MEDIA

Mediaκή εβδομάδα #6: Σωσίες, Πάκης, ανατροπές, διαζύγια

Mediaκή εβδομάδα #6: Σωσίες, Πάκης, ανατροπές, διαζύγια

Η μιντιακή, και όχι μόνο, επικαιρότητα της εβδομάδας με μια διαφορετική… ματιά από τον Mediaρχη του Sport24.gr, Νίκο Μποζιονέλο.

Δευτέρα 6/3: Μπραντ Χατζηγεωργίου

Η Γκουίνεθ Πάλτροου ανέβασε στο Instagram φωτογραφία με τον καλό της, τον επίσης ηθοποιό Μπραντ Φάλτσουκ, και τα ελληνικά social media πήραν… φωτιά. Λογικό, καθότι ο Φάλτσουκ μοιάζει πολύ με τον Δημήτρη Χατζηγεωργίου. Πάρα πολύ!

Mediaκή εβδομάδα #6: Σωσίες, Πάκης, ανατροπές, διαζύγια

Αν μη τι άλλο ήταν μια απίστευτη, συγκλονιστική, συναρπαστική, γκρανγκινιολική και χιτσκοκική ανάρτηση!

Τρίτη 7/3: Χωρίς Πάκη…

Πέρασε στα… ψιλά αλλά η top mediaκή είδηση της εβδομάδας ήταν η απουσία του Προκόπη Παυλόπουλου από την ΕΡΤ. Γνωστό ότι ανέκαθεν η δημόσια τηλεόραση ήταν η πρώτη που κάλυπτε οποιαδήποτε ενέργεια από πλευράς Προέδρου της Δημοκρατίας. Ωστόσο την Τρίτη δεν μεταδόθηκε από την ΕΡΤ η επίσκεψή του στην Κάλυμνο και την Ψέριμο και τις δηλώσεις που έκανε με αποδέκτρια την Τουρκία. Μια είδηση που «έπαιξε» όμως στα δελτία των ιδιωτικών καναλιών.

Mediaκή εβδομάδα #6: Σωσίες, Πάκης, ανατροπές, διαζύγια

Ακούγεται ότι έγινε όλο αυτό ερήμην του καθ’ ύλην αρμόδιου, ο οποίος έλειπε σε ταξίδι. Μάλιστα το θέμα δεν προβλήθηκε ούτε καν στο δελτίο του επόμενου μεσημεριού. Je suis Pakis…

For the record η ΕΡΤ έχει μεταδώσει, όσο καιρό ο κ. Παυλόπουλος είναι ΠτΔ, πάνω από 20 ρεπορτάζ με το ίδιο θέμα. Γνωστό ότι 1-2 φορές την εβδομάδα ανακηρύσσεται επίτημος δημότης σε διάφορες πόλεις στην επικράτεια. Αξιολόγηση ειδήσεων που σπάει κόκκαλα, όχι αστεία.

Τετάρτη 8/3: Πρετεντέρης η… Μπάρτσα

« Εβαλα 5 λεπτά να δω ΕΡΤ στις διαφημίσεις του “Survivor” και είδα… δύο γκολ της Μπαρτσελόνα!». Από τα κορυφαία tweets για το Μπαρτσελόνα – Παρί. Το reality έχασε κάτι… ψιλά σε τηλεθέαση από το ματς της Τετάρτης που έδειξε η ΕΡΤ (παράλληλα με την Cosmote TV) αλλά κυριάρχησε στο ανδρικό κοινό.

Μεταξύ μας, ας παίξουν και κάνα… τζόκερ εκεί στο Ραδιομέγαρο. Διότι είχαν να διαλέξουν (καθότι η ΕΡΤ δείχνει ένα ματς από κάθε γύρο, τις Τετάρτες) ανάμεσα σε Μπάρτσα – Παρί και Μονακό – Σίτι, την προσεχή Τετάρτη. Και πέτυχαν το… 6-1, την ανατροπή, τη διαιτησία, όλα μαζί.

Φυσικά, υπάρχουν ανατροπές και ανατροπές. Οι περισσότεροι θυμήθηκαν στo Twitter τις ανατροπές επί… ΠΑΣΟΚ!

Mediaκή εβδομάδα #6: Σωσίες, Πάκης, ανατροπές, διαζύγια

Πέμπτη 9/3: ΚΚΕ η Φώφη;

Το Μπαρτσελόνα – Παρί έγινε όμως (σιγά που δεν θα γινόταν) πολιτικό ζήτημα εν Ελλάδι επειδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης τουίταρε υπέρ της πρόκρισης της Παρί. Και τον τρόλαρε ο Αλέξης Τσίπρας! Για να είμαστε σωστοί (σ.σ. δεν γράφουν οι ίδιοι, εννοείται, έχουν τους ανθρώπους τους), δύο πραγματάκια…

Πρώτον, ο πρόεδρος της ΝΔ είχε, την Τρίτη, προβλέψει Ρεάλ για πρόκριση με τη Νάπολι, άρα δεν είναι και τόσο… κουβάς. Και, δεύτερον, πόσο… ΠΑΣΟΚ είναι η Φώφη Γεννηματά, που τους απάντησε (με tweet) και το ΠΑΣΟΚ, κλασικό, αέναο, διαχρονικό ΠΑΣΟΚ, πιο ΠΑΣΟΚ από ποτέ, κάθισε κάπου στη μέση: «Παρί ο ένας, Μπάρτσα ο άλλος, εμείς… Εθνική Ελλάδος». Φώφη μου, Κουτσούμπας έγινες...

Όσο για τον Κυριάκο, του ανοίγει μια νέα εναλλακτική στην καριέρα του…

Mediaκή εβδομάδα #6: Σωσίες, Πάκης, ανατροπές, διαζύγια

Παρασκευή 10/3: Με αγάπη, Μίνωας

Διέρρευσε στο διαδίκτυο ότι χώρισαν ο ιδιοκτήτης του ομίλου ΑΝΤ1 Μίνωας Κυριακού με την ηθοποιό και συγγραφέα Μαρί Κωνσταντάτου (πάει το «Κυριακού»). Συναινετικά. Χωρίς να γίνει πρώτο θέμα σε γκοσιποειδή εκπομπές, όπως έγιναν άλλα και άλλα. Αυτό θα πει διακριτικότητα…

Λίγα 24ωρα αργότερα πάντως, η εκπομπή «Με Αγάπη» εξαφανίστηκε από το πρόγραμμα του ΑΝΤ1. Γνωστή για τη δράση της η Μαρί, είχε ένα καθημερινό δεκάλεπτο για να προβάλει θέματα και συλλόγους που εργάζονται με ευπαθείς ομάδες ή μαζεύουν χρήματα για κοινωφελείς σκοπούς.

Mediaκή εβδομάδα #6: Σωσίες, Πάκης, ανατροπές, διαζύγια

Στη φωτό, από τα 90s η Μαρί (ακόμη Κωνσταντάτου) έπαιζε στη σειρά «Μικροί- Μεγάλοι»…

Σάββατο 11/3: Με ένα SMS

Μέσω Facebook, ο Κώστας Βαξεβάνης σήκωσε το γάντι που του πέταξε ο Μανώλης Καψής, με άρθρο για τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στo «Documento»: « Ο Καψής, αρθρογράφησε στο capital.gr, για να με λοιδορήσει. Δεν τον κακίζω τον Καψή, άνεργο άνθρωπο, γιό του πατέρα του και ιό της διαπλοκής, που δεν εγκρίνει τη συνέντευξη. Αλλωστε έχει τόσες επιτυχίες στο ενεργητικό του που δυσκολεύομαι να θυμηθώ μία».

Mediaκή εβδομάδα #6: Σωσίες, Πάκης, ανατροπές, διαζύγια

Νομίζω ότι ο «Βαξ» βγήκε λίγο οφσάιντ στο εν λόγω. Όσοι θυμόμαστε τον Καψή από παλιά (όπως στο εν λόγω ενσταντανέ), ανακαλούμε τα (επί ΠΑΣΟΚ, φυσικά) ρεπορτάζ του ενόσω ήταν live στα δελτία και τις εκπομπές του Mega και με ένα SMS διέψευδε όλο το πάνελ, βγάζοντας την είδηση…

Κυριακή 12/3: Μαργαριτάρι

O εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας έκανε μια δήλωση τις προάλλες και είπε, αυτολεξί, πως « απαιτούμε την άμεση παραίτηση του διευθύνοντα συμβούλου του ΔΕΣΦΑ».

Mediaκή εβδομάδα #6: Σωσίες, Πάκης, ανατροπές, διαζύγια

Το σωστό βεβαίως είναι «του διευθύνοντος», φυσικά. Ωστόσο μέχρι και σε εφημερίδες η δήλωση έπαιξε ως «του διευθύνοντα», σε τίτλους ρεπορτάζ! Από τις φράσεις που το word δεν σου βγάζει αυτόματη διόρθωση, βλέπετε…

ΥΓ. Το χιούμορ δεν είναι παρά ένας παράξενος τρόπος να λες σοβαρά πράγματα (Πήτερ Ουστίνοφ).

FB page Nίκος Μποζιονέλος, Twitter @nbozionelos

Ε-mail: [email protected]

Hashtag #s24media

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ