MEDIA

Οριστικό, και μπάσκετ και βόλεϊ στην ΕΡΤ που πάει και για… άλλα!

Οριστικό, και μπάσκετ και βόλεϊ στην ΕΡΤ που πάει και για… άλλα!

Ο Mediaρχης του Sport24.gr, Νίκος Μποζιονέλος, έχει το ρεπορτάζ και αποκαλύπτει το ενδιαφέρον και για το πόλο της δημόσιας τηλεόρασης.

Πλήρης ήταν η επιβεβαίωση του τελευταίου ρεπορτάζ της στήλης αναφορικά με τον περαιτέρω εμπλουτισμό του αθλητικού προγράμματος της ΕΡΤ.

Όπως αναφέραμε κι από χθες, η ΕΡΤ αφού έκλεισε τα δικαιώματα της Handball Premier κατέθεσε πρόταση στον ΕΣΑΚΕ ύψους 1,7 εκατ. ευρώ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των εντός έδρας αγώνων των έντεκα («ορφανών» από τηλεοπτική στέγη) ΚΑΕ, ήτοι πλην Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού και ΑΕΚ (που είναι στην Cosmote TV). Πριν από λίγο η πρόταση έγινε αποδεκτή από τον ΕΣΑΚΕ και η Stoiximan.gr Basket League θα έχει πολλές μπασκετικές μεταδόσεις.

Άγνωστο αν υπάρξει και φέτος «λεπτό προς λεπτό» (όπως επί Nova, κάθε Σάββατο στις 17:00).

Πλην των έντεκα ΚΑΕ της Stoiximan.gr Basket League, η ΕΡΤ έφτασε σε συμφωνία και για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Volley League, μια συμφωνία που θα ανακοινωθεί (και αυτή) προσεχώς. Τα δικαιώματα έως και πέρυσι τα είχε η Nova.

Τι απομένουν; Άλλα… τρία! Η Α1 πόλο των Ανδρών αλλά και το Κύπελλο μπάσκετ είναι στα πλάνα της ΕΡΤ ενώ ακούστηκε και για κάλυψη της (συναρπαστικής) Α2 μπάσκετ των Ανδρών.

Όσο για τα πρώτα παιχνίδια που θα μεταδώσει η ΕΡΤ από τη Handball Premier θα είναι το Διομήδns Αργους - AEK την 1η αγωνιστική (23/9) και το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός ΣΦΠ/Ομιλος Ξυνή τη 2η αγωνιστική (30/9), αμφότερα ημέρα Σάββατο, ώρα 15:00 και από την ΕΡΤ2.

Και ενημέρωση στην ΕΡΤ

Από τις αρχές Οκτωβρίου και κάθε ημέρα από Δευτέρα έως Παρασκευή, το νέο ενημερωτικό πρόγραμμα της ΕΡΤ1 μας μεταφέρει τον παλμό της επικαιρότητας από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ. Συγκεκριμένα, από τις 05.45 έως και τις 10.00 ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και η Μαίρη Πολάλη μεταφέρουν τις πρώτες ειδήσεις της ημέρας, σε μια ενημερωτική ζώνη που περιλαμβάνει ζωντανές συνδέσεις με τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, καθώς και το πρωινό μεγάλο δελτίο ειδήσεων.

Τη σκυτάλη της ενημέρωσης παραλαμβάνουν στις 10.00 η Μάριον Μιχελιδάκη, ο Νίκος Μερτζάνης και ο Κώστας Λασκαράτος, για να παραδώσουν στο δελτίο ειδήσεων των 12.00. Στις 15.00 θα μεταδίδεται το μεσημβρινό δελτίο Ειδήσεων με τη Σταυρούλα Χριστοφιλέα και αμέσως μετά, από τις16.00 έως και τις 18.00 ακολουθεί ενημερωτική εκπομπή με την Κατερίνα Ακριβοπούλου και συμπαρουσιαστή έκπληξη. Μαζί τους στο στούντιο σχολιάζουν την τρέχουσα επικαιρότητα ο Σωτήρης Καψώχας και η Φώφη Γιωτάκη. Το δελτίο καιρού για τους αγρότες επιστρέφει στην οθόνη της ΕΡΤ1 κάθε απόγευμα στις 18.15, μετά το απογευματινό δελτίο Ειδήσεων στις 18.00.

Ανανεωμένο, πολυθεματικό και όπως πάντα αξιόπιστο, το κεντρικό δελτίο Ειδήσεων της ΕΡΤ1 κάθε βράδυ στις 20.55. Πριν από το κεντρικό δελτίο, προγραμματίζεται 15λεπτη σατιρική εκπομπή, με τα πιο γνωστά ονόματα ηθοποιών που διακρίνονται για το καυστικό τους χιούμορ. Μέχρι την έναρξη της εκπομπής, η ΕΡΤ1 θα μεταδίδει καθημερινά πριν από το κεντρικό δελτίο τη δημοφιλή σειρά «Έξι αδελφές».

Μετά από χρόνια επιστρέφει δε, στην ΕΡΤ2 το βραδινό δελτίο Ειδήσεων στις 23.00 ενώ εντός των επόμενων δύο εβδομάδων θα ανακοινωθούν οι νέες ενημερωτικές και ψυχαγωγικές εκπομπές, καθώς και οι νέοι κύκλοι εκπομπών και προγραμμάτων που μεταδόθηκαν πέρσι από την ΕΡΤ.

Nίκος Μποζιονέλος ([email protected])

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ