MEDIA

Αγωγή μείωσης τιμήματος της Nova στη Super League

Αγωγή μείωσης τιμήματος της Nova στη Super League

Η Nova προχώρησε σε αγωγή μείωσης τιμήματος της Σύμβασης Κεντρικής Διαχείρισης της Super League εξαιτίας της μειωμένης εμπορικής αξίας του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Μία κίνηση που ουσιαστικά έχει προαναγγελθεί από τις 24 Ιουλίου προχώρησε η Nova. Το συνδρομητικό κανάλι κατέθεσε αγωγή μείωσης τιμήματος της Σύμβασης Κεντρικής Διαχείρισης της Super League.

Η Forthnet μετά την επιβολή φόρων στη συνδρομητική τηλεόραση (10%) από τον Ιούνιο του 2016 και στη σταθερή τηλεφωνία (5%) από τον Ιανουάριο του 2017 είδε τα έσοδα της να μειώνονται.

Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα του Α’ εξαμήνου 2017 καταγράφεται πτώση του τζίρου και πτώση των EBITDA. Η πτώση του τζίρου οφείλεται στην μείωση της συνδρομητικής βάσης στην λιανική (8%, σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα).

Σημαντικό ρόλο σε αυτή τη μείωση έπαιξε και η μειωμένη εμπορική αξία του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου το οποίο αποτελεί ένα από τα βασικά της προϊόντα. Υπενθυμίζουμε ότι η Nova είχε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για την βελτίωση του ελληνικού ποδοσφαίρου οι οποίες ωστόσο δεν προχώρησαν.

Οι προτάσεις που κατατέθηκαν την Άνοιξη του 2016 ήταν η μείωση των ομάδων από 16 σε 14, η ανάδειξη του πρωταθλητή από τη διαδικασία των play offs, ο οικονομικός έλεγχος στα ταμεία των ΠΑΕ προκειμένου να πάψουν τα φαινόμενα των ομάδων φαντασμάτων που ξαφνικά εγκατέλειπαν το πρωτάθλημα (Νίκη Βόλου, ΟΦΗ, κλπ) και η απαγόρευση κάθε εμπρηστικής συμπεριφοράς των παραγόντων των ΠΑΕ που αναπαράγουν την τυφλή οπαδική βία.

Η Forthnet, όλο αυτό το διάστημα, εξήντλησε τα όρια της καλόπιστης διαπραγμάτευσης χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Υποχρεώθηκε, έτσι, στην κατάθεση αγωγής μείωσης του τιμήματος της Σύμβασης Κεντρικής Διαχείρισης.

Στην κίνησή της αυτήν, στηρίχθηκε στη μελέτη ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα ο οποίος έλαβε υπ’ όψιν του όλες τις παραπάνω δυσχερείς οικονομικές συνθήκες αλλά και τα εξαιρετικά σοβαρά προβλήματα της προηγούμενης διετίας στη λειτουργία του συνεταιρισμού.

Η ενέργεια αυτή εντάσσεται σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων που έχει αναλάβει η διοίκηση της εισηγμένης με στόχο την αναδιάρθρωση του κοστολογικού μοντέλου της εταιρείας, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα μειωμένα έσοδα που σε μεγάλο βαθμό οφείλονται στην χαμηλή εμπορική απόδοση της Super League.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ