ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πώς κυλά το 24ωρο ενός αθλητή στο σπίτι;

Πώς κυλά το 24ωρο ενός αθλητή στο σπίτι;

O γκαρντ του Περιστερίου και πατέρας τριών παιδιών, Βασίλης Ξανθόπουλος, περιγράφει στο Sport24.gr το 24ωρο ενός αθλητή, συνδυάζοντας υποχρεώσεις, γυμναστική και σωστή διατροφή.

Βασικό εργαλείο της δουλειάς για έναν επαγγελματία αθλητή είναι το ίδιο του το σώμα. Όσο ταλέντο κι αν διαθέτει κανείς, αν δεν ακολουθεί ευλαβικά τους κανόνες εκγύμνασης και διατροφής, γίνεται εύκολα αντιληπτό πως αργά ή γρήγορα τα αποτελέσματα δεν θα είναι τα επιθυμητά.

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΚΟΥΡΤΑ

Η περίοδος που διανύουμε με την κατάσταση λόγω κορονοϊού, αν μη τι άλλο, είναι πρωτόγνωρη για όλους μας, καθώς η παραμονή (και μάλιστα υποχρεωτική) μέσα στο σπίτι δεν έχει προηγούμενο.

Πώς, όμως, σε αυτές τις ειδικές συνθήκες ένας αθλητής περνάει την ημέρα του; Τι πρόγραμμα ακολουθεί για διατηρηθεί σε μια στοιχειωδώς καλή φυσική κατάσταση; Τι τρώει;

Το Sport24.grμίλησε με τον πλέι μέικερ του Περιστερίου, Βασίλη Ξανθόπουλο, ο οποίος, εκτός των άλλων έχει και αυξημένα οικογενειακά βάρη, καθώς είναι πατέρας τριών παιδιών, με τον πολύπειρο άσο να εξηγεί πώς περνά ένα 24ωρο στο σπίτι, συνδυάζοντας υποχρεώσεις, άσκηση και σωστή διατροφή.

"Αρχικά θέλω να πω ότι αυτό που ζούμε είναι πράγματι πρωτόγνωρο. Προσωπικά ευχαριστιέμαι την οικογένειά μου, όμως κακά τα ψέματα είναι δύσκολη η κατάσταση. Ακόμα και στις διακοπές που έμενα αρκετά στο σπίτι είχα τη δυνατότητα για ατομικές προπονήσεις" τόνισε ο 36χρονος άσος .

"Λάστιχα και δρομικές ασκήσεις"

Κατά γενική ομολογία, οι ώρες κλεισμένος μέσα σε ένα σπίτι περνάνε πλέον πιο αργά και η αίσθηση της… βαρεμάρας είναι έντονη. Για τον Βασίλη Ξανθόπουλο αντιθέτως, το πρόγραμμα είναι γεμάτο: "Από τη στιγμή που σταματήσαμε, τα πρωινά και τα απογεύματα είναι αφιερωμένα στα παιδιά. Είναι και τρία, οπότε καταλαβαίνεται ότι υπάρχουν μεγαλύτερες ανάγκες. Θέλουν να παίζουν συνέχεια", εξομολογείται στο Sport24.gr.

Υπάρχει, λοιπόν, χρόνος για γυμναστική; "Προσωπικά βρίσκω τον χρόνο να ακολουθήσω κάποιο πρόγραμμα προπόνησης κυρίως τις μεσημεριανές ώρες. Ακολουθώ ένα πρόγραμμα με ασκήσεις κορμού, κάνοντας κοιλιακούς και ραχιαίους. Χρησιμοποιώ επίσης λάστιχα για να γυμνάσω τους περισσότερους μυς. Επιπρόσθετα για τα πόδια κάνω κάποιες δρομικές ασκήσεις αν και αυτό μέσα στο σπίτι είναι γενικά δύσκολο", εξηγεί ο έμπειρος γκαρντ.

"Συμμετέχουν και τα παιδιά"

Για κάποιον που είναι μόνος του στο σπίτι όλα τα παραπάνω φαντάζουν σχετικά εύκολα, υπό την έννοια ότι υπάρχει και ο χώρος και ο χρόνος για την απαραίτητη γυμναστική. Όταν όμως στριφογυρίζουν στα πόδια του τρία γλυκύτατα "ζιζάνια" που θέλουν την προσοχή σου καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας, αυτονόητο είναι πως τα πράγματα δυσκολεύουν και απαιτείται προσαρμοστικότητα απ’ όλους: "Στο σπίτι βέβαια έχω και παρέα» υπογράμμισε ο Βασίλης Ξανθόπουλος και πρόσθεσε: «Είμαι συνέχεια με τα παιδιά και όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό αυτό που προσπαθώ τη γυμναστική να το κάνω σαν παιχνίδι έτσι ώστε να συμμετέχουν και αυτά".

"Περισσότερα όσπρια και κομμένοι οι υδατάνθρακες"

Πάμε, όμως, και στο κομμάτι της διατροφής που είναι εξίσου σημαντικό: " Στη διατροφή μου μπορώ να πω ότι δεν έχω αλλάξει κατά πολύ τις συνήθειές μου. Είμαι τυχερός βέβαια γιατί η γυναίκα μου είναι καλή μαγείρισσα και μας προσέχει πολύ. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι έχω κόψει τους υδατάνθρακες γιατί δεν κάνω πολλά τρεξίματα".

Κι αν θέλετε να μάθετε ποιος είναι ο σωστός διατροφικός δρόμος, αρκεί να ακολουθήσετε τα βήματα του Βασίλη Ξανθόπουλου: "Τρώω περισσότερα όσπρια και γενικότερα αυτό που προσπαθώ είναι να τρώω λιγότερες θερμίδες, γιατί όσο μεγαλώνουμε τόσο πιο εύκολο είναι να πάρουμε κιλά και να παχύνουμε. Προσωπικά βέβαια δεν είχα ποτέ πρόβλημα με τα κιλά, αλλά πάντα χρειάζεται η ανάλογη προσοχή".

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ