LIFESTYLE

Οι μεγάλες ποδοσφαιρικές βραδιές θέλουν και τον κατάλληλο "συμπαίκτη"

Οι μεγάλες ποδοσφαιρικές βραδιές θέλουν και τον κατάλληλο "συμπαίκτη"

Ο καλύτερος τρόπος να απολαύσεις μπάλα και αυτή τη σεζόν.

Να φύγει και να μην ξανάρθει η φετινή χρονιά. Για όλους εμάς που αγαπάμε το ποδόσφαιρο, το να μένουμε μακριά από το γήπεδο και την αγαπημένη μας ομάδα είναι δυσβάσταχτο. Δεν το είχαμε ξαναζήσει στο παρελθόν και ελπίζουμε να μη χρειαστεί να το ξαναζήσουμε στο μέλλον.

Βέβαια, για να είμαστε και δίκαιοι, η δεύτερη καραντίνα είναι σαφώς καλύτερη από την πρώτη. Τουλάχιστον έχουμε αγωνιστική δράση και μπορούμε να απολαύσουμε το αγαπημένο μας σπορ, ακόμη κι από την τηλεόραση. Και φυσικά, τώρα που τα αθλητικά γεγονότα βαδίζουν προς την τελική τους ευθεία και τα ματς αποκτούν έξτρα ενδιαφέρον, είναι η κατάλληλη στιγμή για να δημιουργήσουμε μια ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα στο σπίτι.

Μπορεί ο καναπές του σαλονιού μας να μην μεταδίδει ακριβώς τον παλμό της κερκίδας, όπως είχαμε συνηθίσει πηγαίνοντας στο γήπεδο, αλλά είναι στο χέρι μας, το να μεταμορφώσουμε μια απλή βραδιά σε μια σπουδαία βραδιά. Τι χρειαζόμαστε; Τον κατάλληλο συμπαίκτη. Το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου, το ελληνικό απόσταγμα που είναι λες και δημιουργήθηκε για να συνοδεύσει τις πιο απολαυστικές βραδιές.

Οι μεγάλες ποδοσφαιρικές βραδιές θέλουν και τον κατάλληλο "συμπαίκτη"


Είτε μένεις μόνος σου, είτε με κάποιο συγκάτοικο, είτε με την οικογένειά σου, οι οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσεις είναι πάνω κάτω οι ίδιες και μάλιστα αρκετά απλές. Ένα μεγάλο ματς στην τηλεόραση, λίγα μεζεδάκια στο τραπέζι, μπόλικη διάθεση στην παρέα και ένα ποτήρι ούζο στο χέρι.

Δεν χρειάζεται να είσαι MasterChef για να ετοιμάσεις τον μεζέ, που θα συνοδεύσει τα ουζάκια της βραδιάς. Ένα μεζεδάκι από κάθε είδος, ξινό ή αλμυρό, γλυκό ή πικρό, είναι αρκετό για να ερεθίσει τη γεύση μας και να μας κάνει να απολαύσουμε το ούζο μας. Αν πάλι οι μεζέδες τελειώσουν λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο 45λεπτο του αγώνα που βλέπετε, μπορείς να κάνεις ένα ακόμη γέμισμα στο ημίχρονο και να συνεχίσετε μέχρι το 90λεπτο.

Όσο για το ούζο τώρα, αρχικά θέλει καλή παρέα. Αφού βεβαιωθείς πως έχεις το βασικότερο στοιχείο του, στη συνέχεια περνάς στην ιεροτελεστία σερβιρίσματός του. Αυτό καλύτερα να το κάνεις πριν τη σέντρα του αγώνα ή σε κάποια φάση, που η μπάλα θα έχει βγει εκτός παιχνιδιού, μιας και χρειαζόμαστε την απόλυτη συγκέντρωσή σου για μερικά δευτερόλεπτα. Σε ένα μακρόστενο ποτήρι βάζεις πρώτα το Ούζο Πλωμαρίου, μετά το νερό και ολοκληρώνεις το σερβίρσμά σου, βάζοντας τον πάγο. Με αυτόν τον τρόπο και την σταδιακή αλλαγή στην θερμοκρασία του ούζου, απελευθερώνονται όλα τα αρώματα του Ούζου Πλωμαρίου, με αποτέλεσμα την ασυναγώνιστη γεύση.

Οι μεγάλες ποδοσφαιρικές βραδιές θέλουν και τον κατάλληλο "συμπαίκτη"


Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο, από το να σκοράρει η αγάπημένη σου ομάδα, λίγο μετά το σερβίρισμα του ούζου στο τραπέζι. Η χαρά, ο πανηγυρισμός, το τσούγκρισμα των ποτηριών, θα φέρουν στο μυαλό σου κάτι από εκείνη τη χαρά, που νιώθαμε πηγαίνοντας στο γήπεδο και που τόσο πολύ μας έχει λείψει αυτή την περίοδο της πανδημίας.

Το να δημιουργήσεις μια σωστή ποδοσφαιρική βραδιά στο σπίτι με τον κατάλληλο συμπαίκτη είναι πλέον στο χέρι σου. Και οι αφορμές είναι αρκετές από εδώ και πέρα. Από τα Playoff και τα Playout της φετινής Super League Interwetten, μέχρι τις τελικές φάσεις του Champions League και του Europa League. Και φυσικά μην ξεχνάς ότι αφού ολοκληρωθούν όλα αυτά έχουμε και EURO. Εκεί να δεις τσουγκρίσματα με γεμάτα ποτήρια Ούζο Πλωμαρίου, που έχουμε να κάνουμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ