MEDIA

Πώς διαμορφώνεται ο ποδοσφαιρικός χάρτης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων!

Πώς διαμορφώνεται ο ποδοσφαιρικός χάρτης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων!

Ο Mediaρχης του Sport24.gr, Νίκος Μποζιονέλος, καταγράφει τις συμφωνίες, τις πληροφορίες και τις εκκρεμότητες στα τηλεοπτικά, εν Ελλάδι, συμβόλαια του ποδοσφαίρου.

Τους τελευταίους μήνες οι εξελίξεις ήταν αρκετές αναφορικά με το status quo των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του ποδοσφαίρου στη χώρα μας, ειδικά με ορισμένες "ηχηρές" συμφωνίες ενώ ορισμένα συμβόλαια εκπνέουν σε λίγο καιρό. Για να μην μπερδεύεστε, όλα σε ένα… νοικοκυρεμένα.

CHAMPIONS ΚΑΙ EUROPA LEAGUE

Το τρέχον συμβόλαιο της ΤΕΑΜ με την Cosmote TV εκπνέει στο τέλος της σεζόν 2017-18, και με την ΕΡΤ να δείχνει ένα ματς παράλληλα, κάθε Τετάρτη. Η Cosmote TV προ μερικών εβδομάδων κινήθηκε και τα απέκτησε όλα, και αποκλειστικά, για το 2018-21.

Ως γνωστόν, η συμφωνία για το Champions League αφορά από τα playοffs του Αυγούστου (που υπάγονται στην κεντρική διαχείριση) ενώ για το Europa League το συμβόλαιο ισχύει από τη φάση των ομίλων. Ολες οι προκριματικές φάσεις του, συν τα playoffs, είναι προς ατομική διαπραγμάτευση κάθε συλλόγου. Οι "προς διαπραγμάτευση" δεν αφορούν στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ που έχει συμφωνήσει από καιρό, ήδη με τη Nova…

Το UEFA Super Cup μεταδίδεται επίσης αποκλειστικά από την Cosmote TV.

ΕΛΛΑΔΑ

Η Super League έχει συμβόλαιο με τη Nova έως και τον Μάιο 2017 για όλες τις ομάδες, πλην της ΠΑΕ ΠΑΟΚ που έκανε "ατομική" συμφωνία για όλα της τα εντός έδρας (φιλικά, ευρωπαϊκά εκτός κεντρικής διαχείρισης, και φυσικά πρωταθλήματος) για διετία, το 2017-19. Λίγκα και Nova διαπραγματεύονται το κόστος του συμβολαίου της νέας σεζόν…

Το Κύπελλο μεταδίδεται από την Cosmote TV και ανανεώθηκε ως και το 2018-19.

H Football League μεταδίδεται από την ΕΡΤ μέσω της ΕΡΤ3 με συμβόλαιο που εκπνέει στο τέλος τούτης της σεζόν, 2017-18.

ΑΓΓΛΙΑ

Η Premier League μεταδίδεται από την Cosmote TV, με συμβόλαιο έως 2018-19. Για το επόμενο συμβόλαιο, 2019-22, τα αναλύσαμε σε ρεπορτάζ χθες: θα… κονταροχτυπηθούν και η Cosmote TV και η Nova, αλλά και όποιος άλλος ενδιαφερόμενος.

Στις άλλες διοργανώσεις, το FA Cup (Κύπελλο) και το Λιγκ Καπ, τα μεταδίδει η Nova για φέτος, όπως και την αγγλική Championsship (δεύτερη τη τάξει κατηγορία στο Νησί).

ΙΣΠΑΝΙΑ

Η La Liga Sandander μεταδίδεται από την Cosmote TV με συμβόλαιο ως το 2017-18 και το οποίο, όπως έχει αποκαλύψει η στήλη, θα ανανεωθεί για ακόμη τρία χρόνια. Απομένει η επίσημη ανακοίνωση…

To Copa del Rey (Κύπελλο) το δείχνει από πέρυσι η ΕΡΤ. Ομως η Nova έχει κλείσει από πέρυσι και μεταδίδει τους τελικούς ως το 2018, όπως και τα διπλά ματς του Supercopa (Σούπερ Καπ) μέχρι τότε (Ρεάλ – Μπαρτσελόνα οι δύο αγώνες).

ΙΤΑΛΙΑ

Η Serie A μεταδίδεται από την Cosmote TV με συμβόλαιο έως και το 2017-18. Ο νέος διαγωνισμός ολοκληρώθηκε και τα αποτελέσματα, για τον υπερθεματιστή της τριετίας 2018-21, θα ανακοινωθούν σύντομα (με φαβορί την Cosmote TV).

Το Coppa Italia (Κύπελλο) μεταδίδεται από τη Nova με συμβόλαιο έως και το 2017-18, συμβόλαιο που ισχύει και για το Supercoppa (Σούπερ Καπ).

ΓΑΛΛΙΑ

Το συμβόλαιο της Ligue 1 με τη Nova "τρέχει" και για το 2017-18.

Το Coupe de France (Κύπελλο) δεν μεταδίδεται από κανένα ελληνικό κανάλι, όπως και το Coupe de la Ligue (Λιγκ Καπ).

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

H Bundesliga ανανεώθηκε και επίσημα από την Cosmote TV έως και τη σεζόν 2020-21, όπως και η Zweite Liga (β’ κατηγορία) αλλά και το Super Cup.

Το Κύπελλο Γερμανίας (DfB Pokal) ως και το 2017-18 μεταδίδεται από τη Nova.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Την Primeira Liga, που έως και πέρυσι μετέδιδε Nova, το συμβόλαιο κατέληξε από το καλοκαίρι του 2017, και για τρία χρόνια, στην Cosmote TV.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Το τελευταίο, χρονικά, ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα που έκλεισε η Nova ήταν η ολλανδική Eredivisie, με συμβόλαιο για την τρέχουσα σεζόν.

ΔΑΝΙΑ

Το Action24 έχει τα δικαιώματα της Superligaen της Δανίας, μεταδίδοντας έναν αγώνα κάθε Κυριακή.

ΗΠΑ

Η Major League Soccer, με μεταδόσεις έως και τεσσάρων αγώνων στη regular season, συν τα playoffs, γίνεται για φέτος μέσω Eurosport (που εκπέμπει στη χώρα μας μέσω Nova).

ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018 μεταδόθηκαν από την Cosmote TV και τα ματς της Εθνικής παράλληλα με ΣΚΑΪ. Για τα αντίστοιχα ενόψει Euro 2020 αλλά και το UEFA Nations’ Cup θα γίνει διαγωνισμός προσεχώς… Τα εκάστοτε φιλικά της Εθνικής βγαίνουν προς διαπραγμάτευση από την ΕΠΟ.

Η δε τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ, κατ’ αποκλειστικότητα.

LIVE STREAMING

Διαδικτυακά στη χώρα ματς υπάρχουν ποδοσφαιρικές μεταδόσεις της Football League από την ΕΡΤ μέσω του ert.gr, όπως και αρκετοί αγώνες Γ’ Εθνικής τόσο από το sportaltv.gr όσο και από το telesport.gr.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΧΩΡΙΣ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Πρωταθλήματα όπως της Ρωσίας, του Βελγίου, της Αυστρίας κλπ. δεν μεταδίδονται στη χώρα μας, όπως και αυτά της Αργεντινής και της Βραζιλίας. Όπως άλλωστε και τα προκριματικά του Μουντιάλ στη ζώνη της Λατινικής Αμερικής.

Πώς διαμορφώνεται ο ποδοσφαιρικός χάρτης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων!

Nίκος Μποζιονέλος ([email protected])

Hashtag #s24media

Εκπτώσεις footshirts που δεν χάνονται!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ