MEDIA

Αθλητικός δημοσιογράφος του Guardian ανακοίνωσε πως είναι transgender

Αθλητικός δημοσιογράφος του Guardian ανακοίνωσε πως είναι transgender

O αθλητικός δημοσιογράφος του Guardian, Πάολο Μπαντίνι ανακοίνωσε, μέσω video στο twitter, πως είναι transgender και έχει αλλάξει το όνομά του σε Νίκι Μπαντίνι.

Ο Πάολο Μπαντίνι είναι ένας από τους πιο γνωστούς αθλητικούς δημοσιογράφους του Guardian, αλλά και του ESPN, γράφοντας κυρίως για το ιταλικό ποδόσφαιρο και το NFL. Συμμετέχει στο πιο διάσημο ποδοσφαιρικό podcast, το " Football Weekly" και γενικότερα έχει μία αξιοσημείωτη πορεία στο χώρο της αθλητικής δημοσιογραφίας.

Ωστόσο, η σημερινή ημέρα ήταν κάπως διαφορετική και ξεχωριστή, αφού μέσα από ένα video που ανέβασε στο twitter, αλλά και μέσω ενός άρθρου που ανέβασε στην ηλεκτρονική έκδοση του Guardian, ανακοίνωσε πως τα τελευταία 13 χρόνια είναι transgender και έχει αλλάξει το όνομά του σε Νίκι Μπαντίνι.

"Λοιπόν, νομίζω πως το συγκεκριμένο είναι ένα 'coming out' video.

Το όνομά μου είναι Νίκι Μπαντίνι και με γνωρίζατε μέχρι σήμερα ως Πάολο Μπαντίνι, καθώς αυτό το όνομα χρησιμοποιούσα τα τελευταία 13 χρόνια ως δημοσιογράφος. Είμαι transgender και το ανακοίνωσα στην ιδιωτική ζωή μου πριν από λίγο καιρό, αλλά ήρθε η ώρα να το κάνω και δημόσια.

Έγραψα ένα άρθρο στον Guardian για το πώς είναι να είσαι transgender, όπου σας εξηγώ τα πάντα. Ούτως ή άλλως δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι στη ζωή μου. Θα συνεχίσω να γράφω για το ιταλικό και το διεθνές ποδόσφαιρο, αλλά και το NFL. Η μόνη διαφορά είναι πως ίσως δείχνω λίγο διαφορετικός. Ωστόσο, τίποτα άλλο δεν πρόκειται να αλλάξει", αναφέρει μεταξύ άλλων στο video που ανέβασε στον προσωπικό λογαριασμό της, ο οποίος άλλαξε κι από "Paolo Bandini" έγινε "Nicky Bandini".

Δείτε το video που ανέβασε στο twitter:

H Νίκι Μπαντίνι ως Πάολο Μπαντίνι:

Αθλητικός δημοσιογράφος του Guardian ανακοίνωσε πως είναι transgender
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ