MEDIA

Δημοσιογράφοι σε απεργία πείνας για τη διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ!

Δημοσιογράφοι σε απεργία πείνας για τη διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ!

Απεργία πείνας για τη σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ ξεκίνησαν οι δημοσιογράφοι Αφροδίτη Υψηλάντη και Τζώρτζια Κοντράρου στο πεζοδρόμιο της Ακαδημίας έξω από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ.

Την απόφαση να προχωρήσουν σε απεργία πείνας για τη σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ αποφάσισαν οι δημοσιογράφοι Αφροδίτη Υψηλάντη και Τζώρτζια Κοντράρου, στο πεζοδρόμιο της Ακαδημίας έξω από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ.

Προηγουμένως έκανε απεργία πείνας για μία εβδομάδα ο βετεράνος δημοσιογράφος Θόδωρος Βαρίκος, που τη διέκοψε για λόγους υγείας και στις δύο συνάδελφους προστέθηκαν η Μαρίνα Βήχου, η Ελένη Ανδριανού και η Ευαγγελία Πατεράκη.

Τα προβλήματα στον χώρο των δημοσιογράφων είναι μεγάλα, με κυριότερο όμως η επικείμενη καταστροφή του ασφαλιστικού ταμείου του ΕΔΟΕΑΠ. Μπροστά σε αυτή την καταστροφή δημοσιογράφοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε απεργία πείνας με αίτημα την σωτηρία Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης-Περίθαλψης.

Οι πέντε γυναίκες εξέδωσαν και σχετική επιστολή με την οποία αναφέρουν: "Δεν διαπραγματευόμαστε κάτι λιγότερο από αυτό που μας ανήκει. Θέλουμε τον νόμιμο πόρο που μας υφάρπαξαν καταδικάζοντας τους εργαζόμενους σε όλα τα ΜΜΕ της χώρας σε αργό θάνατο.

Εδώ και πενήντα χρόνια το ελληνικό κράτος δεν πλήρωσε ποτέ για την περίθαλψη και την επικούρηση των σκληρά εργαζομένων στο χώρο του Τύπου. Και όχι μόνο. Τον τελευταίο χρόνο μάλιστα η κυβέρνηση παρανομεί απροκάλυπτα επιτρέποντας στους βαρόνους της ενημέρωσης να μην πληρώνουν εργοδοτικές εισφορές.

Η κοινωνική ασφάλιση 16.754 συναδέλφων μας και των οικογενειών τους είναι αυτή τη στιγμή στον αέρα.

Είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε για την αξιοπρέπεια μας.

Ζητάμε τη συμπαράστασή σας".

Nίκος Μποζιονέλος ([email protected])

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ