LIFESTYLE

Γιατί το 21 είναι ο αριθμός που θα σε πάει ταμείο

Ο Ροντρίγκο της Ρεάλ Μαδρίτης σε αναμέτρηση κόντρα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο
Ο Ροντρίγκο της Ρεάλ Μαδρίτης © 2022 BERNAT ARMANGUE/ASSOCIATED PRESS

Από την αρχαιότητα έως και σήμερα οι άνθρωποι είχαν την τάση να δημιουργούν μύθους, δοξασίες και θεωρίες για την ικανότητα των αριθμών. Γιατί το 21 είναι ο αριθμός που θα σε πάει ταμείο και γιατί ο αριθμός 7 έχει τη σημασία του και θεωρείται τυχερός;

Ανά τα χρόνια η αριθμολογία ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας των ανθρώπων. Δεν ήταν εξάλλου λίγοι οι πολιτισμοί που έκριναν πως οι αριθμοί έπαιζαν πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή ενός ατόμου. Ο κινέζικος πολιτισμός μάλιστα και ο ελληνικός είναι ιδιαίτερα επηρεασμένοι από αυτή την κουλτούρα. Μάλιστα, οι Κινέζοι μέχρι και σήμερα δίνουν μεγάλη σημασία στους αριθμούς των σπιτιών τους, των τηλεφώνων τους, ακόμα και τον πινακίδων στα οχήματά τους.

Παρακάτω θα σας παραθέσουμε ορισμένα παραδείγματα σχετικά με τους τυχερούς αριθμούς και την ερμηνεία τους.

  • Ο αριθμός 1 αναφέρεται στην ενότητα σημαίνει ανεξαρτησία
  • Ο αριθμός 2 σημαίνει ευκολία
  • Ο αριθμός 3 αναφέρεται στη ζωντάνια και στη δημιουργία
  • Ο αριθμός 6 αναφέρεται στην κερδοφορία
  • Ο αριθμός 7 σχετίζεται με την ασφάλεια και την εγγύηση
  • Ο αριθμός 8 σημαίνει πλούτη, ευημερία και αφθονία
  • Τέλος, ο αριθμός 9 αναφέρεται στη μακροζωία.
  • Από εκεί και πέρα επίσης τυχεροί αριθμοί είναι αυτοί που ξεκινούν από 1,2,3,6 και 8.

Μεταφερόμαστε στην Αρχαία Ελλάδα, εδώ ιδιαίτερη σημασία για τους ανθρώπους είχε ο αριθμός 7, κάτι που πολλοί το θεωρούν έως και σήμερα τυχερό. Ομολογώ είμαι και εγώ μέσα σ’ αυτούς που δίνω ιδιαίτερη σημασία στον αριθμό αυτόν, ειδικά από τη στιγμή που το 7 το φορούσε ένας αγαπημένος μου ποδοσφαιριστής, ο Ραούλ.

Ο αριθμός 7 αντικατόπτριζε το τέλειο

Οι Αρχαίοι Έλληνες χώριζαν τους ωκεανούς του κόσμου σε 7 θάλασσες: Το Αιγαίο, τη Μεσόγειο, την Αδριατική, τη Μαύρη, την Ερυθρά, την Κασπία και τον Περσικό Κόλπο. Μάλιστα, χώριζαν και την ανατομία του σώματος σε επτά μέρη. Παράλληλα, οι Πυθαγόρειοι θεωρούσαν το 7 τέλειο αριθμό γιατί είναι το άθροισμα του 3 και του 4 που αντιστοιχούν στα τέλεια σχήματα, τρίγωνο και τετράγωνο. Την ίδια ώρα τον αναγνώριζαν ως έναν μυστηριώδη αριθμό για τις γεωμετρικές του ιδιότητες. Στη Σπάρτη, η εκπαίδευση των αγοριών ξεκινούσε στην ηλικία των επτά ετών. Ακόμα και στην στην Κίνα πιστεύεται πως την έβδομη ημέρα του πρώτου φεγγαριού του έτους δημιουργήθηκε η ανθρωπότητα και το γιορτάζουν δεόντως.

Η αριθμολογία στο στοίχημα

Υπάρχει μια κατηγορία ανθρώπων που μεταφέρει την κουλτούρα αυτή και στο στοίχημα. Πείτε το γούρι ή στρατηγική. Αλλά όταν από την αρχαιότητα υπάρχει η συγκεκριμένη συμπεριφορά στον κόσμο δεν γίνεται να το αποφύγουμε και εμείς οι ίδιοι. Έτσι και αλλιώς, όλοι λίγο πολύ έχουμε τα γούρια μας με τον τρόπο μας. Επί παραδείγματι όταν παίζω στο Pamestoixima.gr και έχω φτιάξει παρολί με γκολ και έχω βάλει πέντε παιχνίδια στο δελτίο μου δεν είμαι βέβαιος και αισιόδοξος, έτσι θα ψάξω άλλα δύο παιχνίδια ώστε να γίνουν επτά τα ματς. Είναι εξάλλου ο αγαπημένος μου αριθμός όπως εξήγησα παραπάνω. Και πιστέψτε με, αυτό γίνεται συχνά. Εξάλλου, θα πρέπει να ομολογήσω πως το πρώτο μου κερδισμένο δελτίο στο στοίχημα περιελάμβανε επτά ματς, καθόλου τυχαίο θα πω εγώ.

Το Golden 21 ήρθε για να κάνεις μπλακτζάκ στα γκολ

Κάπου εδώ έρχεται το Golden 21, το νέο παιχνίδι στο Pamestoixima.gr που μετράς τα γκολ να μπαίνουν και ψάχνεις να κάνεις… μπλακτζάκ. Κάπως έτσι έδεσε και το γλυκό για εμάς τους λάτρεις των γκολ και του επτά, ενώ μην ξεχνάμε πως όσοι αριθμοί ξεκινούν με το 2 θεωρούνται ευοίωνοι και τυχεροί.

Τι γίνεται στο Golden 21; Από τη σελίδα του Pamestoixima.gr επιλέγεις 7 αγώνες από 9 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (Ελλάδα, Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Πορτογαλία, Ολλανδία, Βέλγιο) κάθε εβδομάδα και κερδίζεις αν σημειωθούν στα παιχνίδια τους συνολικά 21 γκολ, για αυτό και το μπλακτζάκ που λέω παραπάνω και διεκδικείς έως και 21.000 ευρώ κάθε εβδομάδα/αγωνιστική. Τώρα, εάν “καείς” στο 20 ή στο 22 ΄θα κερδίσεις ένα δώρο. Όλα αυτά εντελώς δωρεάν. Ο παίκτης του Pamestoixima.gr που θα βρει 21 γκολ σε 8 εβδομάδες θα κερδίσει το μεγάλο έπαθλο του 1.000.000 ευρώ! Σε περίπτωση περισσότερων νικητών το ποσό μοιράζεται ισόποσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ