ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορονοϊός: Θετικοί για μειώσεις οι αρχηγοί της Primera, αλλά όχι στο ποσοστό που ζητά η Λίγκα

Κορονοϊός: Θετικοί για μειώσεις οι αρχηγοί της Primera, αλλά όχι στο ποσοστό που ζητά η Λίγκα

Οι αρχηγοί των ομάδων της Primer Division είναι διατεθειμένοι να τους μειώσουν τους μισθούς λόγω της κατάστασης με τον κορονοϊό, αλλά όχι στο ποσοστό που τους ζήτησε η La Liga.

Η διαφωνία της La Liga με το συνδικάτο των ποδοσφαιριστών στην Ισπανία συνεχίζεται. Την Πέμπτη (2/4) η λίγκα πρότεινε στο σωματείο των παικτών (AFE) να δεχτούν μειώσεις και να επωμιστούν συνολικά σχεδόν το 49% των οικονομικών απωλειών, εξαιτίας της κρίσης που έχει προκαλέσει η αναστολή των αγώνων λόγω κορονοϊού.

Δεν πέρασαν ούτε 24 ώρες και το σωματείο των ποδοσφαιριστών προχώρησε σε τηλεδιάσκεψη με τους αρχηγούς των ομάδων. Εκείνοι κατέστησαν σαφές ότι αντιλαμβάνονται πλήρως την κατάσταση, ότι δεν ζουν σε άλλο... πλανήτη, πως είναι διατεθειμένοι να τους περικόψουν τους μισθούς, αλλά όχι σε τόσο μεγάλο ποσοστό.

Δεν θεωρούν ότι είναι λογικό να τους μειώσουν σε τέτοιο βαθμό τα χρήματα, ειδικά αν η διοργάνωση τελικά ολοκληρωθεί, από τη στιγμή κιόλας που οι εκπρόσωποι του καναλιού που έχει τα δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων, έχουν ενημερώσει ότι θα καλύψουν τα συμβόλαια όπως έχουν συμφωνηθεί, ακόμα και αν οι αγώνες γίνουν χωρίς θεατές.

Αυτή η συνάντηση έγινε με τους αρχηγούς των ομάδων οι οποίες δεν έχουν συμφωνήσει ακόμα σε περικοπές με τις διοικήσεις τους. Η Μπαρτσελόνα για παράδειγμα, αλλά και οι Ατλέτικο, Αλαβές και Εσπανιόλ το έχουν ήδη κάνει. Τις επόμενες ώρες ο πρόεδρος του συνδέσμου των παικτών στην Ισπανία, Νταβίντ Αγκάνθο, θα συναντηθεί με τους αρχηγούς της δεύτερης και της τρίτης κατηγορίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ