MEDIA

Επτά κανάλια, πέντε υποψήφιοι, δύο… μυστήρια και (νέες) προσφυγές!

Επτά κανάλια, πέντε υποψήφιοι, δύο… μυστήρια και (νέες) προσφυγές!

Ποιοι δήλωσαν συμμετοχή στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών; Γράφει ο Mediaρχης του Sport24.gr, Νίκος Μποζιονέλος.

Ο προσεχής διαγωνισμός των τηλεοπτικών αδειών αφορά, ως γνωστόν, επτά κανάλια που θα αποκτήσουν το δικαίωμα να εκπέμπουν πανελλαδικά. Και, στη σχετική ενημέρωση από το ΕΣΡ προσήλθαν οι εκπρόσωποι των τηλεοπτικών σταθμών Epsilon TV του Ιβάν Σαββίδη, Alpha του Δημήτρη Κοντομηνά, ANT1 του Θοδωρή Κυριακού, Star του Γιάννη Βαρδινογιάννη, ΣΚΑΪ του Γιάννη Αλαφούζου αλλά και δύο νεοεμφανιζόμενες εταιρείες.

Πρόκειται για τις Proteas Production Media και Mixta, δύο εταιρείες που δεν ήταν υποχρεωμένες να δώσουν… στοιχεία και "ταυτότητα". Υποχρεωτικά πάμε σε reductio ad absurdum, ήτοι "δια της ατόπου απαγωγής" (που λέγαμε και στα μαθηματικά…) καθώς είναι δεδομένη, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, η… κάθοδος στον διαγωνισμό και του Φίλιππου Βρυώνη (για το Extra) αλλά και της σύμπραξης Γιάννη Βαρδινογιάννη – Βαγγέλη Μαρινάκη για λογαριασμό, φυσικά, του Mega.

Εικασία και όχι (σημειώνω) πληροφορία είναι πως η Mixta αφορά το Mega, εφόσον ισχύει το εν λόγω σενάριο ενώ η Proteas Production Media φέρεται να έχει σχέση με κανάλι στην Κύπρο που λέγεται Plus TV, έχει λογότυπο ίδιο με το Epsilon TV και αναμεταδίδει πολλά προγράμματά του. Οπερ μεθερμηνευόμενον, αν η Proteas είναι του Βρυώνη τότε ο τέως ιδιοκτήτης του Epsilon TV θα κατέλθει στον διαγωνισμό. Μάλιστα ο Βρυώνης εκτός από το Extra στην Αθήνα, έχει και το ΑΒ Channel αλλά και το EXTRA της Θεσσαλονίκης.

Οσο για το σενάριο για το Mega; Αν η νέα εταιρεία, των Βαρδινογιάννη και Μαρινάκη, πάρει άδεια τότε θα συγχωνευτεί ή θα αφοράσει την Τηλέτυπος Α.Ε. του megaλου καναλιού…

Οι ενδιαφερόμενοι να αποκτήσουν μία από τις επτά άδειες μπορούν να καταθέσουν φακέλους έως τις 11 Ιανουαρίου, συνεπώς χρόνος υπάρχει.

Στη διάσκεψη συζητήθηκαν και οι τέσσερις, νέες προδικαστικές προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών ΣΚΑΪ, ANT1, Alpha και STAR, οι οποίοι εκπροσωπήθηκαν από τους νομικούς τους. Οι ενστάσεις που ήγειραν οι νομικοί αφορούσαν στον αριθμό των αδειών (θέλουν παραπάνω, όχι επτά), το τίμημα της εκκίνησης (35 εκατ. ευρώ τα θεωρούν πολλά), το γεγονός ότι η όλη διαδικασία -όπως υποστηρίζουν- γίνεται με καθαρά οικονομικά κριτήρια και όχι ποιοτικά, ότι οι μεν σταθμοί που λειτουργούν ήδη έχουν εμπειρία και θα μπουν και σταθμοί οι οποίοι είναι νέοι και ότι δεν γίνεται έλεγχος πόθεν έσχες πριν τη διαδικασία. Το ΕΣΡ έχει διάστημα δέκα ημερών για να επιλέξει αν θα απαντήσει ή όχι στις προδικαστικές προσφυγές των καναλιών, αλλιώς νομικά οι προσφυγές εκπίπτουν. Σύμφωνα με πηγές του ΕΣΡ, θα πρέπει να έχουν προηγηθεί οι προδικαστικές προσφυγές, από τυχόν προσφυγές που θα κατατεθούν στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Nίκος Μποζιονέλος ([email protected])

Hashtag #s24media

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ