ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στην πανδημία του 1918 οι θεατές φορούσαν μάσκες στις εξέδρες

Στην πανδημία του 1918 οι θεατές φορούσαν μάσκες στις εξέδρες

Μία τρομερή φωτογραφία είδε το φως της δημοσιότητας, με θεατές να βρίσκονται στις εξέδρες με μάσκες εν μέσω της πανδημίας του 1918, ως απόρροια της ισπανικής γρίπης.

Η πανδημία του κορονοϊού δεν είναι η πρώτη που πλήττει τον κόσμο, καθώς στο παρελθόν έχουν υπάρξει αντίστοιχες υγειονομικές κρίσεις. Όπως για παράδειγμα, η διετία 1918-19, όπου έκανε την εμφάνισή της η επονομαζόμενη "ισπανική γρίπη" που στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 50.000.000 ανθρώπους παγκοσμίως και διήρκεσε περίπου 15 μήνες.

Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα της εποχής, σχεδόν 500.000.000 άνθρωποι νόσησαν από τον ιό, δηλαδή το 1/3 του παγκόσμιου πληθυσμού εκείνης της περιόδου. Μάλιστα, η ισπανική γρίπη επηρέασε και τον αθλητισμό, αφού σε αρκετά σπορ οι αθλητές χρειάστηκε να φορούν μάσκες, ενώ το ίδιο συνέβη και με τους φιλάθλους που παρακολουθούσαν τους αγώνες από τις εξέδρες.

Όπως και τώρα, έτσι και τότε, οι φίλαθλοι έπρεπε να φορούν μάσκα για να δίνουν το παρών στους αγώνες, αν και είναι φανερό από τις φωτογραφίες της εποχής που δεν τηρούν και τις κατάλληλες αποστάσεις μεταξύ τους. Τη συγκεκριμένη δημοσίευση έκανε στο twitter ο πρώην team manager του Ολυμπιακού και νυν της Νότιγχαμ Φόρεστ, Κυριάκος Δουρέκας.

Δείτε τη φωτογραφία:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ