ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορονοιός: Τι αλλάζει για πάντα σε ποδόσφαιρο και αθλητισμό

The empty stands of the Wembley Stadium ahead of the English Premier League soccer match between Tottenham Hotspur and Newcastle in London, Saturday, Feb. 2, 2019.(AP Photo/Tim Ireland)
The empty stands of the Wembley Stadium ahead of the English Premier League soccer match between Tottenham Hotspur and Newcastle in London, Saturday, Feb. 2, 2019.(AP Photo/Tim Ireland) AP

Κορυφαίος δικηγόρος στην Αγγλία υποστήριξε ότι αν λόγω κορονοϊού δεν επιστρέψει η κανονικότητα σε ένα ή δύο μήνες, τότε το ποδόσφαιρο και γενικότερα ο αθλητισμός θα αλλάξουν μια για πάντα.

Ο κορονοϊός αλλάζει τον αθλητισμό για πάντα. Αυτή είναι η άποψη του Ρίτσαρντ Κρέιμερ, κορυφαίου δικηγόρου στην Αγγλία, ο οποίος μιλώντας στην εφημερίδα "The Sun", εξήγησε πως αν η αναστολή των αγώνων συνεχιστεί και μετά τον Μάιο, το οικονομικό "χτύπημα" θα οδηγήσει πολλούς αθλητές στο να γίνουν ημιεπαγγελματίες.

"Όλα τα χρήματα που παίρνει το ποδόσφαιρο, από τις χορηγίες και τα τηλεοπτικά συμβόλαια, κινδυνεύουν με μια τεράστια πτώση" ανέφερε αρχικά ο νομικός με έδρας το Λιντς. "Θα υπάρξει αναπόφευκτα προσαρμογή προς τα κάτω σε τηλεοπτικά συμβόλαια και χορηγίες. Οι μισθοί θα πέσουν και τα τεράστια συμβόλαια των ποδοσφαιριστών, που ως ένα βαθμό αυτό ήταν μια γελοιότητα, θα σταματήσουν" πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Κρέιμερ "αν δεν επιστρέψει η κανονικότητα σε ένα ή δύο μήνες, το ποδόσφαιρο όπως το γνωρίζουμε θα αλλάξει μια για πάντα. Ως εκ τούτου, αυτό έχει τεράστιο αντίκτυπο στο σύνολο του αθλητισμού. Ας πάρουμε για παράδειγμα το τηλεοπτικό δίκτυο του Sky. Εάν οι συνδρομές τους μειωθούν, τα χρήματα ξαφνικά δεν έρχονται στον ίδιο βαθμό. Θα είναι φυσική συνέπεια να γίνει νέα διαπραγμάτευση".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ