ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας: Νικητές στα 5χλμ Παπούλιας και Μαρινάκου

38    / 5 (  / EUROKINISSI)
38 / 5 ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Χρήστος Παπούλιας και η Αναστασία Μαρινάκου ήταν οι νικητές στο αγώνα των 5χλμ που διεξήχθη στο πλαίσιο του 38ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας.

Η μεγάλη γιορτή άρχισε το πρωί της Κυριακής με τη διεξαγωγή των 5χλμ. στο πλαίσιο του 38ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας. Χιλιάδες δρομείς ξεχύθηκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας με στόχο τον τερματισμό τους στο ιστορικό Παναθηναϊκό Στάδιο.

Οι καιρικές συνθήκες ήταν αρωγός στην επιστροφή του μεγάλου ραντεβού του αθλητισμού και του πολιτισμού.
Από νωρίς το πρωί στη Λεωφόρο Αμαλίας, κοντά στον Εθνικό Κήπο χιλιάδες δρομείς πήραν θέση στην εκκίνηση και έδωσαν τον δικό τους παλμό, με τους ήχους της μουσικής δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα.

Στον αγωνιστικό κομμάτι στα 5χλμ. Τράπεζα Πειραιώς, που διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Αττικής και τη στήριξη του Δήμου Αθηναίων, Μαραθώνα και της ΕΟΕ, την εκκίνηση έδωσαν ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα του ΣΕΓΑΣ Γιώργο Γιατρουδάκη και τον ταμία του ΣΕΓΑΣ Γιάννη Λιούμπα.

38    / 5 (  / EUROKINISSI)
38 / 5 ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Οι κορυφαίοι δρομείς ξεκίνησαν από το πρώτο μπλοκ και όσοι βρέθηκαν στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο είδαν και μια μάχη στα τελευταία μέτρα για τη νίκη. Πρώτος πέρασε τη γραμμή τερματισμού ο Χρήστος Παπούλιας με 14.45 και πολύ κοντά στη δεύτερη θέση ήταν ο Δημήτρης Τσάκαλος με 14.46, ενώ τρίτος ήταν ο Γιώργος Τάσσης με 14.57, ο οποίος το Σάββατο είχε αναδειχθεί νικητής στα 10χλμ.

Στις γυναίκες η Αναστασία Μαρινάκου κατάφερε αυτό που είχε βάλει στόχο, να πετύχει το «νταμπλ». Μετά τη νίκη της το Σάββατο στα 10χλμ. επικράτησε και στα 5χλμ. τερματίζοντας σε 16.40. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έκανε και κάτι μοναδικό, αφού έγινε η πρώτη γυναίκα που κερδίζει τόσο τα 5χλμ., όσο και τα 10χλμ. στις κούρσες που διεξάγονται στα πλαίσια του 38ου Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας. Επίσης, με την εξαιρετική της επίδοση με 16.40 ισοφάρισε το ρεκόρ διαδρομής που είχε η σπουδαία Κενυάτισσα δρομέας Ρόουζ Τσελίμο από το 2017. Δεύτερη ήταν η Ανθή- Κοραΐνη Κυριακοπούλου με 17.11 και τρίτη η Μαρία Κάσσου με 17.18.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ