ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορονοϊός: Θετικός Ιταλός ποδοσφαιριστής περιγράφει τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Θετικός Ιταλός ποδοσφαιριστής περιγράφει τα συμπτώματα

Ο δεύτερος χρονικά Ιταλός ποδοσφαιριστής που διαγνώστηκε με κορονοϊό, Αλεσάντρο Φαβάλι, περιέγραψε τα συμπτώματα από τη νόσο και στάθηκε στη σημασία να τηρηθεί η καραντίνα.

Η Ιταλία είναι η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλη από τον κορονοϊό με τους νεκρούς ν' ανέρχονται σε 3.405 και τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε 41.035 σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις.

Ο αμυντικός της Ρετζίνα Αουντάτσε, Αλεσάντρο Φαβάλι, είναι ο δεύτερος ποδοσφαριστής που διαγνώστηκε θετικός στον ιό στις αρχές Μαρτίου.

Σε συνέντευξή του σε media της γειτονικής χώρας περιέγραψε τα συμπτώματα της νόσου και στάθηκε στη σημασία να τηρηθεί η καραντίνα για την αποφυγή μετάδοσής της.

"Ξύπνησα το πρωί της 2ας Μαρτίου και δεν ένιωθα καλά. Είχα πυρετό, πονοκέφαλο και έτσουζαν τα μάτια μου. Ήδη είχα συμπτώματα από τη νύχτα, ένιωθα να κρυώνω.

Το υποπτεύτηκα. Είχα γρίπη τον Ιανουάριο. Τηλεφώνησα στην οικογένειά μου και είχαν όλοι τα ίδια συμπτώματα. Είχαμε φάει όλοι μαζί τις προηγούμενες ημέρες.

Δεδομένου ότι η ανησυχία για τον κορονοϊό ήταν ήδη μεγάλη και υπήρχαν κρούσματα στην περιοχή (Λομβαρδία), κατάλαβα αμέσως ότι όλοι είχαμε προσβληθεί.

Ο πυρετός δεν ξεπέρασε τους 37,8 για τρεις ημέρες. Είχα έναν τρομακτικό πονοκέφαλο, αλλά κι αυτός επίσης δεν κράτησε πολύ.

Ανησυχούσα τόσο για τους δικούς μου, ίσως λόγω της ηλικίας και των αντοχών τους. Δεν είχα πρόβλημα με το φαγητό, μπορούσα να τρώω κανονικά. Είχα πρόβλημα με την όσφρηση, αλλά κι αυτό το θεώρησα ως ένα σύμπτωμα κοινής γρίπης.

Μου χορήγησαν ένα φάρμακο μέσα σε δυο ημέρες. Έχουν περάσει δυο εβδομάδες από τότε που βρέθηκα θετικός. Πρέπει να επαναλάβω το τεστ σε μερικές ημέρες για να επιβεβαιώσω ότι είμαι αρνητικός.

Η καραντίνα είναι πολύ δύσκολο πράγμα από πνευματικής άποψης. Είμαι συνηθισμένος να έχω μια φυσιολογική κοινωνική ζωή. Ζω με τη σύζυγό μου, έχω οικογένεια, φίλους στην περιοχής. Προπονούμαι όλες τις ημέρες με τους συμπαίκτες μου. Το πιο σημαντικό είναι να ξεπεράσουμε όλοι μαζί, όλος ο κόσμος, αυτό".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ