MEDIA

Ο νέος τηλεοπτικός χάρτης της Super League

Ο νέος τηλεοπτικός χάρτης της Super League
EUROKINISSI SPORTS

Οι συμφωνίες, τα σενάρια και ο… Παναθηναϊκός. Γράφει ο Mediaρχης του Sport24.gr, Νίκος Μποζιονέλος.

Η νέα εποχή των τηλεοπτικών δικαιωμάτων είναι γεγονός, όπως είχε φανεί από τη στιγμή που η Nova είχε τερματίσει μονομερώς τη σύμβαση κεντρικής διαχείρισης για τη σεζόν 2018-19 μετά την απόρριψη από τη Super League της πρότασης 30 εκατ. ευρώ για τις 15 από τις 16 ομάδες. Και λέμε "15/16" διότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, τον Αύγουστο, είχε υπογράψει διμερώς διετή σύμβαση με τη Nova.

Τούτο το "μοντέλο ΠΑΟΚ", όπως είχαμε αναφέρει από τις 3 Ιανουαρίου , ακολούθησαν τόσο η ΑΕΚ όσο και ο Ολυμπιακός που, όπως έγινε γνωστό, από τη νέα σεζόν θα είναι στη Nova , η οποία ανέφερε ότι « θα ακολουθήσουν ακόμη πέντε ΠΑΕ». Ποιες; Όπως είχαμε γράψει από καιρό ο Λεβαδειακός, ο Πανιώνιος, η Λάρισα και ο Αστέρας Τρίπολης ενώ ακούγεται και για συμφωνία με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Αγνωστο τι θα ισχύσει με τα επόμενα συμβόλαια, εκτιμάται πάντως ότι τόσο η ΑΕΚ όσο και ο Ολυμπιακός έχουν υπογράψει για παραπάνω από μια σεζόν, διετή ή τριετή συμβόλαια.

Σημειώστε ότι οι εν λόγω διμερείς συμφωνίες είναι… τριπλές, και αφορούν (όπως ίσχυσε και με τον ΠΑΟΚ):

*τα εντός έδρας παιχνίδια της Super League.

*τις έδρας ευρωπαϊκές αναμετρήσεις όσων ευρωπαϊκών προκριματικών είναι εκτός της ανάλογης κεντρικής διαχείρισης (δηλαδή, του Champions League μέχρι και πριν τα play offs και του Europa League μέχρι και πριν τους ομίλους)

*των εντός έδρας φιλικών αναμετρήσεων προετοιμασίας.

Αντίθετα, όπως αποκάλυψε χθες ο Γιάννης Σερέτης , οι συζητήσεις με τον Παναθηναϊκό «πάγωσαν» από πλευράς Nova καθώς ουδείς γνωρίζει τι ξημερώνει στην "πράσινη" ΠΑΕ αναφορικά με το ιδιοκτησιακό κομμάτι. Από την άλλη, αν όντως αλλάξει ιδιοκτησία μελλοντικά η ΠΑΕ ΠΑΕ, είναι προφανές ότι θα βρει τότε καλύτερο συμβόλαιο από ό,τι τώρα. Πάντως, οι σχέσεις της ΠΑΕ με την Cosmote TV ήταν πάντα εξαιρετικές και δεν αποκλείεται να έχουμε εξελίξεις… Αλλωστε η Cosmote TV, όπως σας είχε αποκλειστικά ενημερώσει η στήλη , έχει κάνει κρούσεις ενώ είχε εκφράσει επιθυμία και για την κεντρική διαχείριση.

Ερώτημα αποτελούν επίσης οι δύο νεοφώτιστες της νέας σεζόν, που όλα δείχνουν ότι θα είναι ο Αρης και ο ΟΦΗ (δύσκολο να προλάβει η Παναχαϊκή), ήτοι δύο ΠΑΕ αρκετά "εμπορικές".

Οπερ μεθερμηνευόμενον… ιδού πώς διαμορφώνεται ο νέος τηλεοπτικός χάρτης της Super League για τη σεζόν 2018-19. Και βλέπουμε…

ΟΜΑΔΑ

ΚΑΝΑΛΙ

ΑΕΚ

Nova

Ολυμπιακός

Nova

ΠΑΟΚ

Nova

Παναθηναϊκός

-

Ξάνθη

-

Πανιώνιος

Nova*

Αστέρας Τρ.

Nova*

Ατρόμητος

-

ΠΑΣ Γιάννινα

Nova*

Λεβαδειακός

Nova*

Παναιτωλικός

-

Λάρισα

Nova*

Λαμία

-

Κέρκυρα

-

Απόλλων

-

Πλατανιάς

-

Με αστερίσκο οι πιθανολογούμενες συμφωνίες και με παύλα όπου δεν κινείται… φύλλο, προς ώρας, ή δεν υπάρχει καμία συμφωνία.

Nίκος Μποζιονέλος ([email protected])

Hashtag #s24media

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ