MEDIA

Πέθανε ο Χιου Χέφνερ

Πέθανε ο Χιου Χέφνερ

Σε ηλικία 91 ετών πέθανε πλήρης ημερών ο άνθρωπος που δημιούργησε το «Playboy» και άλλαξε τα περιοδικά.

Δημιουργός του «Playboy» το 1953, ενός περιοδικού ορόσημο στη σεξουαλική απελευθέρωση των συμπατριωτών του, ο Χιου Χέφνερ έφυγε από τη ζωή από φυσικά αίτια στην κατοικία του, τη διάσημη πλέον «Playboy Mansion» στο Μπέβερλι Χιλς και σε ηλικία 91 ετών.

Η κατοικία του Χέφνερ έχει αφήσει εποχή για τις πολυτελείς γιορτές που διοργάνωνε ο ιδιοκτήτης της και αποτελούν παντοτινό σύμβολο της υπερβολής και του συβαριτισμού της κοινωνίας του Χόλιγουντ. Σε εκείνα τα πολυπληθή και θορυβώδη πάρτι συνυπήρχαν όλες οι διασημότητες και αστέρες του κινηματογράφου με ημίγυμνες σερβιτόρες, τα διάσημα «κουνελάκια».

Ονομαστός για τα επιτεύγματα του περιοδικού, αλλά και για τα οργιαστικά του πάρτι και πάντοτε περιστοιχιζόμενος από πολυάριθμα νεαρά κορίτσια, ο ιδρυτής του Playboy δεν σταμάτησε ούτε στιγμή να διασκεδάζει στις ντισκοτέκ, ούτε απαρνήθηκε την ερωτική του ζωή χάρις στο Viagra, το μικρό γαλάζιο χαπάκι που ποτέ δεν σταμάτησε να διαφημίζει.

«Ο πατέρας μου έζησε μία εξαιρετική ζωή, ως πρωτοπόρος των μέσων ενημέρωσης και της κουλτούρας και ως εκπρόσωπος ορισμένων από τα πιο σημαντικά πολιτιστικά και κοινωνικά κινήματα της εποχής μας, κυρίως ως υπερασπιστής της ελευθερίας της έκφρασης, της σεξουαλικότητας και των κοινωνικών δικαιωμάτων», ανακοίνωσε ο γιός του Κούπερ Χέφνερ, καλλιτεχνικός διευθυντής των εκδόσεων Playboy Enterprises, τη μητρική εταιρεία του περιοδικού.

Μολονότι είχε συνταξιοδοτηθεί προ πολλού, ο Χέφνερ συνέχιζε επί χρόνια να συμμετέχει στις αποφάσεις για τη λειτουργία του «Playboy», έχοντας για παράδειγμα πρωτεύοντα ρόλο για την επιλογή του εξωφύλλου. Σε συνέντευξή του το 2003, ο Χέφνερ δήλωσε πως εύχεται «να παραμείνει στην μνήμη των ανθρώπων ως κάποιος που είχε θετικό αντίκτυπο στην αλλαγή των σεξουαλικών αξιών της εποχής μας». «Και πιστεύω πως υπ’ αυτήν την έννοια το έχω επιτύχει», πρόσθετε.

Έναν χρόνο μετά την προσωρινή αποστροφή του από το γυμνό, που το είχε κρίνει «ξεπερασμένο», το «Playboy» επέστρεψε στην αρχική του συνταγή τον Φεβρουάριο του 2017, έπειτα από απόφαση του γιού του, που δεν συμμεριζόταν την κρίση του πατέρα του. Το φύλλο του Ιανουαρίου/ Φεβρουαρίου 2016 , με την αμερικανο-καναδή στάρλετ Πάμελα Άντερσον στο εξώφυλλο είχε ανακοινωθεί τότε ως το τελευταίο με γυμνές φωτογραφίες στις σελίδες του.

Ηθελημένα προκλητικό, το «Playboy» ήταν γνωστό επί δεκαετίες για τα «κουνελάκια» του (bunnies) και τις ερωτικές φωτογραφήσεις του και πρώτο δημοσίευσε στις σελίδες του μία μουσουλμάνα φορώντας το παραδοσιακό της κάλυμμα, σε ένα άρθρο του το 2016, το οποίο είχε προκαλέσει αμφιλεγόμενες αντιδράσεις, τόσο διθυραμβικές, όσο κι έντονα επικριτικές.

Η έπαυλή του, αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων

Πέθανε ο Χιου Χέφνερ

Πέθανε ο Χιου Χέφνερ

Το πρώτο τεύχος, με την αξεπέραστη Μέριλιν Μονρόε

Πέθανε ο Χιου Χέφνερ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ