ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

UEFA: Άκυρος ο στόχος για φινάλε στις 30 Ιουνίου

Delegates talk to UEFA President Aleskander Ceferin, center, during a meeting of European soccer leaders at the congress of the UEFA governing body in Amsterdam's Beurs van Berlage, Netherlands, Tuesday, March 3, 2020. (AP Photo/Peter Dejong)
Delegates talk to UEFA President Aleskander Ceferin, center, during a meeting of European soccer leaders at the congress of the UEFA governing body in Amsterdam's Beurs van Berlage, Netherlands, Tuesday, March 3, 2020. (AP Photo/Peter Dejong) AP

Η UEFA ανακοίνωσε μετά την τηλεδιάσκεψη της Τετάρτης (1/4) ότι όλοι οι προγραμματισμένοι για τον Ιούνιο αγώνες των εθνικών ομάδων αναβάλλονται μέχρι νεωτέρας. Ο στόχος για φινάλε στις 30 Ιουνίου, ακυρώθηκε.

Στην πρώτη τηλεδιάσκεψη που είχε κάνει τον Μάρτιο η UEFA με τις 55 ενώσεις - μέλη της είχε ξεκαθαριστεί πως ο μεγάλος στόχος είναι να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα μέχρι τις 30 Ιουνίου. Καθώς περνούσαν οι ημέρες, φαινόταν ολοένα και πιο ξεκάθαρα πως αυτό είναι ανέφικτο να γίνει με την κατάσταση που επικρατεί λόγω κορονοϊού.

Μετά τη νέα τηλεδιάσκεψη που έγινε την Τετάρτη (1/4), η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι οι προγραμματισμένοι για τον Ιούνιο αγώνες των εθνικών ομάδων, συμπεριλαμβανομένων των playoffs του Euro, αναβάλλονται μέχρι νεωτέρας. Αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι ο στόχος για φινάλε στις 30 Ιουνίου, ακυρώθηκε.

Μεταξύ των αποφάσεων που πάρθηκαν ήταν η αναβολή όλων των αγώνων της UEFA, συμπεριλαμβανομένου του Champions League και του Europa League, καθώς και ότι θα αλλάξει η ημερομηνία που αφορά την προσεχή (καλοκαιρινή) μεταγραφική περίοδο, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο. Αυτό ασφαλώς σημαίνει ότι οι προθεσμίες για τη διεξαγωγή των αγώνων της UEFA για τη σεζόν 2020-2021, παύουν να ισχύουν μέχρι να υπάρξει νέα απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι στις 23 Μαρτίου η UEFA είχε ανακοινώσει την αναβολή των τελικών του Champions League και του Europa League, που ήταν προγραμματισμένοι να διεξαχθούν τον προσεχή Μάιο.

Ποιες είναι λοιπόν οι διοργανώσεις που αναβλήθηκαν, πάμε να δούμε:

- Όλοι οι αγώνες των εθνικών ομάδων για τους άνδρες και τις γυναίκες που επρόκειτο να γίνουν τον Ιούνιο του 2020. Συμπεριλαμβάνονται οι αγώνες playoffs για το UEFA EURO 2020 και τους προκριματικούς αγώνες για το UEFA Women's EURO 2021.

- Όλοι οι αγώνες της UEFA, συμπεριλαμβανομένων διεθνών φιλικών.

- Τα τελικά του ευρωπαϊκού U17 που είχαν προγραμματιστεί για τον Μάιο του 2020.

- Τα τελικά του Euro γυναικών U19 που θα γίνονταν τον Ιούνιο του 2020.

- Τα τελικά του Euro γυναικών U17 που επρόκειτο να διεξαχθούν τον Μάιο του 2020.

- Τα τελικά του Euro U19 που ήταν προγραμματισμένα να γίνουν τον Ιούλιο του 2020.

- Τα τελικά του Champions League στο φούτσαλ, που είχαν προγραμματιστεί για τον Απρίλιο του 2020.

Σχετικά με την αδειοδότηση των ομάδων και το Financial Fair Play, η εκτελεστική επιτροπή αποφάσισε να δοθεί περισσότερος χρόνος στις ενώσεις - μέλη της για να ολοκληρωθεί η διαδικασία αδειοδότησης των συλλόγων, έως ότου επαναπροσδιοριστεί η διαδικασία εγγραφής τους για τις δοργανώσεις της UEFA την επόμενη σεζόν.

Ως αποτέλεσμα της αυξανόμενης αβεβαιότητας που προκαλείται από τα τρέχοντα έκτακτα γεγονότα, η εκτελεστική επιτροπή αποφάσισε επίσης να αναστείλλει τις διατάξεις αδειοδότησης των συλλόγων που σχετίζονται με την προετοιμασία και την αξιολόγηση των μελλοντικών χρηματοοικονομικών πληροφοριών των συλλόγων. Η απόφαση αυτή ισχύει αποκλειστικά για συμμετοχή στους αγώνες της UEFA για τη σεζόν 2020/21.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

UEFA: Συνέχεια σε Champions και Europa League μέχρι και τον Αύγουστο
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ