ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορονοϊός: Θετικά άλλα τέσσερα μέλη της Βαλένθια

Valencia's Maxi Gomez reacts after Atalanta's Hans Hateboer scored his side's fourth goal during the Champions League round of 16, first leg, soccer match between Atalanta and Valencia at the San Siro stadium in Milan, Italy, Wednesday, Feb. 19, 2020. (AP Photo/Antonio Calanni)
Valencia's Maxi Gomez reacts after Atalanta's Hans Hateboer scored his side's fourth goal during the Champions League round of 16, first leg, soccer match between Atalanta and Valencia at the San Siro stadium in Milan, Italy, Wednesday, Feb. 19, 2020. (AP Photo/Antonio Calanni) AP

Μετά τον Εσεκιέλ Γκαράι, ο γιατρός κι άλλα τρία μέλη της πρώτης ομάδας της Βαλένθια είναι θετικά σε κορονοϊό όπως ανακοίνωσε η ισπανική ομάδα, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο Αργεντινός αμυντικός της Βαλένθια, Εσεκιέλ Γκαράι, ανακοίνωσε το πρωί της Κυριακής (15/3) ότι διαγνώστηκε με κορονοϊό, ων ο πρώτος ποδοσφαιριστής του ισπανικού πρωταθλήματος που είναι θετικός στον ιό.

Οι νυχτερίδες ανακοίνωσαν το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ότι άλλα τέσσερα μέλη της ομάδας προσβλήθηκαν από τον ιό, χωρίς όμως να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες.

Από το ρεπορτάζ των Marca και AS προκύπτει ότι ένας εξ αυτών είναι ο γιατρός της ομάδας, ενώ οι υπόλοιποι τρεις προέρχονται είτε από την πρώτη ομάδα ομάδα των ποδοσφαιριστών, είτε από το προπονητικό επιτελείο.

Ένα ακόμη στοιχείο που προδίδει τη μεγάλη μεταδοτικότητα της νόσου. Το ίδιο συνέβη και στην Ιταλία με τη Σαμπντόρια, η οποία μετρά επτά παίκτες της θετικούς σε κορονοϊό.

Υπενθυμίζεται ότι η ομάδα της Γένοβας ανακοίνωσε αρχικά την Πέμπτη (12/3) ότι ο επιθετικός, Μανόλο Γκαμπιαντίνι, νοσεί από τον COVID-19. Την Παρασκευή (14/3) έκανε γνωστό ότι άλλοι τέσσερις παίκτες της βρέθηκαν θετικοί, χωρίς ν' ανακοινώσει τα ονόματά τους.

Αργότερα προέκυψε από το ρεπορτάζ ότι αυτοί είναι οι Ομάρ Κόλεϊ, Αντονίνο λα Γκούμινα, Άλμπιν Έκνταλ και Μόρτεν Τόρσμπι.

Στους πέντε προστέθηκαν άλλοι δυο το απόγευμα του Σαββάτου. Τόσο ο Φάμπιο Ντεπάολι, όσο και ο Μπαρτός Μπερεζίνσκι (κεντρική φωτογραφία) ανακοίνωσαν ότι βρέθηκαν θετικοί σε εξετάσεις για κορονοϊό μέσα από αναρτήσεις στους λογαριασμούς τους στα social media. Και στη Σαμπντόρια, όπως και στη Βαλένθια, θετικός βρέθηκε κι ο γιατρός της ομάδας.

Photo credits: AP Photo/Antonio Calanni

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ