MEDIA

#PrayForJournalism...

#PrayForJournalism...

Από γκάφα σε γκάφα και τα διεθνή αλλά και τα ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης, "φάουλ" και από την "Αυγή" που αποδείχθηκε... ανιστόρητη. Γράφει ο Mediaρχης του Sport24.gr, Νίκος Μποζιονέλος.

Για τη μετάδοση (ποια); του Ελλάδα - Τουρκία τα έγραψα νωρίτερα . Το σημαντικό είναι ότι δεν θα υπάρξει ούτε live streaming από το site της ΕΠΟ, όπως με το Λουξεμβούργο. Οπότε...

Νέα λογότυπα και μότο για το Eurosport

#PrayForJournalism...


Το Eurosport παρουσίασε τα νέα του λογότυπα και το νέο του μότο «Fuel Your Passion». Η εισαγωγή της νέας ταυτότητας θα υποστηριχθεί από την διαφημιστική καμπάνια #sharemypassion στα κοινωνικά μίντια, που θα ενθαρρύνει τους φαν να μοιραστούν ιστορίες με τις εντυπωσιακές προσπάθειες που έκαναν για να αποδείξουν την αγάπη τους για τους αθλητές, τις ομάδες ή τα αθλήματα τους. Το Discovery Communications πήρε τον πλήρη έλεγχο του ομίλου Eurosport νωρίτερα φέτος, αλλά η διαδικασία αλλαγής της εμπορικής ταυτότητας είχε ξεκινήσει περισσότερο από ένα χρόνο πριν.

Κυκλοφορίες

Μοιράστηκαν την πρωτιά, πανελλαδικά, "Φως" και "SportDay" την προηγούμενη Τετάρτη και Πέμπτη. Αναλυτικά οι πανελλαδικές κυκλοφορίες των αθλητικών εφημερίδων για... :

Τετάρτη 11/11: Φως των Σπορ 5.240, SportDay 5.160, Live Sport 3.680, Goal News 3.500, Πρωταθλητής 2.530, Ωρα των Σπορ 2.140, Γαύρος 1.890, Πράσινη 1.590, Γάτα 770, Αθλητική Ημέρα 710. ΣΥΝΟΛΟ 27.210 φύλλα.

Πέμπτη 12/11: SportDay 5.670, Φως των Σπορ 5.620, Live Sport 3.950, Goal News 3.690, Πρωταθλητής 3.160, Ωρα των Σπορ 2.720, Γαύρος 2.070, Πράσινη 1.870, Αθλητική Ημέρα 870, Γάτα 860. ΣΥΝΟΛΟ 30.480 φύλλα.

Συγχωνεύονται;

Μέσα στον μήνα αναμένονται οι εξελίξεις αναφορικά με την περιβόητη συγχώνευση ή όχι του ΔΟΛ και του ΠΗΓΑΣΟΥ. Οι εταιρείες των Σταύρου Ψυχάρη και Γιώργου Μπόμπολα έχουν ως στόχο την τακτοποίηση των δανείων 197 εκατ. ευρώ και 157 εκατ. ευρώ αντίστοιχα και το σενάριο κάνει λόγο για τη διατήρηση και των δύο κυριακάτικων φύλλων "Βήματος" και "Εθνους" αλλά ενός καθημερινού ("Νέα" ή "Εθνος").

Γκάφα

#PrayForJournalism...


Ανιστόρητη προέκυψε το πρωί η «Αυγή» καθώς έγραψε στο site της (και το άλλαξε μετά) ότι ο Αλέξης Τσίπρας έγινε ο πρώτος πρωθυπουργός που κατέθεσε στεφάνι στο Πολυτεχνείο. Στο ενσταντανέ ο Ανδρέας Παπανδρέου, στις 17 Νοεμβρίου 1981, "φρέσκος" ακόμη στην πρωθυπουργία...

#PrayForJournalism...

Κι άλλες γκάφες...

Ενας μεγάλος αριθμός ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης κατέγραψε την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι όσο καλύτερα μπορούσε ( και καλύτερα από πολλές εφημερίδες! ). Ωστόσο, το φαινόμενο της άκριτης και ανεπιβεβαίωτης αναπαραγωγής «ειδήσεων» και φωτογραφικών ντοκουμέντων δεν είχε σταματημό! Κορυφαίο όλων ο «τρικολόρ» Παρθενώνας, δημιούργημα πατήματος λίγων πλήκτρων... Να θυμίσω και τον Πύργο του Αϊφελ που... έσβησε, αν και η φωτογραφία ήταν της 8ης Ιανουαρίου για τα θύματα στο "Charlie Hebdo"...

#PrayForJournalism...


Την πάτησαν και διεθνή Μέσα βέβαια με τα «αποκλειστικά πλάνα» από τη συναυλία στο Μπατακλάν λίγα λεπτά πριν την επίθεση των τρομοκρατών αλλά, όπως αποδείχθηκε, ήταν εικόνες που είχαν τραβηχτεί σε εμφάνιση του συγκροτήματος Eagles of Death Metal λίγες ημέρες νωρίτερα στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας...

Truth is out there...

Τα κανάλια της FOX InternationalChannels Greece έχουν μπει δυναμικά και στη φετινή τηλεοπτική σεζόν, με μεγάλες σειρές, πλούσια δράση, περιπέτεια, κωμωδία, συγκίνηση, αλλά και δίψα για γνώση. Η FOX InternationalChannels Greece, ενισχύει τη θέση της στην ελληνική αγορά, με παρουσία σε όλες τις πλατφόρμες συνδρομητικής τηλεόρασης, αγγίζοντας αθροιστικά το ένα εκατομμύριο συνδρομητές. Το FOX είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα μέσω Nova, OTE TV, Vodafone TV και CytaHellas, η σεζόν ξεκίνησε με το νέο κύκλο της σειράς-φαινόμενο «The WalkingDead» και των παγκόσμιων επιτυχιών «Homeland» και «Empire», που προβάλλονται αμέσως μετά την Αμερική και on-demand μέσω FOX Play.

#PrayForJournalism...


Και, το 2016, το κανάλι FOX υποδέχεται το μεγαλύτερο τηλεοπτικό γεγονός της χρονιάς, τη πολυαναμενόμενη επιστροφή των «The X-Files», με έξι νέα επεισόδια που θα προβάλλονται ταυτόχρονα με την Αμερική. Τη νέα χρονιά, θα κάνει πρεμιέρα μια ακόμη σειρά από τον RyanMurphy, το συναρπαστικό «American Crime Story: The People v. O.J. Simpson», με θέμα την πολύκροτη δίκη και άλλα πολλά..

Σε 24''

* Η Forthnet, στο πλαίσιο των δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, βρίσκεται για μία ακόμη φορά στο πλευρό του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Από την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου με κάθε ενεργοποίηση forthnet ή nova e-bill, προσφέρεται 1 ευρώ στον Οργανισμό για την αγορά και λειτουργία θερμοκοιτίδας μεταφοράς νεογνών σε κινητή ιατρική μονάδα, καθώς και για την κάλυψη του κόστους εργασίας ενός ειδικευμένου διασώστη.

* Σε μια ρισκαδόρικη κίνηση αναμένεται να προχωρήσει ο ΑΝΤ1 στις αρχές του 2016. Για πρώτη φορά στην 25ετή πορεία του, το κανάλι του Αμαρουσίου σχεδιάζει να αποχωρήσει από το παραδοσιακό ραντεβού της ενημέρωσης στις 20:00 και να μετακινήσει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων στις 19:00, "απέναντι" από τον Alpha που διαπρέπει όντας εδώ και 1,5 χρόνο πρώτο σε τηλεθέαση.

* Tο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ Α.Ε. αποφάσισε την τοποθέτηση του Ευάγγελου Λουριδά ως Γενικού Διευθυντή Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, του Νίκου Μιχαλίτση ως Γενικού Διευθυντή Τεχνολογίας και του κ. τον Ιωάννη Βουγιουκλάκη ως Γενικού Διευθυντή Νέων Μέσων

Η (μιντιακή) λατρεία της ημέρας...

#PrayForJournalism...


Αύριο, Τετάρτη στις 23:15 στον ΑΝΤ1 ο Γρηγόρης Αρναούτογλου στην εκπομπή "Τhe 2night Show" υποδέχεται την ηθοποιό Βίκυ Κάβουρα (φωτό) ενώ την Πέμπτη, την ίδια ώρα, καλωσορίζει τον Αντώνη Ρέμο μαζί με τους Χρήστο Νικολόπουλο και Φωτεινή Δάρρα.

FB page Nίκος Μποζιονέλος , Twitter @nbozionelos

Ε-mail: [email protected]

Hashtag #s24media

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ