MEDIA

Δημοσιεύτηκε η προκήρυξη για τις τηλεοπτικές άδειες

Δημοσιεύτηκε η προκήρυξη για τις τηλεοπτικές άδειες

Άρχισε και τυπικά η κούρσα της διεκδίκησης τηλεοπτικής άδειας εθνικής εμβέλειας. Όλες οι λεπτομέρειες. Γράφει ο Mediaρχης του Sport24.gr, Νίκος Μποζιονέλος.

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης η προκήρυξη για τον διαγωνισμό επτά τηλεοπτικών αδειών εθνικής εμβέλειας γενικής στόχευσης ενημερωτικού περιεχομένου.

Η έγκριση από την ολομέλεια του ΕΣΡ πριν από μερικές ημέρες ήταν ομόφωνη και η δημοπρασία θα διεξαχθεί βάσει των όσων προβλέπει ο νόμος. Το χρονικό περιθώριο για τους νυν και επίδοξους καναλάρχες, για την κατάθεση των φακέλων με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, είναι 45 ημέρες από τη δημοσίευση της προκήρυξης, ήτοι μέχρι 8 Ιανουαρίου, ενώ συμπληρωματικές πληροφορίες θα υποβάλλονται μέχρι 18 Ιανουαρίου.

Ο,τι πρέπει να ξέρετε για τον νέο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, το χρονοδιάγραμμα, τη διαδικασία και τους υποψήφιους καναλάρχες, το έχουμε αναφέρει ήδη...

Σε δήλωσή του, ο υπουργός Ψηφιακής Νίκος Παππάς σημείωσε πως "με τη σημερινή δημοσίευση της προκήρυξης του ΕΣΡ για τη δημοπρασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας, η Ελλάδα εισέρχεται στην τελική ευθεία για τον τερματισμό μιας ανομίας που εσκεμμένα συντήρησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, επί 30 ολόκληρα χρόνια".

"Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεσμεύθηκε προεκλογικά να βάλει τέρμα στην άνευ τιμήματος εκμετάλλευση του φάσματος, ενός περιουσιακού στοιχείου του ελληνικού λαού. Και το πράττει, με την πολύτιμη συμβολή του ΕΣΡ, τα μέλη του οποίου θέλω να ευχαριστήσω και προσωπικά για το θάρρος και τον επαγγελματισμό τους. Μπαίνουν κανόνες στο τηλεοπτικό τοπίο, κανόνες στην πολιτική ζωή του τόπου, κανόνες στην ποιότητα του τηλεοπτικού προγράμματος, κανόνες στις εργασιακές σχέσεις".

"Το 2018 θα ξημερώσει μια νέα μέρα στα τηλεοπτικά πράγματα της χώρας. Προς μεγάλη απογοήτευση όλων όσοι αγωνίστηκαν σκληρά για το αντίθετο, οι τηλεοπτικοί σταθμοί θα πληρώσουν τίμημα, ο αριθμός των εργαζομένων δεν θα μπορεί να είναι μικρότερος των 400, η συνταγματική υποχρέωση για πλουραλισμό στην ενημέρωση θα προστατευθεί".

Μπορείτε να κατεβάσετε από ΕΔΩ την προκήρυξη σε μορφή PDF.

Nίκος Μποζιονέλος ([email protected])

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ