ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ολυμπιακός: Οι χειρισμοί του για το ματς με την Αρμάνι τον δικαίωσαν

Ολυμπιακός: Οι χειρισμοί του για το ματς με την Αρμάνι τον δικαίωσαν

Εστω και την ύστατη ώρα η EuroLeague αναγκάστηκε να αλλάξει τόπο διεξαγωγής στο ματς του Ολυμπιακού με την Αρμάνι Μιλάνο και κάπως έτσι δικαιώθηκε η διοίκηση των ερυθρολεύκων, που με συντονισμένες κινήσεις απέφυγε το ταξίδι στην Ιταλία.

Πολλοί ήταν αυτοί που πρόλαβαν να κατηγορήσουν τον Ολυμπιακό και τους Αγγελόπουλους επειδή... κοιμούνται. Αποδείχθηκε όμως ότι εκείνοι κινήθηκαν ακριβώς όπως έπρεπε για να μην διακινδυνεύσουν την υγεία των μελών της ομάδας τους και πέτυχαν το σκοπό τους το μεσημέρι της Τετάρτης.

Κόντρα στον παραλογισμό της EuroLeague και του Τζόρντι Μπερτομέου (για άλλη μια φορά), αλλά και την ανεξήγητη στάση της Αρμάνι, που δεν έδειξε καθόλου ευαισθητοποιημένη. Από μόνη της έπρεπε να μην θέλει να γίνονται αγώνες στο Μιλάνο και στην Ιταλία γενικότερα, όμως μέχρι και το πρωί της Τετάρτης "πάτησε" στο γεγονός ότι δεν είχαν απαγορευτεί οι διεθνείς αγώνες στην περιοχή. Είχαν αναβληθεί μόνο τα εγχώρια ματς.

Ο Ολυμπιακός δεν άφησε κάτι στην τύχη, από την πρώτη στιγμή οι Αγγελόπουλοι χειρίστηκαν προσωπικά την υπόθεση και η ΚΑΕ έστειλε συνεχόμενες επιστολές στην EuroLeague και στον Μπερτομέου. Η πρώτη ζητούσε να γίνει το ματς στη Ρώμη ή στη Γένοβα, η δεύτερη να μην γίνει καθόλου το παιχνίδι στο Μιλάνο και η τρίτη σήμερα το πρωί, με επισυναπτόμενη την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής της Δημόσιας Υγείας, για αναστολή του ταξιδιού στο Μιλάνο.

Ο Ολυμπιακός άλλωστε ήταν από την πρώτη στιγμή σε συνεννόηση με την ελληνική κυβέρνηση γι αυτό το πολύ σοβαρό ζήτημα, γι αυτό και πήρε θέση και ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας , ενώ και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας δήλωσε πως " η θέση της Πολιτείας έχει εκφραστεί. Έχει δοθεί σύσταση από τον ΕΟΠΥΥ στην ΚΑΕ να μην ταξιδέψει στο Μιλάνο".

Συν τοις άλλοις, τα μέλη της αποστολής των ερυθρολεύκων ήταν από την πρώτη στιγμή θορυβημένα και δεν ήθελαν να ρισκάρουν ταξίδι στο Μιλάνο, κάτι που γνώριζε η διοίκηση του Ολυμπιακού και σε καμία περίπτωση δεν θα διακινδύνευε κάτι. Ναι μεν ήταν προετοιμασμένη για αυθημερόν πτήση και ελάχιστη παραμονή στην Ιταλία, αλλά την ίδια στιγμή έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να μην αναγκαστεί να μεταβεί στην πρωτεύουσα της μόδας. Χωρίς λαϊκισμούς και χειρισμούς μόνο και μόνο για τα μάτια του κόσμου... Και ίσως την τελευταία στιγμή, να έπαιρνε και την απόφαση να μην μεταβεί στην Ιταλία, όπως έκανε για παράδειγμα η Χετάφε το βράδυ της Τρίτης . Ο Ολυμπιακός είχε περιθώριο μέχρι και το μεσημέρι της Πέμπτης για να αποφασίσει, αν και εφόσον η EuroLeague δεν έπρατε το αυτονόητο. Ομως ο κλοιός για τον Μπερτομέου έσφιγγε μετά την απόφαση της Χετάφε - η UEFA και το ματς με την Ιντερ ήταν η δικαιολογία του - και την απόφαση τηςFIBA για αναβολή των δικών της αναμετρήσεων στην Ιταλία.

Όταν, λοιπόν, ήρθε και η πίεση της ελληνικής κυβέρνησης, δεν υπήρχαν άλλα περιθώρια και το ματς μεταφέρθηκε από το Μιλάνο στο Βερολίνο για την Παρασκευή το βράδυ . Εν τέλει οι χειρισμοί της ΚΑΕ Ολυμπιακός και των Αγγελόπουλων αποδείχθηκαν σωστοί. Αλλο βέβαια που το σωστό είναι κάποια στιγμή να αποφασίσει και η EuroLeague να διακόψει όλες τις δραστηριότητές της και να μην ψάχνει κάθε εβδομάδα για λύσεις που δεν υπάρχουν. Η Ιταλία δεν μπορεί να φιλοξενήσει αγώνες ως τις 11 Απρίλη, μία μία όλες οι χώρες κλείνουν τα σύνορά τους...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ