MEDIA

"Γίνε Πρόεδρος": Πώς να επενδύσετε τα 15.000.000 ευρώ!

"Γίνε Πρόεδρος": Πώς να επενδύσετε τα 15.000.000 ευρώ!

Το "ΓΙΝΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ" επέστρεψε μέσω του "ΕΘΝΟΥΣ" και οι φανατικοί γνωρίζουν καλά ότι η διαδικασία επιλογής των ποδοσφαιριστών είναι μια μυσταγωγία. Μερικά χρήσιμα tips για τους παίκτες που αξίζουν τα λεφτά τους.

Στυλό, μπλοκάκι, κομπιουτεράκι! Το «ΓΙΝΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ» επέστρεψε μέσω του «ΕΘΝΟΥΣ» και του «ΕΘΝΟΥΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ» και οι φανατικοί των fantasy games γνωρίζουν καλά ότι η διαδικασία επιλογής των ποδοσφαιριστών είναι μια μυσταγωγία, ίσως και η καλύτερη στιγμή του παιχνιδιού.

Επίσης, όπως παραδέχονται (και συμβουλεύουν) οι παλαιότεροι και πιστοί wannabe πρόεδροι, αποτελεί το σημαντικότερο κομμάτι του διαγωνισμού, αφού οι παίκτες που θα διαλέξετε για την ομάδα σας θα σας «συντροφεύουν» μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος και το φινάλε του παιχνιδιού. Οι επιδόσεις τους θα καθορίσουν και την πορεία της δικής σας ομάδας.

Γι’ αυτό άλλωστε τα κομπιουτεράκια έχουν πάρει φωτιά: πρόσθεσε 1,5 εκατ. για τον τάδε παίκτη, σβήσε 2 εκατ. για τον δείνα, και πάει λέγοντας. Διαρκείς οι προσθαφαιρέσεις ονομάτων στη λίστα με τους 11+3 εκλεκτούς της ομάδας σας μέχρι να βρεθεί ο καλύτερος δυνατός συνδυασμός που θα σας οδηγήσει στη δόξα και σε πλούσια δώρα. Υπενθυμίζεται ότι η 11άδα σας θα πρέπει απαραιτήτως να είναι με σύστημα 4-4-2 και τρεις αναπληρωματικούς, έναν για κάθε γραμμή (αμυντικός, μέσος, επιθετικός).

Αν πάντως προβληματίζεστε για τον τρόπο που θα επενδύσετε τα 15 εκατ. ευρώ τα οποία έχετε στη διάθεσή σας για μεταγραφές, εδώ θα βρείτε μερικά χρήσιμα tips για τους παίκτες που αξίζουν τα λεφτά τους ή για εκείνους που στοιχίζουν λιγότερα, αλλά μπορούν να εξελιχθούν σε «λαβράκια» βάσει της εικόνας που παρουσίασαν στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος.

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Ο Ανδρέας Γιαννιώτης του Ατρόμητου δεν κοστίζει λίγα (2 εκατ. ευρώ) , όπως προκύπτει από το «ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΘΝΟΣΠΟΡ» αλλά σίγουρα αξίζει τα λεφτά του. Ηταν μακράν του δεύτερου, ο πιο αποδοτικός γκολκίπερ του πρωταθλήματος έχοντας κρατήσει εννέα φορές το μηδέν, έχοντας αποκρούσει ένα πέναλτι, κι έχοντας δεχτεί μόλις πέντε γκολ.

Καλές και σαφώς φθηνότερες λύσεις αποτελούν ο Ντεβί Επασί του Λεβαδειακού που επίσης έχει μια απόκρουση πέναλτι στο ενεργητικό του και ο «αθόρυβος» Γιώργος Αθανασιάδης του Αστέρας Τρίπολης. Στοιχίζουν μόλις 500.000 ευρώ και αγωνίζονται σε ομάδες με αξιόλογη αμυντική λειτουργία.

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

Αμυντικός που σκοράρει είναι σίγουρα υπερπολύτιμος στο «ΓΙΝΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ». Το γεγονός μάλιστα ότι ο Λέο Μάτος, ο οποίος έχει ήδη πετύχει δύο γκολ, αγωνίζεται στον ΠΑΟΚ που διαθέτει την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, τον τοποθετεί μεταξύ των παικτών που οπωσδήποτε πρέπει να αποκτηθούν έστω κι αν η αξία του βρίσκεται στα 2,5 εκατ. ευρώ.

Εχοντας πάντως ως βασικό κριτήριο τις επιδόσεις των παικτών στον α’ γύρο, ο Κυριάκος Κιβρακίδης αποτελεί τον πιο value for money αμυντικό στη Super League καθώς σκόραρε δις, ενώ ο Ατρόμητος κράτησε εννέα φορές το μηδέν στην άμυνα. Πού θα βρείτε κάτι καλύτερο με μόλις 500.000 ευρώ;

Λόγω της εξαιρετικής πορείας της περιστεριώτικης ομάδας καλές μεταγραφές θεωρούνται κι αυτές των Σπύρου Ρισβάνη και Δημήτρη Χατζηισαΐα, αλλά και του ανερχόμενου Κωνσταντίνου Μαυροπάνου που παίζει στον ΠΑΣ Γιάννινα και έχει σκοράρει ήδη τρία γκολ. Απαντες τιμώνται 1 εκατ. ευρώ. Αν όμως είστε fan των παικτών που παίζουν στις μεγάλες ομάδες ο Παπέ Αμπού Σισέ του Ολυμπιακού και ο Ογκνιεν Βράνιες της ΑΕΚ μπορούν να αποτελέσουν μια σταθερά στην άμυνά σας, όπως φάνηκε στο πρώτο μισό της σεζόν.

ΜΕΣΟΙ

Ο Κώστας Φορτούνης του Ολυμπιακού ανήκει στο κλαμπ των ακριβότερων παικτών βάσει του «ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΕΘΝΟΣΠΟΡ» αλλά προσφέρει αρκετούς βαθμούς αφού σκοράρει, εκτελεί τα πέναλτι των «Ερυθρόλευκων» και γενικώς διακρίνεται σε αρκετά ματς. Αν πάντως τα 3,5 εκατ. ευρώ που κοστίζει ο διεθνής χαφ σας φαίνονται πολλά τότε ενδεχομένως αξίζει να εμπιστευτείτε είτε τον Αμρ Ουάρντα που κάνει πράματα και θάματα με τον Ατρόμητο (έχει 5 γκολ και είναι σχεδόν διακριθείς σε όλα τα ματς), είτε τον Σρνταν Σπιριντόνοβιτς του Πανιωνίου που έχει σκοράρει τέσσερις φορές. Αμφότεροι στοιχίζουν από 1,5 εκατ. ευρώ.

Υπάρχουν βεβαίως και οι φθηνότερες αλλά «τίμιες» λύσεις του Νίκου Καλτσά (Αστέρας Τρίπολης), του Σάντι Κρίζμαν (Λάρισα), του Θοδωρή Βασιλακάκη (Ατρόμητος) και του Χρήστου Αλμπάνη (Απόλλων). Απαντες κοστολογούνται με 500.000 ευρώ αλλά «υπόσχονται» να σας δώσουν αρκετούς βαθμούς βάσει όσων έχουν πετύχει στον α’ γύρο.

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

Στην κατηγορία των επιθετικών, καταρχάς υπάρχουν τα βαριά χαρτιά των μεγάλων ομάδων που κοστίζουν ακριβά αλλά και «εγγυώνται» σχεδόν βέβαιους βαθμούς. Για τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς (ΠΑΟΚ), τον Καρίμ Ανσαριφάρντ (Ολυμπιακός) και τον Σέρχιο Αραούχο (ΑΕΚ) θα πρέπει να ξοδέψετε από 3,5 εκατ. ευρώ αλλά με δεδομένη τη δυναμική των ομάδων τους και τις πολλές φάσεις που δημιουργούν, ιδίως απέναντι σε ασθενέστερους αντίπαλους, δύσκολα θα σας προδώσουν.

Υπάρχουν όμως και φθηνότεροι αλλά αξίσου αποδοτικοί γκολτζήδες όπως είναι ο Πέδρο Κόντε (ΠΑΣ Γιάννινα), ο Ερικ Γέντρισεκ (Ξάνθη) και ο Μιχάλης Μανιάς (Αστέρας Τρίπολης), των οποίων η αξία βρίσκεται στο 1 εκατ. ευρώ. Καλές επιδόσεις είχαν στη διάρκεια του α' γύρου και οι ακόμη πιο φθηνοί (500.000 ευρώ) Πέτρος Γιακουμάκης (Λεβαδειακός), Μπρίτο (Ξάνθη) και Θωμάς Ναζλίδης (ΑΕΛ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ