ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορονοϊός: Το άγχος και η αγωνία του Θανάση Γιαπλέ στην Τουρκία

Κορονοϊός: Το άγχος και η αγωνία του Θανάση Γιαπλέ στην Τουρκία
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μετά την απόφαση για την αναστολή των πρωταθλημάτων στην Τουρκία ο Θανάσης Γιαπλές εξέφρασε τη δική του αγωνία στο Sport24.gr λόγω της έξαρσης του κορονοϊού.

Έστω και με τεράστια καθυστέρηση η τουρκική κυβέρνηση πήρε την απόφαση για την αναστολή των πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ μέχρι νεοτέρας . Μία απόφαση που περίμεναν οι περισσότεροι ξένοι που αγωνίζονταν στο πρωτάθλημα. Αυτό άλλωστε τόνισε στο Sport24.gr ο Θανάσης Γιαπλές που είναι μέλος του προπονητικού επιτελείου της Μπαχτσεσεχίρ. Ο Έλληνας τεχνικός μάλιστα αναφέρθηκε στο δικό του άγχος εφόσον χρειαστεί να επιστρέψει στην Ελλάδα τις επόμενες ημέρες αλλά και στο ερωτηματικό που υπάρχει για το αν θα ολοκληρωθεί το τουρκικό πρωτάθλημα με τον κορονοϊό να εξαπλώνεται ραγδαία.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Θανάση Γιαπλέ στο Sport24.gr:

Μπορείς να μας περιγράψεις τη κατάσταση στην Τουρκία με αφορμή την έξαρση του κορονοϊού τόσο στην Ευρώπη, όσο και μετά τα κρούσματα τα οποία παρουσιάστηκαν στη γειτονική χώρα;

«Η κατάσταση στην αρχή ήταν αρκετά μπερδεμένη γιατί ενώ επίσημα υπήρχε μόνο ένα κρούσμα που είχε ανακοινωθεί, η πεποίθηση αρκετών ήταν ότι πραγματικά υπήρχαν πολύ περισσότερα. Τώρα μέρα με τη μέρα παίρνονται μέτρα παρόμοια με αυτά σε όλο τον κόσμο και προσπαθούμε όλοι να προσαρμοστούμε».

Πριν παρθεί η απόφαση να σταματήσουν όλα τα πρωταθλήματα στην Τουρκία, υπήρξαν πολλές αντιδράσεις από τους παίκτες για την καθυστέρηση να ληφθούν τ’ απαραίτητα μέτρα; Πώς βιώσατε το τελευταίο διάστημα;

«Υπήρξαν αντιδράσεις κυρίως από τους ξένους παίκτες των ομάδων, κάποιοι εκ των οποίων αρνήθηκαν να παίξουν σε παιχνίδια. Στη δική μου ομάδα αν συνεχιζόταν το πρωτάθλημα δύσκολα θα έπαιζε κάποιος από τους Αμερικανούς. Είναι φυσιολογικό να υπάρχει αγωνία σε όλους και ιδιαίτερα σε όσους είναι μακριά από τα σπίτια τους, οπότε αυτή η κατάσταση δε γινόταν να κρατήσει για πολύ».

Έχεις εικόνα από τα μέτρα που λαμβάνονται στην Ελλάδα και πώς το αντιμετωπίζεις από τη στιγμή που βρίσκεσαι μακριά από το σπίτι σου;

«Ενημερώνομαι συνέχεια για την κατάσταση στην Ελλάδα και αυτή τη στιγμή έχω το άγχος της επιστροφής. Ακούγεται για απαγόρευση πτήσεων και όπως είναι φυσικό υπάρχει έντονη ανησυχία. Πιστεύω και εύχομαι η πατρίδα μας να παραμείνει με όσο το δυνατόν λιγότερα κρούσματα και να τελειώσει γρήγορα αυτός ο εφιάλτης. Ας κάνουμε όλοι πράξη αυτό μας ζητούν οι ειδικοί και να μείνουμε σπίτι. Το ίδιο ισχύει και εμάς στην Τουρκία».

Εκτιμάς ότι στην Τουρκία θα τελειώσει το πρωτάθλημα;

«Κάνεις δεν μπορεί να ξέρει. Η ανακοίνωση μιλά για διακοπή χωρίς συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα. Άρα όλα είναι πιθανά, ωστόσο αυτό που προέχει είναι να είμαστε όλοι υγείας και να ξεπεράσουμε αυτόν τον εφιάλτη»

Τι οδηγίες έχετε πάρει από τη διοίκηση της ομάδας και ποιες είναι αυτές που έχετε δώσει στους παίκτες;

«Όλοι στα σπίτια μας, δε γίνονται προπονήσεις και να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής. Αυτά λέμε στους παίκτες και είμαστε σε καθημερινή επικοινωνία για τις εξελίξεις. Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν μπορείς να κάνει πάρα πολλά πράγματα, αρκεί να πειθαρχήσεις σε όσα ζητούν οι ειδικοί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ