ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορονοϊός: Το ΝΒΑ θέτει νέους κανόνες για το Draft

Prospective NBA draft picks pose for a group photo with NBA Commissioner Adam Silver, with basketball, before the NBA draft Thursday, June 20, 2019, in New York. (AP Photo/Julio Cortez)
Prospective NBA draft picks pose for a group photo with NBA Commissioner Adam Silver, with basketball, before the NBA draft Thursday, June 20, 2019, in New York. (AP Photo/Julio Cortez) AP

Ο κορονοϊός υποχρεώνει το ΝΒΑ να αλλάξει τη διαδικασία αξιολόγησης των παικτών που θα συμμετάσχουν στο Draft.

Από την στιγμή που έχει διακοπεί το πρωτάθλημα και οι παίκτες παραμένουν στο σπίτι τους, λόγω της έξαρσης του κορονοϊού, είναι λογικό πως δεν είναι εφικτή ούτε η... φυσιολογική αξιολόγηση των ταλέντων που θα συμμετάσχουν στο NBA Draft του 2020.

Η Λίγκα ενημέρωσε σχετικά τις ομάδες τη Δευτέρα 6 Απριλίου, καθιστώντας σαφές το πλαίσιο για την εξέταση των υποψήφιων παικτών. Αυτό αφορά σε αδυναμία για workouts, αλλά και προσωπικών επαφών, μέχρι νεωτέρας. Από την άλλη βέβαια, παραμένει άγνωστο πώς θα γίνονται οι σωματικές και αθλητικές μετρήσεις.

Αντίθετα, αυτό που θα μπορούν να κάνουν οι ομάδες είναι διαδικτυακές συνεντεύξεις, οι οποίες δεν θα υπερβαίνουν τις τέσσερις ώρες για κάθε παίκτη που εξετάζουν. Όσο για το scouting; Η εικόνα που υπάρχει μέσα από τους ανθρώπους που είναι επιφορτισμένοι με αυτό το κομμάτι στη διάρκεια της χρονιάς θα παίξει καθοριστικό ρόλο, όπως επίσης το video από αγώνες που προηγήθηκαν. Η προσωπική επαφή απαγορεύεται, κι έτσι η εικόνα από την τηλεόραση θα είναι ο μοναδικός μπούσουλας των ομάδων στην προσπάθεια να επιλέξουν τον παίκτη που ταιριάζει περισσότερο στα "θέλω" τους.

AP Photo/Julio Cortez

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ