MEDIA

ΠΣΑΤ: Στον αθλητικό εισαγγελέα για τις στοχοποιήσεις δημοσιογράφων

ΠΣΑΤ: Στον αθλητικό εισαγγελέα για τις στοχοποιήσεις δημοσιογράφων

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου αποφάσισε να προσφύγει στον αθλητικό εισαγγελέα και τις αρμόδιες διοργανώτριες αρχές για τις στοχοποιήσεις δημοσιογράφων.

Οι στοχοποιήσεις δημοσιογράφων έφεραν αντίδραση από Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου. Ο ΠΣΑΤ αποφάσισε να προσφύγει στον αθλητικό εισαγγελέα και τις αρμόδιες διοργανώτριες αρχές, ενώ προανήγγειλε και επίσημη τοποθέτησή του τις επόμενες ημέρες.

Υπενθυμίζουμε ότι στις αρχές του μήνα η ΕΣΗΕΑ είχε εκδώσει ανακοίνωση για τις προσωπικές επιθέσεις που δέχεται ο δημοσιογράφος του Sport24 Radio 103,3 Γιώργος Συρίγος.

Αναλυτικά ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) στην 30η συνεδρίαση του Δ.Σ. έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:

"1. Νέος Γενικός Γραμματέας εκλέχθηκε παμψηφεί ο Κωνσταντίνος Χατζηδημητρίου σε μυστική ψηφοφορία, ως μοναδικός υποψήφιος. Ο συνάδελφος εισήλθε στο Δ.Σ. ως α’ αναπληρωματικό μέλος, μετά την παραίτηση του συναδέλφου Δήμου Μπουλούκου.

2. Θα γίνουν άμεσα συντονισμένες ενέργειες για τα θλιβερά φαινόμενα στοχοποίησης συναδέλφων με αποδέκτες τον αθλητικό εισαγγελέα και τις αρμόδιες διοργανώτριες αρχές. Για το πολύ σοβαρό αυτό θέμα θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση τις επόμενες ημέρες.

3. Ο ΠΣΑΤ θα καταθέσει τις προτάσεις του σχετικά με τον ρόλο και την προστασία του αθλητικού συντάκτη στην προπαρασκευαστική επιτροπή για τον νέο αθλητικό νομοσχέδιο. Τα μέλη μας μπορούν να καταθέτουν στην γραμματεία του ΠΣΑΤ τις απόψεις- θέσεις τους σχετικά με το θέμα, οι οποίες και θα συμπεριληφθούν μετά από αξιολόγηση στις συνολικές προτάσεις.

4. Θα πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ. εντός του επόμενου διμήνου με θέμα την Γιορτή των Κορυφαίων που φέτος διοργανώθηκε για 66η χρονιά και ήταν από τις πλέον επιτυχημένες. Ο ΠΣΑΤ καλεί τα μέλη του να καταθέσουν προτάσεις σχετικά με την βελτίωση του θεσμού που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του ελληνικού αθλητισμού.

5. Έγινε η ενημέρωση για την εκδήλωση στο Ηράκλειο Κρήτης που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019 σε συνεργασία με την Ένωση Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρων-Νήσων (ΈΣΗΕΠΗΝ) και την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Συντονιστής είναι ο αναπληρωτής ταμίας του ΠΣΑΤ και Αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΠΗΝ Αντώνης Παπουτσάκης και τον ΠΣΑΤ θα εκπροσωπήσει ο Πρόεδρος Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.

6. Ο ΠΣΑΤ θα παραστεί μετά από πρόσκληση στην γιορτή της Ένωσης Αθλητικών Συντακτών Κύπρου (ΕΑΚ) στις 16 Ιανουαρίου 2020 και θα τον εκπροσωπήσει ο Ειδικός Γραμματέας Φάνης Σκύφτας.

7. Στην ανεξάρτητη Επιτροπή Δημοσιογραφικών Βραβείων ομόφωνα ορίστηκε ως μέλος της ο συνάδελφος Μάκης Παπαζήσης, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον αείμνηστο Γιώργο Παντούρη.

8. Θα υπάρξει συνεργασία με το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ για ειδική εκδήλωση στη μνήμη του Ανδρέα Μπόμπη".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ