημερών οι εκπρόσωποι των συλλογικών οργάνων κάθε αθλήματος θα έρθουν σε διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση της ΕΡΤ, προκειμένου να καθοριστούν οι όροι των συμβάσεων".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ