GAMES

Hyrule Warriors Age of Calamity: The Legend of Zelda, το καλύτερο παιχνίδι όλων των εποχών, έχει και prequel

Hyrule Warriors Age of Calamity: The Legend of Zelda, το καλύτερο παιχνίδι όλων των εποχών, έχει και prequel

To "The Legend of Zelda Breath of The Wild" στην κονσόλα της Nintendo θεωρείται -και όχι άδικα- ως ένα από τα καλύτερα παιχνίδια και πλέον κυκλοφορεί το prequel του, το "Hyrule Warriors Age of Calamity", το οποίο διαδραματίζεται 100 χρόνια πριν. To Sport24.gr κάνει φλας μπακ και "παντρεύει" το παρελθόν με το παρόν.

Τα παιχνίδια "Zelda" αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα franchise της Nintendo, έχουν μια διαδρομή δεκαετιών, έχουν αντέξει στο πέρασμα των ετών, με το "The Legend of Zelda Breath of The Wild" του 2017 να θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα παιχνίδια όλων των εποχών, με εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον πλανήτη και όχι άδικα. Έρχεται πλέον το prequel του με το "Hyrule Warriors Age of Calamity", το οποίο διαδραματίζεται 100 χρόνια πριν, ώστε να… δέσει το γλυκό.

ΤΟ "BREATH OF THE WILD" ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΠΑΝΙΚΟ

Πάμε όμως να δούμε μερικούς λόγους, για τους οποίους το "Breath of The Wild" προκάλεσε τέτοιο πανικό και παίζεται μανιωδώς και σήμερα. Ένα παιχνίδι που διατηρεί την ίδια μαγεία που είχε και το Ocarina of Time που κυκλοφόρησε στις 21 Νοεμβρίου του 1998, κοντά δυο δεκαετίες πριν δηλαδή.

Άξιο αναφοράς είναι αναμφίβολα ο ανοικτός κόσμος του και ότι από τα πρώτα λεπτά δημιουργείται μια αίσθηση περιπέτειας σε μαγικά τοπία. Αντικρίζοντας για πρώτη φορά τον κόσμο του Hyrule, θα παρατηρήσει ορισμένα σημεία στο χάρτη που θα θελήσει να εξερευνήσει όπως ναούς, ερείπια, πόλεις και camps από εχθρούς.

Η Nintendo δημιούργησε ένα περιβάλλον, όπου τα πράγματα είναι προσεγμένα. Πελώρια βουνά και κοιλάδες, ερείπια να καταρρέουν, κάθε λογής κλίμα, υπάρχει μια τρομερή ποικιλία, ενώ ο κόσμος είναι γεμάτος με πολλά πράγματα που μπορεί να κάνει κάποιος στην πορεία του. Επιπλέον, το περιβάλλον υπακούει στους νόμους της φυσικής αρκετές φορές, ώστε να μας δώσει και λύσεις σε μερικούς γρίφους.

Επιπλέον, όλες οι περιοχές έχουν και ένα ταιριαστό soundtrack από πίσω. Το παιχνίδι εμπλουτίζει τις περιπέτειες με ήρεμες μελωδίες από πιάνο και ορισμένες φορές sample ήχους από τη φύση που έχουμε τριγύρω μας. Το σύστημα μάχης του Breath of the Wild είναι αρκετά απλό, αλλά έχει και ένα βαθμό δυσκολίας όσο προχωράει το παιχνίδι. Εννοείται ότι μπορούμε να πετάξουμε και τα όπλα μας για να σκοτώσουμε κάποιον εχθρό όταν ξεφεύγει, όμως το long range combat δεν σταματάει εκεί. Πολύ σημαντικό ρόλο παίζει και η τοξοβολία στο παιχνίδι.

Όσο εξελίσσεται η ιστορία, συναντάμε αρκετά NPC σε πόλεις και διάσπαρτα στον χάρτη οι οποίοι θα μας δώσουν διάφορα ενδιαφέροντα side-quests για να κάνουμε. Αν δεν μας αρέσουν, εννοείται ότι έχουμε το δικαίωμα να τα αγνοήσουμε, αλλά πολλές φορές τα rewards θα μας βοηθήσουν στην εξέλιξη της ιστορίας, οπότε καλό είναι να μην τα αποφεύγουμε. Μερικά quests δεν φαίνονται στο Nintendo switch, οπότε καλό θα ήταν να μιλάμε σε όλους τους ανθρώπους που συναντάμε.

Hyrule Warriors Age of Calamity: The Legend of Zelda, το καλύτερο παιχνίδι όλων των εποχών, έχει και prequel

Οι ναοί είναι ένα αρκετά σημαντικό κομμάτι του παιχνιδιού. Είναι 100 και χρειάζεται εν μέρη να εξερευνήσουμε τους περισσότερους πριν ολοκληρώσουμε το παιχνίδι. Κάθε ναός είναι διαφορετικός και το πραγματικό έπαθλο είναι ότι μετά από κάθε ολοκλήρωση του θα μας δίνεται κάποιο καλό αντικείμενο αλλά και ένα orb. Μετά, για κάθε τέσσερις που ολοκληρώνουμε θα μπορέσουμε να προσευχηθούμε για να ανεβάσουμε κατά μία τις καρδιές μας ή να μεγαλώσουμε τη stamina μας. Και τα δύο είναι αρκετά σημαντικά και χρήσιμα.

Το μαγικό του παιχνιδιού είναι να το έχεις "τερματίσει" και να σε κρατάει για ακόμα περισσότερη ώρα προσηλωμένο. Είναι ένα παιχνίδι με τρομερά γραφικά και πανέμορφο περιβάλλον, σε έναν κόσμο αχανή και γίνεται εξαιρετική χρήση του open world στοιχείου. Η ιστορία είναι πολύ ωραία και οι μάχες ακόμα καλύτερες. Το "The Legend of Zelda: Breath of the Wild" είναι "κομψοτέχνημα" για τους φανατικούς της σειράς. Έχει άπειρο υλικό προς εξερεύνηση ακόμα και μετά την ολοκλήρωση του, που μάλιστα παρέχεται και σχετικά νωρίς για τους βιαστικούς.

ΜΕΤΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΑΙΩΝΑ ΠΙΣΩ

Παρά το ότι οι περισσότεροι gamers επιθυμούν διακαώς να δουν τη συνέχεια του "The Legend of Zelda: Breath of the Wild", η Nintendo αποφάσισε να κινηθεί στο… παρελθόν με το "Hyrule Warriors: Age of Calamity". Το νέο παιχνίδι αναπτύσσεται σε συνεργασία με την Koei Tecmo, εκτυλίσσεται στον κόσμο του Breath of the Wild και χαρακτηρίζεται ως prequel του τελευταίου.

Στο "Breath of The Wild" γίνεται συχνά αναφορά σε μια μεγάλη καταστροφή που συνέβη 100 χρόνια πριν τα γεγονότα του παιχνιδιού. Με το "Hyrule Warriors: Age of Calamity" μεταφερόμαστε σε αυτήν την χρονική περίοδο και θα ζήσουμε όλες αυτές τις συγκυρίες που οδήγησαν τελικά στην εποχή του Breath of the Wild. Το gameplay θα είναι σχεδόν καθαρό hack ’n’ slash, με τους παίκτες να αντιμετωπίζουν ορδές αντιπάλων και έχουμε στη διάθεση μας γνώριμους χαρακτήρες όπως οι Link, Revali, Dark και Mipha.

Hyrule Warriors Age of Calamity: The Legend of Zelda, το καλύτερο παιχνίδι όλων των εποχών, έχει και prequel

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ NINTENDO SWITCH

Τέλος, θα πρέπει να ειπωθούν και μερικά πράγματα για το Nintendo Switch, που αποτελεί μια κορυφαία κονσόλα με την υπογραφή της Nintendo. Μια υβριδική φορητή κονσόλα που λειτουργεί με ασύρματα χειριστήρια Joy-Con, που διαθέτουν τυποποιημένα κουμπιά, χειριστήριο για την είσοδο του χρήστη, ανίχνευση κίνησης και υψηλή ευκρίνεια. Φέρνει τα κλασικά παιχνίδια της Nintendo στην σύγχρονη εποχή, σε μια πιο ανανεωμένη έκδοση και αυτό που είναι που την κάνει ξεχωριστή.

TAGS GAMES
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ