ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Ο ρεπόρτερ της Άιντραχτ στην Bild για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο: "Μου θύμισε Ολυμπιακούς Αγώνες"

Ο ρεπόρτερ της Άιντραχτ στην Bild για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο: "Μου θύμισε Ολυμπιακούς Αγώνες"

Ο ρεπόρτερ της Άιντραχτ στην Bild, Γιάνικ Χιούμπερ, ταξίδεψε στην Ελλάδα και τερμάτισε σε περίπου τέσσερις ώρες στον 38ο Αυθεντικό Μαραθώνιο. Μίλησε στο SPORT24 για την εμπειρία του.

Η Αθήνα την Κυριακή (14/11) έσφυζε από ζωή σε μία γιορτή του αθλητισμού. Ο 38ος Αυθεντικός Μαραθώνιος πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, με τον Κώστα Γκελαούζο να είναι εκείνος, ο οποίος με χρόνο 2:16.49 τερμάτισε πρώτος και έσπασε το ρεκόρ διαδρομής που κατείχε ο Νίκος Πολιάς από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Στον Μαραθώνιο συμμετείχαν ερασιτέχνες, επαγγελματίες αθλητές, αλλά και απλός κόσμος από ολόκληρο τον πλανήτη. Ένας από αυτούς ήταν ο ρεπόρτερ της Άιντραχτ στην Bild, Γιάνικ Χιούμπερ. Ο Γιάνικ, λίγες μέρες μετά το παιχνίδι της Άιντραχτ με τον Ολυμπιακό, ταξίδεψε ξανά στην Αθήνα για έναν διαφορετικό σκοπό, για να καταφέρει να τερματίσει τη διαδρομή των 42,195 χιλιομέτρων.

Ο Γιάνικ ολοκλήρωσε τον αγώνα σε κάτι λιγότερο από τέσσερις ώρες και κατέθεσε στο SPORT24 την εμπειρία του, την οποία μετέφερε και στην έντυπη έκδοση της Bild.

Ο Γιάνικ Χιούμπερ στο Παναθηναϊκό Στάδιο
Ο Γιάνικ Χιούμπερ στο Παναθηναϊκό Στάδιο

"Η διοργάνωση ήταν υπέροχη, ο λόγος που αποφάσισα να τρέξω είναι επειδή οι περισσότεροι αγώνες στη Γερμανία αναβλήθηκαν εξαιτίας του κορονοϊού. Δεν αισθάνθηκα κανέναν φόβο, μόνο οι εμβολιασμένοι και εκείνοι που έχουν νοσήσει συμμετείχαν. Υπήρχαν αποστάσεις στους χώρους εκκίνησης" ανέφερε για τα μέτρα που τηρήθηκαν.

Στη συνέχεια συμπλήρωσε: "Ο χώρος εκκίνησης είχε τέλειες συνθήκες για να κάνεις προθέρμανση και ήδη η ατμόσφαιρα ήταν φανταστική. Η μόνη ενοχλητική πτυχή είναι η αναμονή τριών ωρών ανάμεσα στην άφιξη του λεωφορείου και την εκκίνηση".

Μου θύμισε τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ο Γερμανός δημοσιογράφος εντυπωσιάστηκε από την ατμόσφαιρα του Αυθεντικού Μαραθωνίου, ο οποίος θύμιζε Ολυμπιακούς Αγώνες: "Βλέποντας την φλόγα να καίει μου θύμισε τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Φοβήθηκα τις ανηφόρες και ήταν ακόμη πιο δύσκολο απ' ότι περίμενα. Πριν από τον αγώνα είχα ανακαλέσει τη φιλοδοξία μου να τερματίσω σε λιγότερες από τέσσερις ώρες. Όμως, η ονειρική ατμόσφαιρα με τη θέα της θάλασσας και την στήριξη των θεατών με βοήθησαν να πετύχω στον στόχο μου.

Έτσι, στα τελευταία δύο χιλιόμετρα μείωσα τον ρυθμό μου και απόλαυσα την ατμόσφαιρα μπροστά από το στάδιο. Ήταν το highlight φυσικά. Ένιωσα σαν Ολυμπιακός αθλητής. Έμεινα ευχαριστημένος με τον χρόνο μου, έκανα 3:56.14".

Συνάντησα έναν Γάλλο που έχει τρέξει σε 68 μαραθώνιους

Ο Γιάνικ μίλησε για τους πολλούς συμμετέχοντες απ' ολόκληρο τον πλανήτη, ενώ συνιστά σε όλους τους δρομείς την κλασική διαδρομή του μαραθωνίου: "Απόλαυσα τις πολλές εθνικότητες που συμμετείχαν. Ένας Γάλλος μού είπε στο λεωφορείο ότι συμμετείχε στον 68ο μαραθώνιο του. Αλληλοεμψυχωνόμασταν με έναν Πολωνό πριν από την εκκίνηση, ενώ τον συνάντησα ξανά κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Υπήρχαν δρομείς από τη Νότια Αφρική και από τη Γερμανία.

Ο καιρός ήταν ζεστός και με ήλιο εν αντιθέσει με τον κρύο της Γερμανίας. Τον προτείνω για κάθε δρομέα στον πλανήτη: Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος είναι must".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ