Σε διαβούλευση ο νόμος για τις άδειες των σταθμών

Με τις διατάξεις του παρόντος σχεδίου νόμου επιδιώκεται η ρύθμιση της διαδικασίας αδειοδότησης των ιδιωτικών ραδιοφωνικών σταθμών. Γράφει ο Mediaρχης του Sport24.gr, Νίκος Μποζιονέλος.

Από σήμερα τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης με τίτλο: "Αδειοδότηση ιδιωτικών ραδιοφωνικών σταθμών επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης".

Με τις διατάξεις του παρόντος σχεδίου νόμου επιδιώκεται η ρύθμιση της διαδικασίας αδειοδότησης των ιδιωτικών ραδιοφωνικών σταθμών επίγειας ψηφιακής ραδιοφωνικής ευρυεκπομπής ανά κατηγορία προγράμματος και εμβέλειας.

Επιπλέον, όπως αναφέρει το υπουργείο ΨΗΠΤΕ, με το σχέδιο νόμου επιτυγχάνεται μια ουσιαστική παρέμβαση στον χώρο των ψηφιακών δικτύων, με στόχο τη διασφάλιση της παροχής δικτύου επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής στο σύνολο της επικράτειας. Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την επόμενη Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου.

Ποια είναι τα κυριότερα σημεία του νομοσχεδίου (δείτε εδώ όλο το νομοσχέδιο); Αρχικά, ότι η διαδικασία της αδειοδότησης των σταθμών θα διενεργηθεί από το ΕΣΡ, το οποίο θα εκδώσει τη σχετική προκήρυξη, ενώ οι άδειες θα διαχωριστούν σε δύο: εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας.

Διττός διαχωρισμός και για τους ιδιωτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, σε ενημερωτικούς και μη ενημερωτικούς. Και θα αδειοδοτηθούν αντιστοίχως. Η δε χρονική διάρκεια των αδειών, ορίζεται στα δέκα έτη.

Για πόσες άδειες μιλάμε και τι κόστος; Αυτό θα το αποφασίσει ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, Νίκος Παππάς, μαζί με το ΕΣΡ αλλά και ύστερα από τη δημόσια διαβούλευση.

Nίκος Μποζιονέλος (nbozionelos@gmail.com)

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24