Η απολογία του ΣΚΑΪ για τα πλάνα με τα συντρίμμια

Τα πλάνα αρχείου από τον σεισμό της Λέσβου προκάλεσαν κατακραυγή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ο ΣΚΑΪ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αναφέρεται σε "ανθρώπινο λάθος".

Με αφορμή τον χθεσινό σεισμό ο ΣΚΑΪ έβγαλε έκτακτο δελτίο το βράδυ της Δευτέρας. Ωστόσο, το ότι κατά τη διάρκεια της δημοσιογραφικής κάλυψης του γεγονότος, πρόβαλε ημερήσια πλάνα αρχείου (διάρκειας 30 δευτερολέπτων), από τον πρόσφατο σεισμό της Λέσβου, προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων, ειδικά στα social media όπου τα… τρολαρίσματα έδιναν και έπαιρναν.

Έπειτα από το συμβάν, το κανάλι αποφάσισε με ανακοίνωσή του να σχολιάσει την επιλογή, την οποία και απέδωσε σε ανθρώπινο λάθος. "Τα πλάνα αποσύρθηκαν άμεσα, μόλις έγινε αντιληπτή η αστοχία" αναφέρεται στην ανακοίνωση:

«Το δημοσιογραφικό και τεχνικό δυναμικό του ΣΚΑΪ μετά τον χθεσινοβραδινό σεισμό στην Αττική ενεργοποιήθηκε άμεσα προκειμένου να ενημερώσει υπεύθυνα τους τηλεθεατές και ακροατές του σταθμού.

Με συνεχή ενημέρωση στο ραδιόφωνο και το διαδίκτυο και έκτακτο δελτίο ειδήσεων στην τηλεόραση, μόλις είχε τα επίσημα στοιχεία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου πληροφόρησε τους τηλεθεατές με τη βοήθεια του προέδρου του ΟΑΣΠ κ. Ευθύμιου Λέκκα.

Κατά τη διάρκεια του έκτακτου δελτίου, από ανθρώπινο λάθος, προβλήθηκαν ημερήσια πλάνα αρχείου διάρκειας 30 δευτερολέπτων από τον πρόσφατο σεισμό της Λέσβου, με εμφανή την ένδειξη πλάνα αρχείου, που ωστόσο πιθανόν να δημιούργησαν σύγχυση σε μερίδα του τηλεοπτικού κοινού. Τα πλάνα αποσύρθηκαν άμεσα, μόλις έγινε αντιληπτή η αστοχία.

Ο ΣΚΑΪ ευχαριστεί το τηλεοπτικό κοινό για την εμπιστοσύνη του, αλλά και την καλόπιστη κριτική και συνεχίζει να είναι πρωταγωνιστής σε όλα τα μεγάλα γεγονότα».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ BINTEO

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Ο Conor McGregor πλακώνεται με 5 διάσημους Έλληνες

Για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου δεν ήταν κάτι, τα είχε ξαναβάλει μαζί του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24