MEDIA

Αναδρομή στις μεταδόσεις των Final 4!

Αναδρομή στις μεταδόσεις των Final 4!
SAVINO PAOLELLA-ITALY 2014 [email protected] (C) 2014

Αναδρομή στο παρελθόν, αναφορά στο παρόν και το μέλλον του Final 4 της Euroleague, τι ετοιμάζουν ΕΡΤ και Nova ενόψει Πόλης, F4 και στο πόλο.

Η Nova "μετέχει" στην κεντρική διαχείριση των μεταδόσεων της Euroleague από το Top-16 του 2005. Και θα δείχνει αγώνες της διοργάνωσης τουλάχιστον μέχρι το 2020 ύστερα από την περσινή ανανέωση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων για ακόμη τρία χρόνια. Μάλιστα, για την επόμενη τριετία η λίγκα θα είναι "κλειστή" τηλεοπτικά, κάτι που επιβεβαίωσε σε πρόσφατες δηλώσεις του και ο διευθύνων σύμβουλος της Forthnet, Πάνος Παπαδόπουλος, ήτοι χωρίς ΕΡΤ ή άλλο ελεύθερο κανάλι.

Η οποία ΕΡΤ μετέδιδε διαρκώς ματς από την Euroleague από το 2010 έως και φέτος. Παλιότερα, και άλλα κανάλια είχαν δείξει αγώνες, ακόμη και Final 4. Ξεχνά κανείς το… θρυλικό TV Magic που είχε μεταδώσει το F4 της Μπολόνια, το οποίο εξελίχθηκε σε θρίαμβο του Παναθηναϊκού;

Στην αρχή το Magic μετέδιδε τους αγώνες μόνο του Ολυμπιακού, ξεκινώντας μάλιστα από την Πολωνία σε αγώνα εναντίον της Σλασκ. Ξαφνικά, όμως, δημιουργήθηκε ο ελληνικός όμιλος της δεύτερης φάσης με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και Ολύμπια Λιουμπλιάνας. Το Magic βρέθηκε μπροστά σε ένα χρυσωρυχείο. Οι αγώνες ήταν ιδιαίτερα εμπορικοί και παρότι τότε πράγματι υπήρξε ενδιαφέρον από άλλα κανάλια, ο "ερυθρόλευκων" αποχρώσεων σταθμός, συνέχισε να μεταδίδει τα ματς. Όταν ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε, τέθηκε το ερώτημα αν οι μεταδόσεις θα πήγαιναν μέχρι το τέλος. Ουσιαστικά δεν υπήρξε ποτέ, ενδοιασμός.

"Ο Σωκράτης Κόκκαλης δεν είχε αντίρρηση, το κανάλι ... δεν είχε πρόβλημα και έτσι βρέθηκα στη Μπολόνια, σε μια περίεργη συγκυρία. Σχολιαστής ενός ακραιφνώς ολυμπιακού καναλιού, να μεταδίδει Final 4 στο οποίο συμμετείχε ο Παναθηναϊκός! Εντάξει, δεν είναι συνηθισμένο. Έμοιαζε και ήταν αρκετά σουρεαλιστικό, γιατί ήταν η πρώτη (και η τελευταία) φορά που οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, αναζητούσαν τρόπο να βρουν το κανάλι και να δουν τους αγώνες" θυμόταν χρόνια μετά ο σπίκερ εκείνου του τελικού, Γιάννης Φιλέρης!

Ο δε ΣΚΑΪ είχε δείξει τα Final 4 και το 2009 στο Βερολίνο με τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της ΤΣΣΚΑ αλλά και το 2010 στο Παρίσι με την ήττα του Ολυμπιακού στον τελικό από την Μπαρτσελόνα.

Σημειωτέον ότι μέχρι τη σεζόν 2004-2005, δεν υπήρχε επίσημος «μεταδότης» της διοργάνωσης. Τα δικαιώματα διατίθονταν και για μεμονωμένους αγώνες στους ενδιαφερόμενους σταθμούς…

ΕΡΤ και Nova… εις την Πόλιν

Ολυμπιακός – ΤΣΣΚΑ Μόσχας στις 18:30 και Φενερμπαχτσέ – Ρεάλ Μαδρίτης στις 21:30 οι δύο αυριανοί ημιτελικοί, την Κυριακή στις 18:00 ο μικρός και στις 21:00 ο μεγάλος τελικός του Final 4 της Κωνσταντινούπολης. Για την ΕΡΤ, τις μεταδόσεις θα σπικάρει ο Βαγγέλης Ιωάννου έχοντας δίπλα του για τον σχολιασμό τον Παναγιώτη Γιαννάλη και με special guest τον Μιχάλη Κακιούζη. Στο ρεπορτάζ θα είναι ο Κώστας Χαλβατσιώτης ενώ στο στούντιο της Αθήνας για τις pre και post game εκπομπές ο Κώστας Σωτηρίου θα έχει δίπλα του ανά ημέρα τους Θανάση Σκουρτόπουλο , Δημήτρη Παπανικολάου και Νίκο Μπουντούρη.

Η δημοσιογραφική αποστολή των καναλιών Novasports στην Κωνσταντινούπολη απαρτίζεται από τους Δημήτρη Καρύδα, Γρηγόρη Παπαβασιλείου, Χρήστο Καούρη και Νικήτα Αυγουλή, από την Αθήνα τις εκπομπές θα παρουσιάζουν οι Γιώργος Συρίγος, Δώρα Παντέλη με τον προπονητή Βασίλη Φραγκιά κι από το στούντιο θα περάσουν ως καλεσμένοι οι Κώστας Μίσσας, Γιάννης Ιωαννίδης και Θανάσης Σκουρτόπουλος.

Φυσικά το Final 4 της Πόλης #paizei_dynata στον Sport24 Radio 103,3!

Final 4 και στο… πόλο

Οι συνδρομητές των αθλητικών καναλιών της Nova, το διήμερο Παρασκευή 19 Μαΐου και Σάββατο 20 Μαΐου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ζωντανά και αποκλειστικά το Final 4 του Κυπέλλου πόλο Ανδρών που θα διεξαχθεί στο Καρπενήσι με τη συμμετοχή της Βουλιαγμένης, του Εθνικού, του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ.

Την Παρασκευή 19 Μαΐου θα διεξαχθούν οι δύο ημιτελικοί που θα μεταδοθούν από το Novasports 2: στις 18:30 το Εθνικός – Βουλιαγμένη και στις 20:30 το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός. Στην περιγραφή των αγώνων θα είναι οι Κώστας Τατάκης και Διονύση Στρούμπος και στο ρεπορτάζ ο Γιάννης Φάκαρος. Το Σάββατο στις 18:00 θα διεξαχθεί ο τελικός που θα καλυφθεί από το Novasports 3.

FB page Nίκος Μποζιονέλος , Twitter @nbozionelos

E-mail: [email protected]

Hashtag #s24media

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ