LIFESTYLE

Κροατία: Τα cevapchihi των μεγάλων αουτσάιντερ

Κροατία: Τα cevapchihi των μεγάλων αουτσάιντερ

Επόμενη στάση του ταξιδιού μας στα street food των 24 χωρών που συμμετέχουν στο EURO, η Κροατία με μικρά κεμπάπ-έκπληξη.

Η Κροατία είναι από εκείνες τις ομάδες που προσθέτουν το απαραίτητο αλατοπίπερο στις μεγάλες διοργανώσεις. Ποτέ το φαβορί, πάντα το αουτσάιντερ - το οποίο όμως έχει πολύ καλές πιθανότητες να ανατρέψει τα εις βάρος του δεδομένα. Κάπως, δηλαδή, όπως και το εθνικό street food της βαλκανικής χώρας που ακούει στο όνομα cevapchihi. Ναι, δεν είναι ακριβώς σουτζουκάκια, ούτε ακριβώς κεμπάμπ, σίγουρα δεν μπορείς να το πεις μπιφτέκι. Είναι όμως κάτι τόσο νόστιμο που μπορεί χωρίς αμφιβολία να κερδίσει στη μεγάλη μάχη των πιάτων που έχουν για βάση τους τον κιμά.

Θα μπορέσουν άραγε οι Κροάτες να περάσουν τη φάση των ομίλων όπου συναντούν δύο ομάδες από το Νησί (Αγγλία, Σκωτία) και την παραδοσιακά δυνατή Τσεχία;

Σε κάθε περίπτωση έχουν τα φόντα να τα καταφέρουν, φτάνοντας πολύ μακριά. Ιδιαίτερα, μάλιστα, αν σκεφτεί κανείς ότι στο τελευταίο Μουντιάλ έκαναν μία ονειρεμένη πορεία μέχρι τον μεγάλο τελικό.

Δεν το έχεις με την κουζίνα; Σου φαίνεται δύσκολο να φτιάξεις το αγαπημένο street food των Κροατών; Stoiximan και e-food σε έχουν καλυμμένο για τη διοργάνωση με προσφορά* γνωριμίας με efood εκπτωτικούς κωδικούς αξίας 5 ευρώ€!

Τι μπορείς λοιπόν να κάνεις για να τιμήσεις την ομάδα με την ίσως πιο χαρακτηριστική εμφάνιση -ναι, τα κλασικά τετραγωνάκια- κατά τη διάρκεια του Euro; Να δοκιμάσεις να φτιάξεις με τα χέρια σου μία συνταγή που φέρει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή της: cevapchihi με σάλτσα ντομάτας και λίγο ρύζι on the side.

Κροατία: Τα cevapchihi των μεγάλων αουτσάιντερ


Πριν όμως ταξιδέψεις γευστικά μέχρι το Ζάγκρεμπ, ρίξε μία τα ματιά στα υπόλοιπα πιάτα που ετοιμάσαμε για το Euro Street Food.

Δε θα χρειαστείς πολλά ή πολύπλοκα πράγματα για τα cevapchici. Μία μικρή κατσαρόλα και ένας φούρνος φτάνουν και περισσεύουν. Θα πρέπει απλά να βάλεις μεράκι και να παίξεις μπάλα στην κουζίνα με δύναμη και φαντασία - ακριβώς όπως οι Κροάτες.

Υλικά:

  • 100 γρ. Ρύζι καρολίνα
  • 30 γρ. Αρακάς
  • Έτοιμη σάλτσα ντομάτας συσκευασμένη
  • Ελαιόλαδο
Κροατία: Τα cevapchihi των μεγάλων αουτσάιντερ

Για τον κιμά:

  • 250 γρ. Κιμά
  • 1 ξερό κρεμμύδι1 αυγό
  • 60 γρ. Τριμμένη φρυγανιά
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
Κροατία: Τα cevapchihi των μεγάλων αουτσάιντερ

Εκτέλεση:

Για τα κεμπάπ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά του κιμά, μέχρι να ομογενοποιηθούν και πλάθουμε 3 ομοιόμορφους κεφτέδες σε σχήμα κεμπάπ και το μαγειρεύουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στου 200 βαθμούς μέχρι να ψηθεί. Σε ένα τηγάνι, μαγειρεύουμε το ρύζι μας ⅓ με νερό και μόλις πιει τα υγρά του προσθέτουμε τον αρακά. Βάζουμε λίγο νερό ακόμα και προσθέτουμε και λίγη σάλτσα ντομάτας. Όταν απορροφηθούν τα υγρά, σερβίρουμε το ρύζι σε ένα μπολ, δίπλα τα κεμπάπ και από πάνω περιχύνουμε την σάλτσα ντομάτας.

Κροατία: Τα cevapchihi των μεγάλων αουτσάιντερ

Μήπως τελικά τα αουτσάιντερ είναι πάντα πιο νόστιμα από τα φαβορί; Στην περίπτωση της Κροατίας αυτό ισχύει τόσο για την μπάλα όσο και το street food.

*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις. Η προσφορά ισχύει μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων από 14/6 έως 20/06.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ