MEDIA

Πότε βγαίνει το «Sportime», Νίκι Λάουντα στην Cosmote TV

Πότε βγαίνει το «Sportime», Νίκι Λάουντα στην Cosmote TV

Τα νέα δεδομένα στον αθλητικό Τύπο, τι είπε ο Λάουντα στον Παλομπαρίνι και το ρεκόρ του Eurosport. Γράφει ο Mediaρχης του Sport24.gr, Νίκος Μποζιονέλος.

Τον Απρίλιο του 2008 κυκλοφορούσαν 14 αθλητικές εφημερίδες στα περίπτερα.

H «Sportday», το «Φως των Σπορ», ο «Πρωταθλητής», η «Goal News», ο «Φίλαθλος», η «Εξέδρα των Σπορ», η «Πράσινη», η «Sportime», η «Derby Sports», η «Ωρα», η «Γάτα», η «Αθλητική Ηχώ», η «Ενωση» και η «Score Live». Με σειρά κυκλοφορίας η παράθεση, όλες μαζί πουλούσαν 159.504 φύλλα καθημερινά (χωρίς τα φύλλα της Δευτέρας).

Σήμερα κυκλοφορούν οκτώ αθλητικές εφημερίδες. H «Sportday», το «Φως των Σπορ», η «Live Sport», ο «Πρωταθλητής», η «Ωρα των Σπορ», ο «Γαύρος», η «Πράσινη» και η «Γάτα». Σύμφωνα με το τελευταίο πανελλαδικό δελτίο, όλες μαζί πούλησαν την Τρίτη 20/6 συνολικά 24.380 φύλλα. Και λείπει η «Goal News» για την οποία, ελέω των εξελίξεων στον «Πήγασο», ουδείς γνωρίζει τι ξημερώνει.

Από αύριο, 24 Ιουνίου, οι αθλητικές εφημερίδες αυξάνονται κατά μία με την επανέκδοση του «Sportime», η οποία είχε να κυκλοφορήσει από τις 2 Απριλίου 2008 (εξ ου και δεν ήταν τυχαία η προαναφερθείσα αναφορά). Η εφημερίδα στελεχώθηκε με αρκετούς από τη «Sportday», όπου βρισκόταν μέχρι πρότινος ο επικεφαλής του εγχειρήματος Περικλής Γκιόλιας, αλλά και με άλλους συναδέλφους.

Και θα κοστίζει 1 ευρώ: η «Sportday» παραμένει στα 90 λεπτά και η «Live Sport» στα 1,2 ευρώ.

Ο Νίκι Λάουντα στο «Grand Prix» της Cosmote TV

Η εκπομπή «Grand Prix» της Cosmote TV, φιλοξενεί την Κυριακή 25/6, στις 14:00 (Cosmote Sport 8), αποκλειστικές δηλώσεις του εμβληματικού πιλότου της Formula 1, Νίκι Λάουντα που έχει αναδειχθεί τρεις φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής, ενώ είναι ο μοναδικός που έχει κερδίσει τίτλους με τη Ferrari και τη McLaren. Ο Νίκι Λάουντα, συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους πιλότους, ενώ η παρουσία του στο αγωνιστικό τμήμα της Formula 1, ως μη εκτελεστικός πρόεδρος, ήταν ο λόγος που ο Λιούις Χάμιλτον επέλεξε το 2012 τη Mercedes AMG Petronas F1.

Το «Grand Prix» με τον Αντρέα Παλομπαρίνι θα βάλει επίσης τους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού, στο κλίμα του Baku City circuit, με το οποίο θα συνδεθούν ζωντανά στις 15:45 ενώ θα τους παρουσιάσει και τις εξελίξεις στα MotoGP και NASCAR.

Formula 1 (και) στην ΕΡΤ

H Formula 1 μεταφέρεται στους δρόμους της πρωτεύουσας του Αζερμπαϊτζάν, Μπακού, για τον όγδοο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος 2017. Το GP του Αζερμπαϊτζάν θα μεταδοθεί ζωντανά την Κυριακή στις 16:00, εκτός από την Cosmote TV, και από τις συχνότητες της ΕΡΤ2, την ΕΡΤHD και διαδικτυακά από το ert.gr. Μία ώρα νωρίτερα (στις 15:00), θα προηγηθούν σε μαγνητοσκοπημένη μετάδοση τα καλύτερα στιγμιότυπα των κατατακτήριων δοκιμών του Σαββάτου.

Τεράστια αύξηση στην τηλεθέαση του Le Mans 24

Ένα εμπλουτισμένο τηλεοπτικό πρόγραμμα σε συνδυασμό με τον γεμάτο δράση και απρόοπτα φετινό 24ωρο αγώνα του Le Mans οδήγησε σε σημαντική αύξηση της τηλεθέασης. Το Eurosport ανακοίνωσε την αύξηση στην τηλεθέαση σε μέσο όρο κατά 34% σε σχέση με το 2016. Περισσότεροι από 585.000 θεατές κατά μέσο όρο συντονίζονταν για να παρακολουθήσουν τον αρχαιότερο αγώνα αντοχής στον κόσμο.

Μόνο μία φορά την τελευταία δεκαετία (2013) είχε παρουσιαστεί αύξηση στην τηλεθέαση, ενώ 1.811.000 τηλεθεατές συντονίστηκαν για να παρακολουθήσουν ζωντανά την Porsche των Timo Bernard, Brendon Hartley και Earl Bamber να τερματίζει πρώτη. Ο 24ωρος αγώνας του Le Mans του 2017 συνολικά συγκέντρωσε 14,5 εκατ. τηλεθεατές, σημείωσε δηλαδή μία αύξηση της τάξεως του 10% σε σχέση με το 2016.

FB page Nίκος Μποζιονέλος, Twitter @nbozionelos

E-mail: [email protected]

Hashtag #s24media

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ