ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σφαιρόπουλος: "Το θετικό είναι ότι τώρα περνάω χρόνο με την οικογένειά μου"

EUROLEAGUE / ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Έκκληση στον κόσμο να μένει στο σπίτι του έκανε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, που παραδέχθηκε ότι το θετικό εν μέσω πανδημίας είναι πως απολαμβάνει πλέον την οικογένειά του.

Στα θετικά της κατάστασης που ζούμε τις τελευταίες μέρες στάθηκε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, που μίλησε στην ιστοσελίδα της Μακάμπι Τελ Αβίβ για τη νέα πραγματικότητα υπό τον φόβο του κορονοϊού . Ο Έλληνας προπονητής εξήγησε ότι η εξάπλωση του ιού του έδωσε την ευκαιρία να περάσει αρκετό χρόνο με την οικογένειά του, κάτι που δεν μπορούσε να κάνει εως τώρα εξαιτίας των συνεχών υποχρεώσεων και των αμέτρητων ταξιδιών που είχε στη διάρκεια της καριέρας του, ενώ ζήτησε από τον κόσμο να ακολουθεί τις οδηγίες των αρχών και των ειδικών.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος:

" Η κατάσταση στο Ισραήλ είναι υπό έλεγχο, χάρη στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης. Αντέδρασε γρήγορα και διατήρησε τον έλεγχο της κατάστασης καθώς ο κόσμος μπορούσε να εκτεθεί στον ιό. Οι ενέργειές της είχαν αποτέλεσμα και είμαι πολύ ευχαριστημένος από το γεγονός ότι έχουμε τόσο λίγες απώλειες. Το σύστημα υγείας δουλεύει πραγματικά καλά και οι γιατροί κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να μην εξαπλωθεί ο ιός. Ο κόσμος ήταν ψύχραιμος, τώρα σιγά σιγά αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να ακολουθήσει τις οδηγίες για να προστατευθεί. Πρέπει να μείνουμε στο σπίτι, είναι πολύ σημαντικό.

Είναι δύσκολο να είσαι ξένος σε μια χώρα χωρίς την οικογένειά σου. Αν είσαι μόνος, πρέπει να μείνεις στο σπίτι γνωρίζοντας ότι τα παιδιά σου θα βρίσκονται μακριά, είναι δύσκολο να το διαχειριστείς ψυχολογικά. Γι' αυτό οι παίκτες που έχουν της οικογένειές τους μαζί αισθάνονται πιο άνετα. Εγώ έχω την οικογένειά μου εδώ, είμαστε αρκετά προετοιμασμένοι με φάρμακα, φαγητό, μάσκες, γάντια και ό,τι χρειαζόμαστε. Μπορούμε να μείνουμε στο σπίτι. Είναι κάτι που μου είχε λείψει όλα αυτά τα χρόνια, είναι κάτι θετικό μέσα σε αυτή την κατάσταση. Προσπαθούμε να σκεφτόμαστε θετικά, είναι σημαντικό να μην ταξιδεύουμε γιατί έτσι θα βρισκόμασταν σε κίνδυνο στο αεροδρόμιο, στο αεροπλάνο κτλ.

Περνάω χρόνο με την οικογένειά μου, παίζουμε, βλέπουμε ταινίες, έχω αρκετό χρόνο για να δω αγώνες, να βρω νέες ιδέες και να βελτιωθώ χωρίς το άγχος των αγώνων. Θέλω να στείλω ένα μήνυμα, πρέπει να καταλάβετε την κατάσταση, να είστε πειθαρχημένοι, να ακούτε την κυβέρνηση και τους ειδικούς, τους γιατρούς. Αυτή είναι η κατάσταση και πρέπει να ζήσουμε με αυτή την αλλαγή στη ζωή μας μέχρι να επιστρέψουμε στην κανονικότητα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ