MEDIA

MEGA: Μαύρο στο μεγάλο κανάλι μετά από 29 χρόνια

MEGA: Μαύρο στο μεγάλο κανάλι μετά από 29 χρόνια

Τα ξημερώματα της Κυριακής (28/10) έπεσε μαύρο στη συχνότητα του MEGA μετά από 29 χρόνια ζωής του καναλιού.

Ήταν 3 το μεσημέρι της 20ης Νοεμβρίου 1989 όταν ξαφνικά στους τηλεοπτικούς δέκτες εμφανίστηκε και τέταρτο κανάλι, μετά τα τρία κρατικά. Ήταν το MEGA, που έκανε το ντεμπούτο του εγκαινιάζοντας την ιδιωτική τηλεόραση στην Ελλάδα και γρήγορα θα καθιερωνόταν στη συνείδηση του κόσμου ως το "μεγάλο κανάλι".

Τα ξημερώματα της Κυριακής (28/10) και έπειτα από 29 χρόνια παρουσίας έπεσε "μαύρο" έπειτα από απόφαση του ΣτΕ.

Από το 2016 είχαν αρχίσει τα μεγάλα προβλήματα με τους εργαζόμενους να παραμένουν απλήρωτοι, αλλά ταυτόχρονα να διατηρούν ζωντανό το κανάλι προβάλλοντας τις αγαπημένες σειρές σε επανάληψη. Όλο αυτό το διάστημα άπαντες ήλπιζαν να βρεθεί μία λύση έστω και την ύστατη στιγμή, ωστόσο, κάτι τέτοιο δε συνέβη.

Στις αρχές Οκτωβρίου το ΣτΕ απέρριψε αιτήσεις του καναλιού και εργαζομένων του με τις οποίες ζητούσαν την ακύρωση της απόφασης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης για τον τερματισμό της λειτουργίας του. Λίγες μέρες αργότερα η Digea ανακοίνωσε το τέλος του "μεγάλου καναλιού": "H Digea ενημερώνει το τηλεοπτικό κοινό ότι κατόπιν έγγραφης γνωστοποίησης που έλαβε από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), θα προχωρήσει, ως υποχρεούται, από το νόμο και το κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας της, στη διακοπή της παροχής υπηρεσιών ψηφιακής μετάδοσης του τηλεοπτικού σταθμού εθνικής εμβέλειας «MEGA». Η διακοπή θα πραγματοποιηθεί τις πρωινές ώρες της Κυριακής 28/10/2018".

Έτσι και έγινε, λοιπόν, αφού από τα ξημερώματα της Κυριακής σταμάτησε να εκπέμπει το MEGA. Οι άνθρωποι του καναλιού έχουν καταθέσει αίτηση αναστολής της εκτέλεσης απόφασης και η ακρόαση τους ορίστηκε για την προσεχή Τρίτη (30/10), στη μία μετά το μεσημέρι.

Όσοι παρακολουθούσαν τις τελευταίες ώρες εκπομπής του καναλιού θα παρατήρησαν πως στο πάνω δεξιά μέρος της οθόνης έτρεχε ένα χρονόμετρο, το οποίο μετά το μαύρο αντικαταστάθηκε με την ημερομηνία και την ώρα που έπεσε το μαύρο. Αυτό μπορούσαν να το δουν μόνο όσοι τηλεθεατές παρακολουθούσαν το κανάλι μέσα από συνδρομητικές πλατφόρμες.

MEGA: Μαύρο στο μεγάλο κανάλι μετά από 29 χρόνια

Την ίδια ώρα πάντως οι εργαζόμενοι αποχαιρέτησαν το "μεγάλο κανάλι" με ένα άκρως συναισθηματικό βίντεο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ