ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τονάλι: "Τα ασθενοφόρα ακούγονται όλη μέρα, τα νοσοκομεία είναι σε τραγική κατάσταση"

Brescia's Sandro Tonali during a Serie A soccer match between Roma and Brescia, at Rome's Olympic Stadium, Sunday, Nov. 24, 2019. (AP Photo/Andrew Medichini)
Brescia's Sandro Tonali during a Serie A soccer match between Roma and Brescia, at Rome's Olympic Stadium, Sunday, Nov. 24, 2019. (AP Photo/Andrew Medichini) AP PHOTO/ANDREW MEDICHINI

Ο μέσος της Μπρέσια, Σάντρο Τονάλι, που θεωρείται ο νέος "Πίρλο", μίλησε σε ιταλική εφημερίδα για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στη γειτονική χώρα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Η κατάσταση στην Ιταλία λόγω της έξαρσης του κορονοϊού παραμένει δύσκολη, αφού τη Δευτέρα (6/4) άλλοι 636 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των νεκρών στους 16.523. Η γειτονική χώρα προσπαθεί να διαχειριστεί την τραγωδία, με τα νοσοκομεία να θυμίζουν "πολεμικό σκηνικό".

Όπως είναι λογικό, ο αθλητισμός μπαίνει σε δεύτερη και τρίτη μοίρα, με τον μέσο της Μπρέσια, Σάντρο Τονάλι, που θεωρείται ο νέος "Πίρλο", να μιλάει στην " Corriere dello Sera" και αναφέρθηκε σε όσα τραγικά συμβαίνουν, αποκαλύπτοντας πως δεν να δει τους γονείς του δύο μήνες.

"Θα παίξουμε μόνο όταν είναι πραγματικά δυνατό, ούτε μία ημέρα νωρίτερα. Παίξαμε αρκετά πριν σταματήσουμε. Θυμάμαι τη σουρεαλιστική κατάσταση στον τελευταίο αγώνα με αντίπαλο τη Σασουόλο. Δεν έβγαζε κανένα νόημα. Εδώ μιλάμε για θανάτους, νοσοκομεία και υγεία. Το ποδόσφαιρο είναι χαρά. Είμαι έτοιμος να παίξω, αλλά ο κόσμος είναι; Πώς θα πανηγυρίσει ένα γκολ ή θα θυμώσει για μία ήττα με όσα συμβαίνουν; Ας μην γελιόμαστε.

Η οικογένειά μου ζει στο Λόντι, εγώ είμαι στη Μπρέσια. Δεν έχω δει τη μητέρα και τον πατέρα μου εδώ και δύο μήνες. Το ποδόσφαιρο είναι ένα πράγμα, η πραγματική ζωή είναι κάτι άλλο. Και σας το λέει κάποιος που θεωρεί πως το ποδόσφαιρο είναι τα πάντα, επειδή έκανε το όνειρό του πραγματικότητα".

Για την κατάσταση που επικρατεί στην Ιταλία, σχολίασε πως "πρέπει να δίνουμε τη σωστή βαρύτητα στα πράγματα. Ζω στην Τσελάτικα, ένα προάστιο της Μπρέσια. Εδώ τα ασθενοφόρα ακούγονται όλη την ημέρα, ενώ τα νοσοκομεία είναι σε τραγική κατάσταση. Είμαι τυχερός που μένω με τη σύντροφό μου. Είμαστε μαζί πέντε μήνες. Τον έναν σε καραντίνα. Χθες δημιουργήσαμε ένα γήπεδο τένις στον κήπο βάλαμε δίχτυ και φτιάξαμε τις γραμμές. Ευτυχώς έχουμε αρκετό χώρο".

Photo Credits: AP Photo/Andrew Medichini

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ