MEDIA

Σε αναμονή για τις άδειες

Σε αναμονή για τις άδειες

Ποια διαδικασία θα ακολουθηθεί για τους υποψήφιους υπερθεματιστές; Γράφει ο Mediaρχης του Sport24.gr, Νίκος Μποζιονέλος.

Ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο της αδειοδοτικής διαδικασίας για τις τηλεοπτικές άδειες, με την αποσφράγιση των φακέλων και των δύο τελευταίων επιχειρηματικών σχημάτων (Εpsilon TV και Τηλεοπτική Ελληνική). Η διαδικασία αποσφράγισης και των έξι φακέλων των αιτούντων (ALPHA, ΣΚΑΪ, Star, ANT1 οι άλλοι τέσσερις) διεξήχθη ομαλά, χωρίς ενστάσεις και τώρα ξεκινά το ουσιαστικό μέρος του ελέγχου από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης για όλα τα προαπαιτούμενα.

Ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ, Ροδόλφος Μορώνης, αναφερόμενος στο θέμα, έχει κάνει λόγο για ουσιαστικό έλεγχο των οικονομικών και όλων των στοιχείων των αιτήσεων και το ΕΣΡ ίσως ζητήσει τη συνδρομή οικονομικών ελεγκτικών μηχανισμών στο έργο του. Η συγκεκριμένη διαδικασία θα πάρει από 1,5 έως 3 μήνες για να ολοκληρωθεί…

Το ΕΣΡ ολοκλήρωσε τον τυπικό έλεγχο χωρίς να εντοπίσει ελλείψεις ή προβληματικά στοιχεία ενώ δεν υπήρξαν ενστάσεις. Συνολικά κατατέθηκαν 21 εκατ. ευρώ σε εγγυητικές επιστολές (3,5 εκατ. ευρώ για κάθε φάκελο), οι οποίες, όπως είπε ο Ροδόλφος Μορώνης, χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής και θα εξεταστούν εξονυχιστικά και με τις τράπεζες από τις οποίες προέρχονται (οι πέντε από ελληνικές τράπεζες και μία από κυπριακή).

Εάν κάποιος φάκελος δεν πληροί τις προϋποθέσεις, θα απορριφθεί. Οσες άδειες μείνουν αδιάθετες θα επαναπροκηρυχθούν μόνο εάν και εφόσον εκδηλωθεί ενδιαφέρον στο ΕΣΡ. Και γι' αυτές αν υπάρξει ενδιαφέρον από περισσότερους υποψηφίους θα γίνει δημοπρασία. Σε διαφορετική περίπτωση, το Συμβούλιο θα τις ενσωματώσει στην προκήρυξη για τις θεματικές τηλεοπτικές άδειες εθνικής εμβέλειας.

Συνάμα, στις αρχές Μαρτίου το Συμβούλιο της Επικρατείας θα εξετάσει τις κύριες προσφυγές της ΕΙΤΗΣΕΕ και των Alpha, ΣΚΑΪ, STAR και ΑΝΤ1.

Nίκος Μποζιονέλος ([email protected])

Hashtag #s24media

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ