MEDIA

Πόσο πιθανό είναι να πέσει "μαύρο" στο Mega;

Πόσο πιθανό είναι να πέσει "μαύρο" στο Mega;
EUROKINISSI

Ο Mediaρχης του Sport24.gr, Νίκος Μποζιονέλος, αναλύει τα τεκταινόμενα στο megaλο κανάλι και παρουσιάζει τα σενάρια της "επόμενης ημέρας".

Φως στο τούνελ για το Mega δεν δείχνει να υπάρχει και η χθεσινή ανακοίνωση, και δημοσιοποίηση προθέσεων, από πλευράς Βαρδινογιάννη δείχνει να βάζει "ταφόπλακα" στις ελπίδες των εργαζομένων για επαναλειτουργία του καναλιού.

Είναι όμως, όντως έτσι; Βλέποντας το ποτήρι… ανάποδα, ήτοι μισογεμάτο, λίγες ώρες αργότερα ακολούθησε ανακοίνωση με απόφαση της εταιρείας Τηλέτυπος Α.Ε. να προσφύγει δικαστικά (όπως και τα άλλα ιδιωτικά κανάλια) κατά του εν εξελίξει διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών. Κάτι που δείχνει την πρόθεση της εταιρείας να συνεχίσει να λειτουργεί το κανάλι.

Η εν λόγω… διπλή κίνηση προδιαθέτει λοιπόν για ένα τελευταίο "κεφάλαιο" στο βιβλίο του Mega. Το οποίο Mega δεν πρόκειται βέβαια να συνεχίσει να λειτουργεί αν δεν "εξυγιανθεί" οικονομικά, ήτοι οι πιστώτριες τράπεζες να δεχθούν την πρόταση της πλειονότητας των μετόχων (Βαρδινογιάννη και Μαρινάκη). Με τη χθεσινή του ανακοίνωση η πλευρά Βαρδινογιάννη γνωστοποίησε ότι σταματά τη διαβούλευση με τις τράπεζες, ζητά από τους άλλους μετόχους να βάλουν το μερίδιο που τους αναλογεί, μα κυρίως πετά το… μπαλάκι στις τράπεζες ώστε να καταβάλλουν στους εργαζομένους το δικό τους αναλογικό μερίδιο που θα προέκυπτε, εφόσον η εταιρεία εκκαθαριζόταν.

Εφεξής, αναμένονται μεταξύ άλλων και οι κινήσεις από πλευράς Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, το οποίο είναι ενήμερο φυσικά για την κατάσταση στο Mega και, βάσει νόμου, στις 28 Φεβρουαρίου θα πρέπει να επιβάλλει τη διακοπή της εκπομπής σήματος του σταθμού ελέω της μη συμμετοχής του στο διαγωνισμό. Τούτο όμως, σύμφωνα με γνώστες του σκηνικού, αποτελεί ρίσκο. Διότι, αν στις 2 Μαρτίου το ΣτΕ δικαιώσει τις προσφυγές των καναλιών και ακυρώσει τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, τότε κάλλιστα το Mega μπορεί να προσφύγει κατά του δημοσίου για οικονομική ζημία και διαφυγόντα κέρδη από το "μαύρο".

Φυσικά υπάρχει και το σενάριο να εμφανιστεί κάποιος, ωσάν από μηχανής Θεός, ενδιαφερόμενος και να μπει "μπροστά", αποκτώντας το κανάλι και αφού πάρει το "ΟΚ" των πιστωτριών τραπεζών. Απίθανο μεν, με τα νυν δεδομένα, αλλά υφίσταται.

Ειδάλλως, όπως ανέφερε η χθεσινή ανακοίνωση, θα ακολουθηθεί η κείμενη νομοθεσία για το μέλλον του σταθμού, κάτι που αρκετοί μεταφράζουν ως διαδικασία πτώχευσης και εν συνεχεία ένταξη σε ειδικό καθεστώς από τις τράπεζες ώστε να βγουν σε πλειστηριασμό το σήμα του Mega, η ταινιοθήκη του κλπ.

Nίκος Μποζιονέλος ([email protected])

Hashtag #s24media

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ