Ποιος ήταν ο Κώστας Μότσης

Ποιος ήταν ο Κώστας Μότσης

Ο Κώστας Μότσης ήταν ο δημοσιογράφος που συνέδεσε το όνομά του με την ίδρυση της ΕΡΑ ΣΠΟΡ, ενώ η εκπομπή των ζωντανών αθλητικών μεταδόσεων "Μικρόφωνο στα γήπεδα", έφτασε σε όλα τα μήκη και πλάτη του ελλαδικού χώρου

Με οδύνη και θλίψη υποδέχθηκε ο αθλητικός δημοσιογραφικός κόσμος την απώλεια του σπουδαίου δημοσιογράφου Κώστα Μότση, που "έφυγε" ξαφνικά σήμερα, σε ηλικία 67 ετών.

Ο Μότσης συνέδεσε το όνομά του με την ίδρυση της ΕΡΑ ΣΠΟΡ, του πρώτου πανελλήνιου αθλητικού ραδιοφωνικού σταθμού, για τον οποίο κόπιασε να βγει στον "αέρα" 24 χρόνια πριν,  διευθυντής του οποίου και υπήρξε, μαζί με τον σπουδαίο Ηρακλή Κοτζιά.

Για περισσότερες από τρεις δεκαετίες, πρόσφερε τις πολύτιμες  υπηρεσίες του στο δημόσιο ραδιόφωνο, ενώ η  εκπομπή των ζωντανών αθλητικών μεταδόσεων "Μικρόφωνο στα γήπεδα", που καθιέρωσε το 1983, στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ, έφτασε σε όλα τα μήκη και πλάτη του ελλαδικού χώρου, ταξίδευσε στον κόσμο της ελληνικής διασποράς. Η εκπομπή "Μικρόφωνο στα γήπεδα" μεγάλωσε γενιές και γενιές και ο Κώστας Μότσης υπήρξε η φωνή της για πολλά χρόνια (διαβάστε το flash back του Sport24.gr στην ιστορική εκπομπή).

Στη διετία του "μαύρου" της ΕΡΤ (2013-2015), βρέθηκε στην πρώτη γραμμή του αγώνα, αντιδρώντας στην απόφαση της τότε κυβέρνησης. Πρόσφερε έτσι τις υπηρεσίες του στην ΕΡΤ OPEN, βοηθώντας σημαντικά να μείνει ζωντανή η "φωνή" της ΕΡΑ ΣΠΟΡ, με την οποία τόσο πολύ είχε ταυτιστεί. Διετέλεσε Ειδικός Γραμματέας στον ΠΣΑΤ (1994-96), ενώ είχε θέσει υποψηφιότητα και για τις θέσεις του Προέδρου και του Αντιπροέδρου του Συνδέσμου.

Nίκος Μποζιονέλος (nbozionelos@gmail.com)

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Οι σέξι Πόντιες που αγαπήσαμε

Ένας ύμνος στην αδάμαστη Ποντιακή ομορφιά με αφορμή το Next Top Model.

Δολοφονία Κωστόπουλου: 15 κλωτσιές στο κεφάλι της λογικής

Όσο κουβεντιάζουμε για τα αυτονόητα με αφορμή μια δολοφονία, καμία άλλη συζήτηση δεν έχει πραγματικό νόημα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24