MEDIA

Ποιες γυναίκες βραβεύει η UNESCO Πειραιώς και Νήσων;

Ποιες γυναίκες βραβεύει η UNESCO Πειραιώς και Νήσων;

Για τρίτη συνεχή χρονιά μια γιορτή αφιερωμένη στις γυναίκες. Γράφει ο Mediaρχης του Sport24.gr, Νίκος Μποζιονέλος.

Για τρίτη συνεχή χρονιά ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων διοργανώνει μία γιορτή αφιερωμένη στις γυναίκες. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Μαρτίου και ώρα 19:30 στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη (Βασ. Σοφίας 9 και Μέρλιν 1).Χαιρετισμό θα απευθύνει η Ιδρύτρια του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη, κα Μαρίνα Θεοχαράκη.

Την έναρξη θα κηρύξει ο Πρόεδρός του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, κος Ιωάννης Μαρωνίτης και στη συνέχεια θα βραβευτούν σημαντικές κυρίες από διάφορους χώρους, όπου η καθεμία έχει ξεχωρίσει στο δικό της.

Τιμώμενα πρόσωπα είναι η Δημοσιογράφος και Παρουσιάστρια του Κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων Star, Μάρα Ζαχαρέα, η ηθοποιός, θεατρική συγγραφέας και θεατρική επιχειρηματίας Μιμή Ντενίση, η παρουσιάστρια του Alpha και συγγραφέας κα Σταματίνα Τσιμτσιλή, η Γενική Γραμματέας Ένωσης Τραπεζών Ελλάδος Χαρούλα Απαλαγάκη, η Εθνική ομάδα Μπάσκετ Γυναικών, η αθλητικογράφος Ζέτα Θεοδωρακοπούλου, η πρέσβειρα της Γαστρονομικής Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, η Πρόεδρος ΕΛΕΠΑΠ Μαριάννα Μόσχου, η πρύτανις του Παντείου Πανεπιστημίου Ισμήνη Κριάρη, η αντιστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ κα Ζαχαρούλα Τσιριγώτη η ερμηνεύτρια κα Φωτεινή Δάρρα.

Τη λαμπερή αυτή γιορτή θα παρουσιάσει η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του ΑΝΤ1, Μπάγια Αντωνοπούλου.

"Ο Φρέντυ που αγάπησα"

Αφιέρωμα στον αξέχαστο Φρέντυ Γερμανό παρουσιάζει η Έλενα Κατρίτση στην εκπομπή «Προσωπικά», που θα μεταδοθεί την Κυριακή 19 Μαρτίου και ώρα 16:00 στην ΕΡΤ1. «Ο Φρέντυ που αγάπησα» θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του βιβλίου, στο οποίο οι πιο κοντινοί του άνθρωποι θα έγραφαν το δικό τους ξεχωριστό κεφάλαιο. Η Ναταλία Γερμανού, η σύζυγός του Μαρία Ιωαννίδου, αλλά και η Ελένη Σαμαράκη, ο Τίτος Πατρίκιος, ο Νίκος Χατζηνικολάου και η Βιργινία Βεντουράκη μιλούν στην Έλενα Κατρίτση για τον αγαπημένο τους Φρέντυ.

Ο Φρέντυ Γερμανός έγραψε ιστορία στην ελληνική τηλεόραση με τον μοναδικό τρόπο που παρουσίαζε τις εκπομπές του, τις γνώσεις, το χιούμορ, αλλά και το ιδιαίτερο στυλ που είχε. Κατάφερνε να ξεδιπλώνει άγνωστες πτυχές της ζωής των καλεσμένων του, είτε επρόκειτο για προσωπικότητες, είτε για απλούς ανθρώπους που ξεχώριζαν για τις πράξεις τους, με σεβασμό αλλά και με την ευγένεια που τον χαρακτήριζαν ως άνθρωπο. Όλη του τη ζωή, την πέρασε συντροφιά με τον ήχο των πλήκτρων της αγαπημένης του γραφομηχανής. Ξεκίνησε από το ρεπορτάζ (αρχικά στην «Ελευθερία», στη συνέχεια στη «Μεσημβρινή» και αργότερα στην «Ελευθεροτυπία»), αγάπησε τη δημοσιογραφία, αλλά το μεγάλο του πάθος ήταν η συγγραφή βιβλίων.

Με το γνωστό του χιούμορ συνήθιζε να λέει:. «Ξεκίνησα να γίνω συγγραφέας, αλλά στο δρόμο έκανα δύο λάθη: έγινα δημοσιογράφος και έκανα τηλεόραση. Ήταν σαν να ξεκίνησα να χορέψω μπλουζ και όταν έφτασα στην πίστα, η ορχήστρα το γύρισε σε ροκ! Tι κάνεις στην περίπτωση αυτή; Χορεύεις ροκ όσο καλύτερα μπορείς!». Το 1993, με αφορμή τα 25 του χρόνια στην ελληνική τηλεόραση, παρουσίασε την τελευταία εκπομπή με τίτλο «Εκπομπές που αγάπησα», με αποσπάσματα από το «Αλάτι και Πιπέρι» μέχρι και την «Πρώτη Σελίδα».

Το TV5 Monde στηρίζει την εβδομάδα Γαλλοφωνίας

Φέτος, όπως κάθε χρόνο ,το TV5 Monde, το πολιτιστικό διεθνές κανάλι στα γαλλικά που προσφέρει μεγάλη ποικιλία υποτιτλισμένων ταινιών, σειρών και άλλα, στηρίζει την 22η Εβδομάδα της Γαλλοφωνίας, από τις 18 ως 26 Μαρτίου. Με 10 κανάλια προσβάσιμα σε περισσότερα από 265 εκατομμύρια σπίτια σε όλο τον κόσμο, και με τοπικό προγραμματισμό υποτιτλισμένο σε 12 γλώσσες, το TV5 Monde απευθύνεται τόσο στην πολιτιστική και επιχειρηματική ελίτ όσο και στην ευρεία διεθνή γαλλόφωνη κοινότητα.

Κάθε χρόνο διοργανώνεται στις 20 Μαρτίου, Διεθνής Ημέρα Γαλλοφωνίας. Φέτος, η διοργάνωση αναμένει τους λάτρεις της γαλλικής γλώσσας σε περισσότερες από 1.500 εκδηλώσεις: εργαστήρια, συναντήσεις, συνεδριάσεις, εκθέσεις και καλλιτεχνικά δρώμενα, με σκοπό να παρουσιάσει στο ευρύ κοινό την πολυμορφική και σύγχρονη γαλλική γλώσσα.

FB page Nίκος Μποζιονέλος , Twitter @nbozionelos

Ε-mail: [email protected]

Hashtag #s24media



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ