ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μαντσίνι: "Αν αναβληθεί το Euro; Θα το κατακτήσουμε το 2021"

Italy coach Roberto Mancini talks to journalists after the draw for the UEFA Euro 2020 soccer tournament finals in Bucharest, Romania, Saturday, Nov. 30, 2019. (AP Photo/Petr David Josek)
Italy coach Roberto Mancini talks to journalists after the draw for the UEFA Euro 2020 soccer tournament finals in Bucharest, Romania, Saturday, Nov. 30, 2019. (AP Photo/Petr David Josek) AP PHOTO/PETR DAVID JOSEK

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι ξεκαθάρισε πως αυτό που προέχει τώρα είναι η προστασία της υγείας απέναντι στον κορονοϊό και εμφανίστηκε πεπεισμένος για την κατάκτηση του Euro από την εθνική Ιταλίας όποτε και αν αυτό διεξαχθεί.

Σε μία από τις δύσκολες φάσεις της σύγχρονης ιστορίας της είναι η Ιταλία, με τον αριθμό των νεκρών να έχει ξεπεράσει τους 1.800 ελέω του φονικού κορονοϊού, και οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου στη γειτονική χώρα προσπαθούν από την πλευρά τους να στείλουν μηνύματα αλληλεγγύης και αισιοδοξίας ενόψει της συνέχειας.

Αυτό ακριβώς έκανε και ο Ρομπέρτο Μαντσίνι, με τον ομοσπονδιακό τεχνικό να αναφέρεται στην τρομερή εξάπλωση του κορονοϊού και στα μέτρα που έχει πάρει η χώρα του και να ζητάει από τους συμπατριώτες του να μένουν στα σπίτια τους, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του για την πορεία της σκουάντρα ατζούρα στο προσεχές Euro.

"Αν έπρεπε να είχαμε σταματήσει πριν το ποδόσφαιρο; Δεν περιμέναμε ένα τόσο τρελό πράγμα αλλά το σημαντικό είναι πως το κάναμε, νωρίτερα μάλιστα από άλλα κράτη. Ελπίζουμε πως θα βγούμε πολύ σύντομα από αυτή την κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Μπορώ να κατανοήσω τα νέα παιδιά που κουράζονται μένοντας στο σπίτι αυτές τις ώρες, επειδή κουραζόμαστε και εμείς. Ήταν μία δύσκολη εβδομάδα και θα ακολουθήσουν και άλλες αλλά θα πρέπει να μένουμε σπίτι μας.

Μπορώ να καταλάβω κάποιον που χάνει τους αγαπημένους τους: η ελπίδα είναι πως τα πράγματα θα καλυτερεύουν εβδομάδα με εβδομάδα", τόνισε στο δεύτερο κανάλι της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης (Rai Due) ο "Μάντσιο", για να προσθέσει για το Euro.

Atalanta coach Gianpiero Gasperini, left, poses with Italy coach Roberto Mancini after winning the trophy for best Italian Serie A coach, during the Gran Gala' soccer awards ceremony, in Milan, Italy, Monday, Dec. 2, 2019. (AP Photo/Antonio Calanni)
Atalanta coach Gianpiero Gasperini, left, poses with Italy coach Roberto Mancini after winning the trophy for best Italian Serie A coach, during the Gran Gala' soccer awards ceremony, in Milan, Italy, Monday, Dec. 2, 2019. (AP Photo/Antonio Calanni) AP PHOTO/ANTONIO CALANNI

"Εάν υπάρχει μετάθεση του Euro θα προσαρμοστούμε. Τώρα το σημαντικότερο είναι να προστατεύσουμε τα άτομα που βρίσκονται στο ξενοδοχείο. Δεν μπορούμε να χάνουμε ανθρώπινες ζωές με αυτό τον τρόπο.

Θα είχαμε κατακτήσει το Euro φέτος, εάν υπάρχει αναβολή θα το κατακτήσουμε την επόμενη χρονιά. Αυτή η στιγμή είναι χειρότερη όπου δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα.

Όταν θα επιστρέψουμε στα γήπεδα θα είναι όλα πολύ ωραία καθώς θα ξαναβρούμε την ελευθερία μας και θα μπορούμε να επιστρέψουμε στα γήπεδα για να βλέπουμε τα ματς και να διασκεδάζουμε.

Είμαι σίγουρος πως θα τα πάμε πολύ καλά στο Euro. Αν υπάρχει αναβολή για έναν χρόνο, πολλοί από τους παίκτες μας θα έχουν έναν χρόνο εμπειρίας περισσότερο για να βελτιωθούν".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ