Από τη Δευτέρα οι ενέργειες του Αθλητικού Εισαγγελέα για το θέμα Καούρη

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την ερχόμενη Δευτέρα (16/12), ο Αθλητικός Εισαγγελέας αναμένεται να εξετάσει το ζήτημα της στοχοποίησης -σύμφωνα με τη NOVA- του δημοσιογράφου της, Χρήστου Καούρη.

Στον Αθλητικό Εισαγγελέα, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, αναμένεται να φτάσει, σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα του Χρήστου Καούρη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι αργά το απόγευμα της Παρασκευής, επίσημη ενημέρωση δεν είχε φτάσει στο εισαγγελικό γραφείο, ωστόσο μέσα στις επόμενες ημέρες και συγκεκριμένα από τη Δευτέρα (16/12), δεν αποκλείεται ο Αθλητικός Εισαγγελέας να ανοίξει φάκελο για το θέμα και να εξετάσει το ζήτημα της στοχοποίησης -σύμφωνα με τη NOVA- του δημοσιογράφου του συνδρομητικού καναλιού.

Η NOVA είχε στείλει επιστολή στην Ελληνική Αστυνομία, με κοινοποίηση στον Υφυπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού, στο Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού και στον Αθλητικό Εισαγγελέα Αθηνών, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε ότι:

"Σε συνέχεια των γεγονότων των τελευταίων ημερών και της χθεσινής της ανακοίνωσης, η NOVA ενημέρωσε και τις αρμόδιες Αρχές για τη στοχοποίηση του δημοσιογράφου της κ. Χρήστου Καούρη από websites του ομίλου DPG Media.

Από τα συγκεκριμένα μέσα συνεχίζεται μια αβάσιμη παραφιλολογία, που εσκεμμένα διαστρεβλώνει την πραγματικότητα, αγνοώντας ότι ο δημοσιογράφος της NOVA κ. Χρήστος Καούρης, δεν κατέθεσε αυτοβούλως, αλλά εκλήθη δύο φορές από τις δικαστικές αρχές να καταθέσει ενόρκως στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης μετά τις μηνύσεις που έχουν "ανταλλάξει" μεταξύ τους η ΚΑΕ Παναθηναϊκός και η ΚΑΕ Ολυμπιακός.

Νωρίτερα, με ανακοίνωσή της είχε αναφερθεί στη στοχοποίηση του δημοσιογράφου Χρήστου Καούρη, ο οποίος μάλιστα μετά τον σάλο που προκλήθηκε επέστρεψε από τη Βαρκελώνη όπου είχε ταξιδέψει για να μεταδώσει την αναμέτρηση Μπαρτσελόνα - Παναθηναϊκός, αναφέροντας πως:

"Με αφορμή δημοσιεύματα ιστοσελίδων, που ανήκουν στον όμιλο DPG Media και ξεκάθαρα στοχοποιούν το δημοσιογράφο των καναλιών Novasports και εργαζόμενο της εταιρείας μας, κ. Χρήστο Καούρη και, σε συνέχεια, της προηγηθείσας ανακοίνωσης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ (Τρίτη 10/12), σχετικά με τα γεγονότα που ακολούθησαν τον αγώνα της 9ης Νοεμβρίου 2018 στο ΟΑΚΑ μεταξύ των δύο Ελληνικών ομάδων που συμμετέχουν στην EuroLeague, η Nova, προς αποκατάσταση της αλήθειας, τονίζει τα εξής:

1. Ο δημοσιογράφος της Nova  κ. Χρήστος Καούρης, όπως γνώριζε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός, κλήθηκε το Φεβρουάριο του 2019 να καταθέσει ενόρκως ενώπιον της ελληνικής τακτικής δικαιοσύνης, στο πλαίσιο διεξαγόμενης ποινικής διαδικασίας. Ως οφείλει εκ του νόμου ο κάθε έντιμος Έλληνας πολίτης σε αντίστοιχες διαδικασίες, έτσι και ο κ. Καούρης παρουσιάστηκε ενώπιον των αρμοδίων αρχών και ανέφερε αποκλειστικά και μόνο τα γεγονότα που ο ίδιος γνώριζε, όπως τα γνωρίζουν, άλλωστε και όλες οι εμπλεκόμενες στην εν λόγω διαμάχη πλευρές.

2. O δημοσιογράφος της Nova κ. Χρήστος Καούρης δεν προέβη σε καμία νέα κατάθεση σε κανένα δικαστήριο, όπως ανακριβώς αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, συμπεριλαμβανομένου του CAS, ούτε φυσικά αποτέλεσε "μάρτυρα κατηγορίας" εναντίον οποιουδήποτε αναφορικά με την εκκρεμή από το 2018 διαμάχη ανάμεσα στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ και στην ΚΑΕ Ολυμπιακός.

Τα παραπάνω τονίζονται με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, προκειμένου να σταματήσει η κατευθυνόμενη, τελείως αβάσιμη παραφιλολογία για τα γεγονότα και το βασικότερο για να προστατεύσουμε το συνάδελφο μας που στοχοποιείται από ΜΜΕ συγκεκριμένης ιδιοκτησίας.

Πάγια και διαχρονική θέση της Nova είναι ο σεβασμός του νόμου, η μη εμπλοκή της σε διαμάχες τρίτων και η ισότιμη αντιμετώπιση όλων των ομάδων".

Η Nova προκειμένου να προασπίσει πρώτα απ' όλα την ασφάλεια των εργαζομένων της και των οικογενειών τους και στη συνέχεια τη φήμη και το κύρος της εταιρείας, από αυτές τις αδικαιολόγητες επιθέσεις ΜΜΕ συγκεκριμένης ιδιοκτησίας, θα προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, ενημερώνοντας, μάλιστα, τις αρμόδιες αρχές τις οποίες καλεί να εξετάσουν τα γεγονότα και να πράξουν άμεσα τα δέοντα".

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη καθώς και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου και πρώην αθλητή, Γιώργου Μαυρωτά.

Photo Credits: Eurokinissi

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

HIGHLIGHTS