LIFESTYLE

Ο άχαστος συνδυασμός για να ετοιμάσεις το καλύτερο barbeque στο σπίτι

Ο άχαστος συνδυασμός για να ετοιμάσεις το καλύτερο barbeque στο σπίτι

Αν έχεις κρέας στο τραπέζι σου δεν θες τίποτα άλλο. Και ειδικά όταν βλέπεις μπάλα και μπάσκετ. Και αν στα μαγειρεύει ένας από τους καλύτερους φίλους σου, η εμπειρία είναι μοναδική.

Γιατί το να φας από τα χεράκια του Θέμη Καίσαρη λουκάνικο και σουβλάκια είναι κάτι αξεπέραστο στη ζωή.

Εντάξει, όμως, το Rib - Eye Αργεντινής ήταν αυτό που απογείωσε τη γεύση μας και μας έκανε να θέλουμε να βρισκόμαστε κάθε εβδομάδα στα Lidl και να το αγοράζουμε ξανά και ξανά.

Ο άχαστος συνδυασμός για να ετοιμάσεις το καλύτερο barbeque στο σπίτι
Ο άχαστος συνδυασμός για να ετοιμάσεις το καλύτερο barbeque στο σπίτι

Η γεύση, το ψήσιμο, η ποσότητα, οι μυρωδιές ήταν το κάτι άλλο. Αν θέλετε, λοιπόν, να κάνετε το τέλειο Barbeque για να δείτε έναν σπουδαίο αγώνα, να παρακολουθήσετε μια ταινία, να ευχαριστήσετε έναν φίλο σας, πρέπει χωρίς περιστροφές να επισκεφθείτε τα Lidl, για να προμηθευτείτε αυτά τα πεντανόστιμα είδη κρέατος.

Τα βήματα που ακολουθήσαμε για το barbeque ήταν λίγα και απλά, ενώ τα υλικά που χρειαστήκαμε δεν θέλουν ιδιαίτερη φαντασία, θέλουν μόνο μία επίσκεψη στα Lidl.

Ο άχαστος συνδυασμός για να ετοιμάσεις το καλύτερο barbeque στο σπίτι

Α, μην ξεχάσετε τις σως! Ο απόλυτος συνδυασμός...

Υλικά

Για το δικό μας mix grill χρησιμοποιήσαμε:

  • Rib Eye Αργεντινής
  • Σουβλάκια χοιρινά
  • Λουκάνικα χοιρινά
  • Χοιρινές μπριζόλες λαιμού
  • Μίνι πίτες ποικιλία
  • Τζατζίκι
  • Τυροκαυτερή
  • Πατάτες κατεψυγμένες
  • Αλάτι χονδρό Μεσολογγίου «Νώμα»
  • Ρίγανη Θεσσαλίας «Νώμα»
  • Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ΠΓΕ Χανιά Κρήτης «Νώμα»

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C για να ετοιμάσουμε τις πατάτες όσο ψήνουμε τα κρεατικά. Το πώς θα επιλέξει κάποιος να ψήσει το κρέας, είναι κάτι αρκετά προσωπικό. Εμείς προτείνουμε είτε στο BBQ για αυθεντική γεύση mix grill ή πιο απλά όπως κάναμε και εμείς σε ένα σχαροτήγανο. Επιλέξαμε να μην μαρινάρουμε το κρέας για να έχουμε όλη τη γεύση και την ποιότητα των κρεάτων που πήραμε στη γεύση. Ψήνουμε τα χοιρινά όλα μαζί και βγάζουμε από τη φωτιά όταν το κρέας έχει εσωτερική θερμοκρασία 64 βαθμούς Κελσίου. Σε εκείνο το σημείο το κρέας μας είναι σίγουρα ζουμερό και μια χαρά ψημένο.

Μόλις βγάλουμε τις πατάτες από τον φούρνο, βάζουμε στο ταψάκι τις πιτούλες να ψηθούν για 4-5 λεπτά. Μόλις βγουν και όσο είναι ζεστές τους ρίχνουμε ρίχνουμε τη ρίγανη και το λάδι μας. Τις κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε μαζί με το κρέας.

Το Rib Eye το ψήνουμε μόνο του σε καθαρισμένο σκεύος. Το ακουμπάμε από τη μία μεριά, ψήνουμε για μερικά λεπτά και όταν το δούμε να έχει πάρει ωραίο χρώμα από τη μία μεριά το γυρνάμε από την άλλη. Το ιδανικό είναι ένα medium ψήσιμο γιατί έχουμε μία ωραία κοπή και ένα πολύ ωραίο κρέας από την Αργεντινή. Άρα στους 55 βαθμούς αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε το κρέας να κάτσει 5-6 λεπτά πριν το καταναλώσουμε. Σε όλα τα κρέατα με το που βγουν από τη φωτιά ρίχνουμε λίγο αλάτι χονδρό ή ανθό αλατιού (αν δεν συμπαθούμε το χονδρό).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ