LIFESTYLE

Ολλανδία: Οι Oranje κάνουν χατ τρικ με τις τηγανητές πατάτες

Ολλανδία: Οι Oranje κάνουν χατ τρικ με τις τηγανητές πατάτες

Επόμενη στάση του ταξιδιού μας στα street food των 24 χωρών που συμμετέχουν στο EURO, η Ολλανδία με υπέροχες και λατρεμένες πατάτες τηγανητές

Με τις τηγανητές πατάτες δεν έχασε ποτέ κανείς. Η Ολλανδία από την άλλη έχει φτάσει πολλές φορές στην πηγή αλλά μόνο μια φορά κατάφερε να στεφθεί πρωταθλήτρια. Συγκεκριμένα το 1988 και από τότε βγήκε το παρατσούκλι οι ιπτάμενοι Ολλανδοί αφού η ομάδα πραγματικά πέταγε. Όπως πετάνε και οι πατάτες οι τηγανητές που είναι το εθνικό τους φαγητό.

Φέτος οι Oranje δεν ξέρω αν θα τα καταφέρουν στην διοργάνωση. Στους ομίλους έχουν σχετικά εύκολους αντιπάλους, αφού στον δρόμο τους θα βρουν την Αυστρία, την Βόρεια Μακεδονία και την Ουκρανία. Μπορεί να μην έχουν τα μεγάλα ονόματα όπως τα προηγούμενα χρόνια όμως ο Rex τους πιστεύει πολύ. Ποιοι είμαστε εμείς να διαφωνήσουμε;

Ολλανδία: Οι Oranje κάνουν χατ τρικ με τις τηγανητές πατάτες

Επίσης ο Rex πιστεύει και στις υπέροχες τηγανητές πατάτες που βρίσκεις σε κάθε γωνία της χώρας. Καντίνες στις πλατείες, στις παραλίες, στα πάρκα. Καντίνες παντού, σερβίρουν τραγανές και πεντανόστιμες τηγανητές πατάτες. Μπορεί να φαίνεται εύκολη αλλά δεν είναι. Έχει πρώτον μικρά μυστικά για να γίνει τραγανή και όχι λαδερή και επίσης θέλει μαεστρία για να φτιάξεις τις κατάλληλες σάλτσες για να βάλεις από πάνω.

Δεν το έχεις με την κουζίνα; Σου φαίνεται δύσκολο να φτιάξεις το αγαπημένο street food των Ολλανδών; Stoiximan και e-food σε έχουν καλυμμένο για τη διοργάνωση με προσφορά* γνωριμίας με efood εκπτωτικούς κωδικούς αξίας 5 ευρώ€!

Πάρτε μια γεύση από όλες τις συνταγές που ετοιμάσαμε για εσάς και επανερχόμαστε.

Η συνταγή που ακολουθεί δεν έχει καλά κρυμμένα μυστικά γιατί απλά οι τηγανητές πατάτες θέλουν ένα συστατικό για να πετύχουν. Μπόλικο μεράκι. Ακριβώς όπως και τα συνοδευτικά που θα βάλεις δίπλα.

Οι τηγανητές πατάτες της Ολλανδίας

Ολλανδία: Οι Oranje κάνουν χατ τρικ με τις τηγανητές πατάτες


Υλικά:

  • 1 λίτρο ηλιέλαιο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1-3 μεγάλες πατάτες
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι
  • 60 γρ. Καστανή ζάχαρη
  • 20 γρ. Πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι- πιπέρι
  • κετσαπ-μαγιονέζα
  • Φρέσκα μυρωδικά

Εκτέλεση:

Κόβουμε τις πατάτες και τις τηγανίζουμε στο ηλιέλαιο, μέχρι να χρυσαφίσουν. Μεταφέρουμε σε σκεύος με απορροφητικό χαρτί. Παράλληλα, ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι μας, κομμένο σε λεπτές ροδέλες, μέχρι να μαραθεί.

Προσθέτουμε την πάπρικα, την καστανή ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε μέχρι να καραμελώσει το κρεμμύδι. Μόλις είναι έτοιμο, αποσύρουμε από την φωτιά.

Ολλανδία: Οι Oranje κάνουν χατ τρικ με τις τηγανητές πατάτες

Στην συνέχεια, σερβίρουμε τις πατάτες με κέτσαπ-μαγιονέζα και το καραμελωμένο κρεμμύδι και τελειώνουμε με τα μυρωδικά μας.

Ιπτάμενοι Ολλανδοί με ιπτάμενες πατάτες

*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις. Η προσφορά ισχύει μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων από 14/6 έως 20/06.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ