MEDIA

Κατσογιάννης: "Η ΕΠΟ λειτουργεί στο παρασκήνιο"

Κατσογιάννης: "Η ΕΠΟ λειτουργεί στο παρασκήνιο"

Ο διευθυντής εταιρικής επικοινωνίας της Forthnet, Γρηγόρης Κατσογιάννης, φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Ο mediaρχης" με τον Νίκο Μποζιονέλο. Αναλυτικά οι δηλώσεις του.

Στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Ο mediaρχης" με τον Νίκο Μποζιονέλο φιλοξενήθηκε ο διευθυντής εταιρικής επικοινωνίας της Forthnet, Γρηγόρης Κατσογιάννης, μιλώντας για τις τηλεοπτικές μεταδόσεις του Κυπέλλου Ελλάδας.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τις καινοτομίες της Forthnet: "Σαν εταιρία πάντα προσπαθούμε να φέρουμε κάτι καινούριο. Να είμαστε οι πρώτοι που θα εισάγουμε κάτι νέο στην αγορά. Όταν το internet πέρασε στο ADSL προσαρμοστήκαμε άμεσα. Ήμασταν οι πρώτοι με HD και 3D. Πλέον, έχουμε και την sky cam -με συρματόσχοινα πάνω από τον αγωνιστικό χώρο- που μεταφέρεται από τη μία άκρη του γηπέδου στην άλλη. Η εικόνα στο πέναλτι στον αγώνα του Ολυμπιακού με την Α.Ε.Κ. ήταν εντυπωσιακή. Βλέπαμε την πλάτη του εκτελεστή και έδινε την εικόνα σα να εκτελεί και ο τηλεθεατής το πέναλτι. Εμείς πάντα θέλουμε να εκσυγχρονίζουμε το προϊόν μας και να δίνουμε καινούρια πράγματα στον συνδρομητή, όπως το Nova Go εδώ και 1,5 χρόνο, που δίνει τη δυνατότητα στον τηλεθεατή να βλέπει τα κανάλια σε οποιαδήποτε συσκευή, όπως κινητό ή τάμπλετ. Επίσης, σε λίγο καιρό θα υπάρχουν καινούριοι αποκωδικοποιητές, αλλά και οι παλιοί μας συνδρομητές θα έχουν τα ίδια πλεονεκτήματα μέσω αναβάθμισης λογισμικού. Παραδείγματος χάρη μπορεί κάποιος πλέον να δει πότε προβάλλεται μία ταινία που έχασε, γράφοντας λέξεις από τον τίτλο, τον σκηνοθέτη ή τον ηθοποιό. Το ίδιο μπορεί να κάνει και με έναν αγώνα. Επίσης, μπορεί μέσω ενός Usb που θα προμηθευτεί από τα καταστήματα της Forthnet και θα το τοποθετήσει στην ειδική θύρα να παγώνει το πρόγραμμα και να βλέπει φάσεις που έχασε".

Για το Fox sports: "Είναι η είδηση της εβδομάδας και δεν απαιτεί να είναι κάποιος συνδρομητής σε όλα τα κανάλια Novasports, διότι κάποιοι συνδρομητές έχουν το βασικό πρόγραμμα. Στο Fox υπάρχει πλούσιο θέαμα με τα αμερικανικά αθλήματα, το μπέιζμπολ, το φούτμπολ, το κολεγιακό μπάσκετ, το γκολφ και άλλα, με ελληνικό σχολιασμό".

Για το κύπελλο Ελλάδας: "Από την πρώτη στιγμή, το 2013 όταν έγινε ο διαγωνισμός, είχαμε εκφράσει τις αντιρρήσεις μας για τις διαδικασίες που ακολούθησε η Ε.Π.Ο. Όταν ανέθεσε τη διοργάνωση σε μία κυπριακή εταιρία διαμεσολάβησης, προσφύγαμε στα δικαστήρια, διότι ο νόμος λέει ότι οι ομοσπονδίες οφείλουν να αναθέτουν τις διοργανώσεις σε τηλεοπτικούς σταθμούς που λειτουργούν νόμιμα στη χώρα, κάτι που δε συνέβη. Ήταν μία παράνομη απόφαση και το κυνηγάμε δικαστικά, όπου και δικαιωθήκαμε σε δύο βαθμούς. Παρόλα αυτά, η Ε.Π.Ο. δεν προκήρυξε καινούριο διαγωνισμό και για αυτό καταθέσαμε ασφαλιστικά μέτρα που απαγόρευαν τη μετάδοση του κυπέλλου. Τότε η ομοσπονδία με ένα νομικό τέχνασμα ανέθεσε απευθείας τη διοργάνωση σε μία άλλη ανταγωνιστική πλατφόρμα. Η Ε.Π.Ο. λειτουργεί στο παρασκήνιο, κάτι το οποίο δεν πρέπει να συμβαίνει. Το λογικό θα ήταν να μας καλέσει και εμάς, που προσφερθήκαμε να μεταδώσουμε τους αγώνες της προηγούμενης εβδομάδας, να δει τις προσφορές και να αποφασίσει. Αλλά δεν το έκανε αυτό. Εμείς θα προσφύγουμε στη δικαιοσύνη και μέσω αυτής θα προσπαθήσουμε να βρούμε το δίκιο μας, διότι πρέπει να βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης αυτοί που παραβίασαν το νόμο. Εμείς μελετούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να προστατέψουμε τα συμφέροντα μας και έχουμε κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες. Όλα αυτά πάντως δεν είναι προς το συμφέρον της Ε.Π.Ο., που πρέπει να λειτουργεί με διαφάνεια".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ